Surdejsboller med ølandshvede

De bedste surdejsboller med store lufthuller, sprød skorpe og masser af smag. Denne opskrift kræver lidt tid og kærlighed, men de er det hele værd.

Ølandshvede er en gammel nordisk kornsort der giver dit bagværk en lidt mørkere farve og karakteristisk smag. Vil du give dig i kast med at lave din egen surdej fra bunden af, finder du opskriften her.

Se opskrift
surdejsboller med ølandshvede

Køkkentid
30 min.

Ventetid
3 timer + mindst 6 timer på køl


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejsboller med ølandshvede: 4 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Opskrift

15 boller

Sådan gør du

Dag 2

  1. Hæld vandet i en skål og rør surdejen eller gæren i vandet.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i 5 – 10 minutter med hænderne eller en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Kom dejen over i en skål smurt med olie og lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Fold dejen for at stramme den op. Foldningen gentages yderligere 2 gange i løbet af den første time. Herefter skal dejen foldes 2 gange med en halv times interval. Sammenlagt hævetid er 2 ½ time.
  5. Stil dejen på køl og lad den hæve natten over. Mindst 6 timer og maksimum 12 timer.

Dag 2

  1. Tag dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 250°C og lad ovnen blive helt varm. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær dejen ud til boller.
  2. Læg dem på en bageplade med bagepapir og drys bollerne med lidt mel.
  3. Bag surdejsbollerne i den forvarmede ovn ved 250°C varmluft i ca. 10-12 minutter til de er godt gyldne.
+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.