Surdejsbrød med knækkede hvedekerner

Vores surdejsbrød med knækkede hvedekerner, er til dig der elsker surdejsbrød. Her får du en saftig og luftig krumme med masser af bid.

Vores opskrift på surdejsbrød med knækkede hvedekerner og groft rugmel, indeholder en masse fibre. Brødet er koldhævet, hvilket giver en god smag og en saftig krumme. Surdejsbrød med knækkede hvedekerner er perfekt til alt fra morgenbordet til eftermiddagskaffen. Brug det også som tilbehør til aftensmaden. Er du blevet vild med at bage med surdej? Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor vi har endnu flere opskrifter på surdejsbrød.

Se opskrift
surdejsbrød med knækkede hvedekerner

Køkkentid
45 min.

Ventetid
20 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 brød

80 g Valsemøllen Danske Knækkede hvedekerner
120 g vand
300 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
75 g Valsemøllen Dansk groft Rugmel
125 g  aktiv surdej
12 g rapsolie
10 g honning
15 g salt
250 g vand

Sådan gør du

  1. Knækkede hvedekerner og vand koges op – lad kernerne koge til alt vandet er væk.
  2. Ælt dejen 10 minutter med hænderne eller i en røremaskine (mellemste hastighed).
  3. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  4. Form dejen til et rundt brød og placer det i en rund meldrysset hævekurv.
  5. Dæk til med husholdningsfilm og opbevar kurven på køl til dagen efter (ca. 12-18 timer).
  6. Tag brødet ud af køl og lad det hæve til ønsket størrelse (ca. 3-4 timer).
  7. Hæld brødet forsigtigt ud af kurven over på bageplade med bagepapir på.
  8. Bag brødet i 40 minutter i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C).

Et godt tip: Har du ikke en surdej, kan du erstatte surdejen med 10 g gær og 100 g økologisk kærnemælk. Du kan også selv lave din egen surdej, få opskriften på surdej her. Lær endnu mere om at bage med surdej i vores bageskole. Her har vi samlet alle de bedste tips og tricks man skal kende, når man bager med surdej.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.