Sådan gør du
Dag 1
- Bland rugmel, manitobamel og tørret surdej sammen i en skål eller et glas med en ske
- Tilsæt vand, og rør godt sammen.
- Lad blandingen stå på køkkenbordet til dagen efter (24 timer). Sørg for at rør 1-2 gange i løbet af dagen.
Dag 2
- Bland manitobamel og vand, og rør godt sammen.
- Kom surdejsblandingen fra dag 1 i skålen og rør godt sammen.
- Lad surdejsblandingen stå på køkkenbordet til dagen efter (24 timer). Sørg for at rør i surdejen 1-2 gange i løbet af dagen.
Dag 3
- Bland manitoba og vand sammen i en skål eller et glas, og rør godt sammen.
- Tilsæt surdej (blandingen fra dag 2), og rør godt sammen. Lad stå på køkkenbordet indtil surdejen skal bruges. Minimum 3 timer.
Et godt tip: Når surdejen er klar til brug, tag 50 g surdej fra, og kom i en skål eller glas med tætsluttede låg. Kom det i køleskabet, indtil du skal bage med surdej igen, og du kan springe dag 1 og 2 over.