Sprøde surdejsboller

Vil du gerne have surdejsboller med store lufthuller, en sej krumme og en super sprød skorpe? Så følg denne fantastiske opskrift på æltefri surdejsboller, og få succes med dine surdejsboller.

Æltefri surdejsboller, lyder det ikke nemt og lækkert? Få luftige og lækre surdesboller helt uden at bruge tid eller kræfter på at ælte dejen. Følg Cathrine Brandt’s 3 gode råd, og få succes med dine surdejsboller. Brug glutenholdigt mel, fx Tipo 00, fold dejen og lad den koldhæve natten over.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Fremgangsmåde

Dag 1

  1. Kom vand og mel i en skål og rør det sammen til alt melet er absorberet.
  2. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i 40-60 minutter.
  3. Opløs 2 g gær i en spisskefuld vand. Kom salt, surdej og gær i melblandingen og klem det ind i dejen med hånden. Dejen kan skille sig ad, men den samler sig, når du arbejder med den.
  4. Når dejen er homogen igen, så foldes den som vist i videoen nedenfor.
  5. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 3-4 timer til den er hævet med 20-30 procent. Dejen foldes undervejs 4 gange med 30-60 minutters interval. Stil dejen i køleskabet natten over.

Dag 2

  1. Dagen efter tændes ovnen på højeste temperatur over/under varme, har du en bagesten eller et bagestål skal den sættes ind i oven. Lad ovnen varme op i minimum 1 time.
  2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og del dejen i 16-18 boller. Arbejd mindst muligt med dejen.
  3. Sæt bollerne på et stykke bagepapir. Sæt bollerne på bagestenen eller bagestålet og skru ovnen ned på 250°C (varmluft 225°C). Har du ikke et bagesten eller bagestål, bages bollerne på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i 10-12 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Udviklet i samarbejde med dygtige Cathrine Brandt –  bagenørd og professionsbachelor i ernæring og sundhed

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.