Koldhævede surdejsboller – Bageblanding

Nu kan du nemt bage lækre koldhævede surdejsboller, lige når det passer dig. Med vores brødblanding Koldhævede Surdejsboller, får du en genvej til skønt surdejsbagværk. Når du elsker smagen af surdejsbrød, men måske ikke har tiden til at passe og pleje din egen surdej

At starte sin egen surdej kræver tid, tålmodighed, pleje og opmærksomhed. Derfor har vi lavet en genvej til skønt surdejsbagværk.  Når du elsker smagen af surdejsbrød. Hvis du ikke har tiden til at passe og pleje din egen surdej, så vil du elske vores brødblanding Koldhævede Surdejsboller! Vi har nemlig lavet og tørret surdejen for dig og blandet den med stenformalet dansk spelt- og hvedemel, så alt du skal gøre, er at tilsætte vand, en smule tørgær og følge vejledningen.

Se opskrift
Surdejsboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
Min. 8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede surdejsboller – Bageblanding: 4 ud af 5 baseret på 201 anmeldelser

Opskrift

18 stk.

1 ps. Valsemøllen Surdejsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g) svarer til 25 g frisk gær
6 dl vand*, lidt koldere end lunkent (25°C)
Lidt mel til at drysse bordet med

*Vi har tilrettet opskriften, og du skal nu bruge 6 dl vand

Sådan gør du

Dag 1

 

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand. Du kan også starte med vandet, og så tilsætte tørgær og posens indhold. Rækkefølgen her er underordnet.
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i ca. 15-20 minutter eller indtil dejen slipper skålens sider. Æltetiden kan varierer alt efter dejens temperatur. Vi anbefaler derefter altid at holde øje med dejen og den dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min. indtil den viser aktivitet.
  4. Fold dejen. (Se hvordan i filmen nedenfor).
  5. Lad dejen hæve på køl i 8-24 timer.

Dag 2

 

  1. Forvarm ovnen til 250°C. Sæt en bageplade (eller endnu bedre: bagesten eller bagestål) ind i ovnen med det samme og lad den varme med.
  2. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Brug f.eks. speltmel til at drysse på bordet.
  3. Del dejen i ca. 18 lige store stykker med en dejdeler og fordel dem forsigtigt på to bageplader beklædt med bagepapir.
  4. Skru ovnen ned til 230°C (varmluft 220°C). Sæt første omgang boller i ovnen på den varme bageplade/bagesten/-stål vha. af bagepapiret. (Se hvordan i filmen nedenfor)
  5. Bag bollerne i 18-20 minutter til de er gyldne.
  6. Gentag processen med den anden plade boller. Lad bollerne køle af på en rist.

Et godt tip: Du kan også bage andet end boller med blandingen. Prøv f.eks. vores nemme grydebrød eller brug dejen til et focaccia.

Ny opdateret opskrift: Vi har ændret i mængden af vand, og du skal nu bruge 6 dl (600 g vand), for nemmere at lykkedes med surdejsbollerne. Det er vigtigt at ælte længe, ind til dejen er samlet og elastisk, og du kan trække gluten.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.