Surdejsboller med ølandshvede

De bedste surdejsboller med store lufthuller, sprød skorpe og masser af smag. Denne opskrift kræver lidt tid og kærlighed, men de er det hele værd.

Ølandshvede er en gammel nordisk kornsort der giver dit bagværk en lidt mørkere farve og karakteristisk smag. Vil du give dig i kast med at lave din egen surdej fra bunden af, finder du opskriften her.

Se opskrift
surdejsboller med ølandshvede

Køkkentid
30 min.

Ventetid
3 timer + mindst 6 timer på køl


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejsboller med ølandshvede: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

15 boller

Sådan gør du

Dag 2

  1. Hæld vandet i en skål og rør surdejen eller gæren i vandet.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i 5 – 10 minutter med hænderne eller en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Kom dejen over i en skål smurt med olie og lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Fold dejen for at stramme den op. Foldningen gentages yderligere 2 gange i løbet af den første time. Herefter skal dejen foldes 2 gange med en halv times interval. Sammenlagt hævetid er 2 ½ time.
  5. Stil dejen på køl og lad den hæve natten over. Mindst 6 timer og maksimum 12 timer.

Dag 2

  1. Tag dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 250°C og lad ovnen blive helt varm. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær dejen ud til boller.
  2. Læg dem på en bageplade med bagepapir og drys bollerne med lidt mel.
  3. Bag surdejsbollerne i den forvarmede ovn ved 250°C varmluft i ca. 10-12 minutter til de er godt gyldne.
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.