Koldhævede surdejsboller – Bageblanding

Nu kan du nemt bage lækre koldhævede surdejsboller, lige når det passer dig. Med vores brødblanding Koldhævede Surdejsboller, får du en genvej til skønt surdejsbagværk. Når du elsker smagen af surdejsbrød, men måske ikke har tiden til at passe og pleje din egen surdej

At starte sin egen surdej kræver tid, tålmodighed, pleje og opmærksomhed. Derfor har vi lavet en genvej til skønt surdejsbagværk.  Når du elsker smagen af surdejsbrød. Hvis du ikke har tiden til at passe og pleje din egen surdej, så vil du elske vores brødblanding Koldhævede Surdejsboller! Vi har nemlig lavet og tørret surdejen for dig og blandet den med stenformalet dansk spelt- og hvedemel, så alt du skal gøre, er at tilsætte vand, en smule tørgær og følge vejledningen. Du kan også bage andet end boller med blandingen. Prøv f.eks. vores nemme grydebrød eller brug dejen til et focaccia.

Se opskrift
Surdejsboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
Min. 8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede surdejsboller – Bageblanding: 4 ud af 5 baseret på 29 anmeldelser

Opskrift

18 stk.

1 ps. Valsemøllen Surdejsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g) svarer til 25 g frisk gær
675 g (6 3/4 dl) vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
Lidt mel til at drysse bordet med

Sådan gør du

Dag 1

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter – indtil dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min. indtil den viser aktivitet.
  4. Fold dejen. (Se hvordan i filmen nedenfor).
  5. Lad dejen hæve på køl i 8-24 timer.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C. Sæt en bageplade (eller endnu bedre: bagesten eller bagestål) ind i ovnen med det samme og lad den varme med.
  2. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Brug f.eks. speltmel til at drysse på bordet.
  3. Del dejen i ca. 18 lige store stykker med en dejdeler og fordel dem forsigtigt på to bageplader beklædt med bagepapir.
  4. Skru ovnen ned til 230°C (varmluft 220°C). Sæt første omgang boller i ovnen på den varme bageplade/bagesten/-stål vha. af bagepapiret. (Se hvordan i filmen nedenfor)
  5. Bag bollerne i 18-20 minutter til de er gyldne.
  6. Gentag processen med den anden plade boller. Lad bollerne køle af på en rist.

Valsemøllens surdejsboller indeholder en tørret speltsurdej. En tørret surdej bygger på en hel traditionel, aktiv surdej, som blot er blevet tørret ind, og derfor indeholder den ikke levende gærceller længere. Den tørrede surdej kan altså ikke hæve bagværket, og derfor har vi vedlagt en smule tørgær til blandingen. Til gengæld fungerer den stadig som en helt perfekt smags- og holdbarhedsgiver til bagværket, så du kan være sikker på at opnå den skønne surdejssmag og -saftighed.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.