Surdejsboller med hampefrø

Friskbagte lækre surdejsboller til morgenmaden eller eftermiddagshyggen.

Hvem elsker ikke duften af friskbagte boller, når der skal hygges. Disse boller har en lækker sprød skorpe og en dejlig saftig krumme og er bagt med Stenformalet hvedemel og Tipo 00.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10 stk.

5 g gær
160 g surdej
460 g lunkent vand
550 g Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel
200 g Valsemøllen Stenformalet Hvedemel
60 g Valsemøllen Økologiske Hampefrø + ekstra til drys
10 g salt
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren og surdej ud i vandet.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og rør det hele godt sammen på røremaskinen ved middel hastighed i ca. 8 minutter.
  3. Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1,5 time.
  4. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, så luftboblerne bevares.
  5. Form (igen forsigtigt) 10 boller.
  6. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
  7. Opvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft).
  8. Pensl bollerne med æg og drys med ekstra hampefrø.
  9. Bag bollerne i ca. 15 minutter, til de er lettere gyldne.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.