Økologiske surdejsboller med tørret surdej

Forkæl familie og venner med lune økologiske surdejsboller med tørret surdej, og bag surdejsbollerne med tørret surdej, hvor resultatet er store lufthuller, en sej krumme og en super sprød skorpe.

Denne opskrift er lavet med vores helt nye produkt i serien af bagehjælpemidler, Valsemøllen Tørret Surdej, der gør det muligt at bage endnu bedre bagværk, som du kender det fra de professionelle – hjemme i dit eget køkken. At starte sin egen surdej kræver tid, tålmodighed, pleje og opmærksomhed. Med Valsemøllen Tørret Surdej får du en tørret surdej på spelthvede, der er startet op som en traditionel surdej og herefter tørret ind og formalet. Det giver dig fordelen af den ægte surdejssmag.

Se vores udvalg af andre opskrifter med tørret surdej her.

Se opskrift
Økologiske surdejsboller med tørret surdej

Køkkentid
1 time

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Økologiske surdejsboller med tørret surdej: 4 ud af 5 baseret på 27 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1:

 

  1. Kom vand og mel i en skål, og rør det sammen til alt melet er absorberet.
  2. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i 40-60 minutter.
  3. Opløs gæren med lidt vand. Kom salt, tørret surdej og gær i melblandingen, og klem det ind i dejen med hånden. Dejen kan skille sig ad, men den samler sig, når du arbejder med den.
  4. Når dejen er homogen igen, så foldes den.
  5. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 3-4 timer til den er hævet med 20-30 procent. Dejen foldes undervejs 4 gange med 30-60 minutters interval.
  6. Stil dejen i køleskabet natten over.

Dag 2:

 

  1. Dagen efter tændes ovnen på højeste temperatur over/under varme. Har du en bagesten eller et bagestål, skal den sættes ind i oven. Lad ovnen varme op i minimum 1 time.
  2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og del dejen i 16-18 boller. Arbejd mindst muligt med dejen.
  3. Sæt bollerne på et stykke bagepapir.
  4. Sæt bollerne på bagestenen eller bagestålet, og skru ovnen ned på 250°C (varmluft 225°C). Bag bollerne i 10-12 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Et godt tip: Har du ikke en bagesten eller et bagestål, bages bollerne på en bageplade med bagepapir.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.