Sådan gør du
Dag 1
- Kom alle ingredienserne i en røremaskine undtagen salt, og ælt sammen i 2 minutter.
- Læg et fugtigt viskestykke over røre skålen, og lad dejen hvile i 1 time.
- Tilsæt salt, og ælt dejen godt til den slipper skålens kanter og bliver stærk, glat og blank. Det tager ca. 10 minutter ved mellem/høj hastighed.
- Lav gluten testen for at sikre, at dejen er som den skal være. Tag fat i et stykke af dejen og stræk dejen indtil den er nærmest gennemsigtig. Kan dette lade sig gøre, uden at der går hul på dejen, har din dej bestået testen. Hvis ikke skal den æltes i længere tid på røremaskinen.
- Kom dejen i en skål eller bøtte smurt med olie, med fugtigt viskestykke over og lad den hvile i 1 time, på et varmt sted.
- Når dejen har stået 1 time skal den foldes. Dette gøres 2 gange med 1 times mellemrum.
- Når dejen er vokset til dobbelt størrelse, skal den på køl til dagen efter. Hvis ikke dejen er vokset, kan du lad den stå, til den er vokset dobbeltstørrelse, og kom på køl efterfølgende.
Dag 2
- Tænd ovnen på 250°C varmluft.
- Hæld dejen forsigtigt ud på et meldryssset bord, og del forsigtigt dejen i ca. 15 – 16 stk.
- Kom surdejsstykkerne på en bageplade med bagepapir.
- Bag bollerne i ovnen i ca. 10 – 12 minutter til de er gyldne.
Et godt tip: Har du et bagestål? Så kan du bruge bagestålet, som med den høje varme er med til at surdejsbollerne hæver op, får flotte lufthuller og får en sprød bund. Du kan finde dit bagestål her.