Surdejsbrød med knækkede hvedekerner

Vores surdejsbrød med knækkede hvedekerner, er til dig der elsker surdejsbrød. Her får du en saftig og luftig krumme med masser af bid.

Vores opskrift på surdejsbrød med knækkede hvedekerner og groft rugmel, indeholder en masse fibre. Brødet er koldhævet, hvilket giver en god smag og en saftig krumme. Surdejsbrød med knækkede hvedekerner er perfekt til alt fra morgenbordet til eftermiddagskaffen. Brug det også som tilbehør til aftensmaden. Er du blevet vild med at bage med surdej? Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor vi har endnu flere opskrifter på surdejsbrød.

Se opskrift
surdejsbrød med knækkede hvedekerner

Køkkentid
45 min.

Ventetid
20 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 brød

80 g Valsemøllen Danske Knækkede hvedekerner
120 g Vand
300 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
75 g Valsemøllen Dansk groft Rugmel
125 g  Surdej
12 g Rapsolie
10 g Honning
15 g Salt
250 g Vand

Sådan gør du

  1. Knækkede hvedekerner og vand koges op – lad kernerne koge til alt vandet er væk.
  2. Ælt dejen 10 minutter med hænderne eller i en røremaskine (mellemste hastighed).
  3. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  4. Form dejen til et rundt brød og placer det i en rund meldrysset hævekurv.
  5. Dæk til med husholdningsfilm og opbevar kurven på køl til dagen efter (ca. 12-18 timer).
  6. Tag brødet ud af køl og lad det hæve til ønsket størrelse (ca. 3-4 timer).
  7. Hæld brødet forsigtigt ud af kurven over på bageplade med bagepapir på.
  8. Bag brødet i 40 minutter i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C).

Et godt tip: Har du ikke en surdej, kan du erstatte surdejen med 10 g gær og 100 g økologisk kærnemælk. Du kan også selv lave din egen surdej, få opskriften på surdej her. Lær endnu mere om at bage med surdej i vores bageskole. Her har vi samlet alle de bedste tips og tricks man skal kende, når man bager med surdej.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.