Økologiske surdejsboller med tørret surdej

Forkæl familie og venner med lune økologiske surdejsboller med tørret surdej, og bag surdejsbollerne med tørret surdej, hvor resultatet er store lufthuller, en sej krumme og en super sprød skorpe.

Denne opskrift er lavet med vores helt nye produkt i serien af bagehjælpemidler, Valsemøllen Tørret Surdej, der gør det muligt at bage endnu bedre bagværk, som du kender det fra de professionelle – hjemme i dit eget køkken. At starte sin egen surdej kræver tid, tålmodighed, pleje og opmærksomhed. Med Valsemøllen Tørret Surdej får du en tørret surdej på spelthvede, der er startet op som en traditionel surdej og herefter tørret ind og formalet. Det giver dig fordelen af den ægte surdejssmag.

Se vores udvalg af andre opskrifter med tørret surdej her.

Se opskrift
Økologiske surdejsboller med tørret surdej

Køkkentid
1 time

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Økologiske surdejsboller med tørret surdej: 4 ud af 5 baseret på 16 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1:

 

  1. Kom vand og mel i en skål, og rør det sammen til alt melet er absorberet.
  2. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i 40-60 minutter.
  3. Opløs gæren med lidt vand. Kom salt, tørret surdej og gær i melblandingen, og klem det ind i dejen med hånden. Dejen kan skille sig ad, men den samler sig, når du arbejder med den.
  4. Når dejen er homogen igen, så foldes den.
  5. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 3-4 timer til den er hævet med 20-30 procent. Dejen foldes undervejs 4 gange med 30-60 minutters interval.
  6. Stil dejen i køleskabet natten over.

Dag 2:

 

  1. Dagen efter tændes ovnen på højeste temperatur over/under varme. Har du en bagesten eller et bagestål, skal den sættes ind i oven. Lad ovnen varme op i minimum 1 time.
  2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og del dejen i 16-18 boller. Arbejd mindst muligt med dejen.
  3. Sæt bollerne på et stykke bagepapir.
  4. Sæt bollerne på bagestenen eller bagestålet, og skru ovnen ned på 250°C (varmluft 225°C). Bag bollerne i 10-12 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Et godt tip: Har du ikke en bagesten eller et bagestål, bages bollerne på en bageplade med bagepapir.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.