Surdejsboller med ølandshvede

De bedste surdejsboller med store lufthuller, sprød skorpe og masser af smag. Denne opskrift kræver lidt tid og kærlighed, men de er det hele værd.

Ølandshvede er en gammel nordisk kornsort der giver dit bagværk en lidt mørkere farve og karakteristisk smag. Vil du give dig i kast med at lave din egen surdej fra bunden af, finder du opskriften her.

Se opskrift
surdejsboller med ølandshvede

Køkkentid
30 min.

Ventetid
3 timer + mindst 6 timer på køl


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejsboller med ølandshvede: 4 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Opskrift

15 boller

Sådan gør du

Dag 2

  1. Hæld vandet i en skål og rør surdejen eller gæren i vandet.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i 5 – 10 minutter med hænderne eller en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Kom dejen over i en skål smurt med olie og lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Fold dejen for at stramme den op. Foldningen gentages yderligere 2 gange i løbet af den første time. Herefter skal dejen foldes 2 gange med en halv times interval. Sammenlagt hævetid er 2 ½ time.
  5. Stil dejen på køl og lad den hæve natten over. Mindst 6 timer og maksimum 12 timer.

Dag 2

  1. Tag dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 250°C og lad ovnen blive helt varm. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær dejen ud til boller.
  2. Læg dem på en bageplade med bagepapir og drys bollerne med lidt mel.
  3. Bag surdejsbollerne i den forvarmede ovn ved 250°C varmluft i ca. 10-12 minutter til de er godt gyldne.
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.