Nemt grydebrød – bageblanding

Lav nemt grydebrød med Valsemøllen Surdejsbolle-bageblanding. Når du bager dit brød i en gryde, får du det lækreste brød med saftig krumme og en knasende sprød skorpe.

Hvis du vil bage et nemt grydebrød, der ikke så meget hokus pokus ved, er du kommet til det rette sted. Følg opskriften nedenfor og få det lækreste grydebrød. Ved at bage brødet i en gryde med låg, får du en luftig, blød krumme. Når låget løftes af, dannes den sprøde skorpe. Mere nemt og lækkert bliver det ikke! Husk, at det ikke er alle støbejeensgryder, der kan gå i ovnen.

Se opskrift
nemt grydebrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nemt grydebrød – bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

1 brød

1 stk støbejernsgryde
1 ps. Valsemøllen Surdejsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g) svarer til 25 g frisk gær
675 g (6 3/4 dl) vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
Lidt mel til at drysse gryden med

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær, og bland posens indhold i.
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter–indtil dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min. indtil den viser aktivitet.
  4. Lad dejen hæve på køl i 10 timer.

Dag 2:

  1. Forvarm ovnen til 250°C.
  2. Sæt din støbejernsgryde ind i ovnen med det samme og lad den varme med. Det er vigtigt at gryden bliver rygende varm – det tager ca. 45 min.
  3. Tag gryden ud og drys med lidt mel i bunden. Vend din dej forsigtigt ned i gryden og giv det et snit med en meget skarp kniv.
  4. Kom låg på og stil gryden ind i ovnen og bag brødet i 20 minutter.
  5. Tag låget af og bag yderligere 25 minutter. Brug evt. et termometer til at tjekke at brødet har en kernetemperatur på 96-98°.
  6. Stil brødet på en rist, så det ikke danner kondens i bunden.

Et godt tip: Hvis du vil springe koldehævningen over, kan lade dejen hæve ved stuetemperatur i 2-3 timer. Vær opmærksom på, om din støbejernsgryde kan komme i ovnen, og om den tåler så høj varme.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.