Surdejsboller med egen surdej

Surdejsboller er bagværk, du altid kan servere. Server dem til morgenmad, eftermiddagsmad eller til de varme retter til aftensmaden.

Lav lækre surdejsboller, som du kan bruge til mange måltider. Surdejsboller er karakteriseret ved deres flotte lufthuller, deres let syrlighed i smagen og en god elastisk krumme.

Hvis ikke du allerede har startet en surdej op, så kan du prøve opskriften på vores surdej som er lavet med Valsemøllen Tørret Surdej. Se opskriften her.

Find flere gode opskrifter på surdejsboller, her.

Se opskrift
Surdejsboller med tørret surdej

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 dag


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftSådan gør du

 

Dag 1

 

 1. Kom alle ingredienserne i en røremaskine undtagen salt, og ælt sammen i 2 minutter.
 2. Læg et fugtigt viskestykke over røre skålen, og lad dejen hvile i 1 time.
 3. Tilsæt salt, og ælt dejen godt til den slipper skålens kanter og bliver stærk, glat og blank. Det tager ca. 10 minutter ved mellem/høj hastighed.
 4. Lav gluten testen for at sikre, at dejen er som den skal være. Tag fat i et stykke af dejen og stræk dejen indtil den er nærmest gennemsigtig. Kan dette lade sig gøre, uden at der går hul på dejen, har din dej bestået testen. Hvis ikke skal den æltes i længere tid på røremaskinen.
 5. Kom dejen i en skål eller bøtte smurt med olie, med fugtigt viskestykke over og lad den hvile i 1 time, på et varmt sted.
 6. Når dejen har stået 1 time skal den foldes. Dette gøres 2 gange med 1 times mellemrum.
 7. Når dejen er vokset til dobbelt størrelse, skal den på køl til dagen efter. Hvis ikke dejen er vokset, kan du lad den stå, til den er vokset dobbeltstørrelse, og kom på køl efterfølgende.

Dag 2

 

 1. Tænd ovnen på 250°C varmluft.
 2. Hæld dejen forsigtigt ud på et meldryssset bord, og del forsigtigt dejen i ca. 15 – 16 stk.
 3. Kom surdejsstykkerne på en bageplade med bagepapir.
 4. Bag bollerne i ovnen i ca. 10 – 12 minutter til de er gyldne.

Et godt tip: Har du et bagestål? Så kan du bruge bagestålet, som med den høje varme er med til at surdejsbollerne hæver op, får flotte lufthuller og får en sprød bund. Du kan finde dit bagestål her. 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.