Opstart af surdej med Valsemøllen Tørret Surdej

Har du brug for lidt ekstra hjælpe til at starte din surdej op? Så kan Valsemøllen Tørret Surdej hjælpe dig lidt på vej. Med Valsemøllen Tørret Surdej kan du starte din egen surdej op og hjælper dig på vej med at få den helt rigtige surdejssmag.

Med hjælp fra Valsemøllen Tørret Surdej kan du starte din egen surdej, som du kan bruge til at bage lækre surdejsboller med. Du kan finde opskriften på surdejsboller, her.

Se opskrift
surdej med Valsemøllen Tørret Surdej

Køkkentid
20 min.

Ventetid
3 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Opstart af surdej med Valsemøllen Tørret Surdej: 4 ud af 5 baseret på 12 anmeldelser

Opskrift

1 surdej

Dag 1 

20 g Valsemøllen Dansk Rugmel
20 g Valsemøllen Manitoba hvedemel
30 g Valsemøllen Tørret Surdej 
150 g vand (30°C)

Dag 2 

50 g Valsemøllen Manitoba hvedemel
50 g vand (30°C)
Surdej fra dag 1

Dag 3

50 g Valsemøllen Manitoba hvedemel
50 g vand (30°C)
50 g surdej fra dag 2

Sådan gør du

 

Dag 1

 

  1. Bland rugmel, manitobamel og tørret surdej sammen i en skål eller et glas med en ske
  2. Tilsæt vand, og rør godt sammen.
  3. Lad blandingen stå på køkkenbordet til dagen efter (24 timer). Sørg for at rør 1-2 gange i løbet af dagen.

Dag 2 

 

  1. Bland manitobamel og vand, og rør godt sammen.
  2. Kom surdejsblandingen fra dag 1 i skålen og rør godt sammen.
  3. Lad surdejsblandingen stå på køkkenbordet til dagen efter (24 timer). Sørg for at rør i surdejen 1-2 gange i løbet af dagen.

Dag 3 

 

  1. Bland manitoba og vand sammen i en skål eller et glas, og rør godt sammen.
  2. Tilsæt surdej (blandingen fra dag 2), og rør godt sammen. Lad stå på køkkenbordet indtil surdejen skal bruges. Minimum 3 timer.

Et godt tip: Når surdejen er klar til brug, tag 50 g surdej fra, og kom i en skål eller glas med tætsluttede låg. Kom det i køleskabet, indtil du skal bage med surdej igen, og du kan springe dag 1 og 2 over.