Surdejsbrød med knækkede hvedekerner

Vores surdejsbrød med knækkede hvedekerner, er til dig der elsker surdejsbrød. Her får du en saftig og luftig krumme med masser af bid.

Vores opskrift på surdejsbrød med knækkede hvedekerner og groft rugmel, indeholder en masse fibre. Brødet er koldhævet, hvilket giver en god smag og en saftig krumme. Surdejsbrød med knækkede hvedekerner er perfekt til alt fra morgenbordet til eftermiddagskaffen. Brug det også som tilbehør til aftensmaden. Er du blevet vild med at bage med surdej? Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor vi har endnu flere opskrifter på surdejsbrød.

Se opskrift
surdejsbrød med knækkede hvedekerner

Køkkentid
45 min.

Ventetid
20 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 brød

80 g Valsemøllen Danske Knækkede hvedekerner
120 g vand
300 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
75 g Valsemøllen Dansk groft Rugmel
125 g  aktiv surdej
12 g rapsolie
10 g honning
15 g salt
250 g vand

Sådan gør du

  1. Knækkede hvedekerner og vand koges op – lad kernerne koge til alt vandet er væk.
  2. Ælt dejen 10 minutter med hænderne eller i en røremaskine (mellemste hastighed).
  3. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  4. Form dejen til et rundt brød og placer det i en rund meldrysset hævekurv.
  5. Dæk til med husholdningsfilm og opbevar kurven på køl til dagen efter (ca. 12-18 timer).
  6. Tag brødet ud af køl og lad det hæve til ønsket størrelse (ca. 3-4 timer).
  7. Hæld brødet forsigtigt ud af kurven over på bageplade med bagepapir på.
  8. Bag brødet i 40 minutter i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C).

Et godt tip: Har du ikke en surdej, kan du erstatte surdejen med 10 g gær og 100 g økologisk kærnemælk. Du kan også selv lave din egen surdej, få opskriften på surdej her. Lær endnu mere om at bage med surdej i vores bageskole. Her har vi samlet alle de bedste tips og tricks man skal kende, når man bager med surdej.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.