Surdejsboller med hampefrø

Friskbagte lækre surdejsboller til morgenmaden eller eftermiddagshyggen.

Hvem elsker ikke duften af friskbagte boller, når der skal hygges. Disse boller har en lækker sprød skorpe og en dejlig saftig krumme og er bagt med Stenformalet hvedemel og Tipo 00.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10 stk.

5 g gær
160 g surdej
460 g lunkent vand
550 g Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel
200 g Valsemøllen Stenformalet Hvedemel
60 g Valsemøllen Økologiske Hampefrø + ekstra til drys
10 g salt
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren og surdej ud i vandet.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og rør det hele godt sammen på røremaskinen ved middel hastighed i ca. 8 minutter.
  3. Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1,5 time.
  4. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, så luftboblerne bevares.
  5. Form (igen forsigtigt) 10 boller.
  6. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
  7. Opvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft).
  8. Pensl bollerne med æg og drys med ekstra hampefrø.
  9. Bag bollerne i ca. 15 minutter, til de er lettere gyldne.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte