Sådan gør du
Dag 1
- Kom vand og mel i en skål og rør det sammen til alt melet er absorberet.
- Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i 40-60 minutter.
- Opløs 2 g gær i en spisskefuld vand. Kom salt, surdej og gær i melblandingen og klem det ind i dejen med hånden. Dejen kan skille sig ad, men den samler sig, når du arbejder med den.
- Når dejen er homogen igen, så foldes den som vist i videoen nedenfor.
- Lad dejen stå ved stuetemperatur i 3-4 timer til den er hævet med 20-30 procent. Dejen foldes undervejs 4 gange med 30-60 minutters interval. Stil dejen i køleskabet natten over.
Dag 2
- Dagen efter tændes ovnen på højeste temperatur over/under varme, har du en bagesten eller et bagestål skal den sættes ind i oven. Lad ovnen varme op i minimum 1 time.
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord og del dejen i 16-18 boller. Arbejd mindst muligt med dejen.
- Sæt bollerne på et stykke bagepapir. Sæt bollerne på bagestenen eller bagestålet og skru ovnen ned på 250°C (varmluft 225°C). Har du ikke et bagesten eller bagestål, bages bollerne på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i 10-12 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.