Økologiske surdejsboller med tørret surdej

Forkæl familie og venner med lune økologiske surdejsboller med tørret surdej, og bag surdejsbollerne med tørret surdej, hvor resultatet er store lufthuller, en sej krumme og en super sprød skorpe.

Denne opskrift er lavet med vores helt nye produkt i serien af bagehjælpemidler, Valsemøllen Tørret Surdej, der gør det muligt at bage endnu bedre bagværk, som du kender det fra de professionelle – hjemme i dit eget køkken. At starte sin egen surdej kræver tid, tålmodighed, pleje og opmærksomhed. Med Valsemøllen Tørret Surdej får du en tørret surdej på spelthvede, der er startet op som en traditionel surdej og herefter tørret ind og formalet. Det giver dig fordelen af den ægte surdejssmag.

Se vores udvalg af andre opskrifter med tørret surdej her.

Se opskrift
Økologiske surdejsboller med tørret surdej

Køkkentid
1 time

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Økologiske surdejsboller med tørret surdej: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Sådan gør du

Dag 1:

 

 1. Kom vand og mel i en skål, og rør det sammen til alt melet er absorberet.
 2. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i 40-60 minutter.
 3. Opløs gæren med lidt vand. Kom salt, tørret surdej og gær i melblandingen, og klem det ind i dejen med hånden. Dejen kan skille sig ad, men den samler sig, når du arbejder med den.
 4. Når dejen er homogen igen, så foldes den.
 5. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 3-4 timer til den er hævet med 20-30 procent. Dejen foldes undervejs 4 gange med 30-60 minutters interval.
 6. Stil dejen i køleskabet natten over.

Dag 2:

 

 1. Dagen efter tændes ovnen på højeste temperatur over/under varme. Har du en bagesten eller et bagestål, skal den sættes ind i oven. Lad ovnen varme op i minimum 1 time.
 2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og del dejen i 16-18 boller. Arbejd mindst muligt med dejen.
 3. Sæt bollerne på et stykke bagepapir.
 4. Sæt bollerne på bagestenen eller bagestålet, og skru ovnen ned på 250°C (varmluft 225°C). Bag bollerne i 10-12 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Et godt tip: Har du ikke en bagesten eller et bagestål, bages bollerne på en bageplade med bagepapir.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.