Nemt grydebrød – bageblanding

Lav nemt grydebrød med Valsemøllen Surdejsbolle-bageblanding. Når du bager dit brød i en gryde, får du det lækreste brød med saftig krumme og en knasende sprød skorpe.

Hvis du vil bage et nemt grydebrød, der ikke så meget hokus pokus ved, er du kommet til det rette sted. Følg opskriften nedenfor og få det lækreste grydebrød. Ved at bage brødet i en gryde med låg, får du en luftig, blød krumme. Når låget løftes af, dannes den sprøde skorpe. Mere nemt og lækkert bliver det ikke! Husk, at det ikke er alle støbejeensgryder, der kan gå i ovnen.

Se opskrift
nemt grydebrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nemt grydebrød – bageblanding: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

1 brød

1 stk støbejernsgryde
1 ps. Valsemøllen Surdejsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g) svarer til 25 g frisk gær
675 g (6 3/4 dl) vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
Lidt mel til at drysse gryden med

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær, og bland posens indhold i.
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter–indtil dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min. indtil den viser aktivitet.
  4. Lad dejen hæve på køl i 10 timer.

Dag 2:

  1. Forvarm ovnen til 250°C.
  2. Sæt din støbejernsgryde ind i ovnen med det samme og lad den varme med. Det er vigtigt at gryden bliver rygende varm – det tager ca. 45 min.
  3. Tag gryden ud og drys med lidt mel i bunden. Vend din dej forsigtigt ned i gryden og giv det et snit med en meget skarp kniv.
  4. Kom låg på og stil gryden ind i ovnen og bag brødet i 20 minutter.
  5. Tag låget af og bag yderligere 25 minutter. Brug evt. et termometer til at tjekke at brødet har en kernetemperatur på 96-98°.
  6. Stil brødet på en rist, så det ikke danner kondens i bunden.

Et godt tip: Hvis du vil springe koldehævningen over, kan lade dejen hæve ved stuetemperatur i 2-3 timer. Vær opmærksom på, om din støbejernsgryde kan komme i ovnen, og om den tåler så høj varme.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.