Nemt grydebrød – bageblanding

Lav nemt grydebrød med Valsemøllen Surdejsbolle-bageblanding. Når du bager dit brød i en gryde, får du det lækreste brød med saftig krumme og en knasende sprød skorpe.

Hvis du vil bage et nemt grydebrød, der ikke så meget hokus pokus ved, er du kommet til det rette sted. Følg opskriften nedenfor og få det lækreste grydebrød. Ved at bage brødet i en gryde med låg, får du en luftig, blød krumme. Når låget løftes af, dannes den sprøde skorpe. Mere nemt og lækkert bliver det ikke! Husk, at det ikke er alle støbejeensgryder, der kan gå i ovnen.

Se opskrift
nemt grydebrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nemt grydebrød – bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 1 brød

1 stk støbejernsgryde
1 ps. Valsemøllen Surdejsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g) svarer til 25 g frisk gær
675 g (6 3/4 dl) vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
Lidt mel til at drysse gryden med

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær, og bland posens indhold i.
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter–indtil dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min. indtil den viser aktivitet.
  4. Lad dejen hæve på køl i 10 timer.

Dag 2:

  1. Forvarm ovnen til 250°C.
  2. Sæt din støbejernsgryde ind i ovnen med det samme og lad den varme med. Det er vigtigt at gryden bliver rygende varm – det tager ca. 45 min.
  3. Tag gryden ud og drys med lidt mel i bunden. Vend din dej forsigtigt ned i gryden og giv det et snit med en meget skarp kniv.
  4. Kom låg på og stil gryden ind i ovnen og bag brødet i 20 minutter.
  5. Tag låget af og bag yderligere 25 minutter. Brug evt. et termometer til at tjekke at brødet har en kernetemperatur på 96-98°.
  6. Stil brødet på en rist, så det ikke danner kondens i bunden.

Et godt tip: Hvis du vil springe koldehævningen over, kan lade dejen hæve ved stuetemperatur i 2-3 timer. Vær opmærksom på, om din støbejernsgryde kan komme i ovnen, og om den tåler så høj varme.

Bagetippet er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte,  madskribent, foodstylist og ejer af Minimer – bæredygtig velsmag