Sprøde surdejsboller

Vil du gerne have surdejsboller med store lufthuller, en sej krumme og en super sprød skorpe? Så følg denne fantastiske opskrift på æltefri, sprøde surdejsboller, og få succes med din surdejsbagning.

Æltefri surdejsboller, lyder det ikke nemt og lækkert? Få luftige og sprøde surdejsboller helt uden at bruge tid eller kræfter på at ælte dejen. Følg Cathrine Brandt’s 3 gode råd, og få succes med dine surdejsboller. Brug glutenholdigt mel, fx Tipo 00, fold dejen og lad den koldhæve natten over.

Se opskrift
sprøde surdejsboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sprøde surdejsboller: 3 ud af 5 baseret på 38 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1

  1. Kom vand og mel i en skål og rør det sammen til alt melet er absorberet.
  2. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i 40-60 minutter.
  3. Opløs 2 g gær i en spisskefuld vand. Kom salt, surdej og gær i melblandingen og klem det ind i dejen med hånden. Dejen kan skille sig ad, men den samler sig, når du arbejder med den.
  4. Når dejen er homogen igen, så foldes den som vist i videoen nedenfor.
  5. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 3-4 timer til den er hævet med 20-30 procent. Dejen foldes undervejs 4 gange med 30-60 minutters interval. Stil dejen i køleskabet natten over.

Dag 2

  1. Dagen efter tændes ovnen på højeste temperatur over/under varme, har du en bagesten eller et bagestål skal den sættes ind i oven. Lad ovnen varme op i minimum 1 time.
  2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og del dejen i 16-18 boller. Arbejd mindst muligt med dejen.
  3. Sæt bollerne på et stykke bagepapir. Sæt bollerne på bagestenen eller bagestålet og skru ovnen ned på 250°C (varmluft 225°C). Har du ikke et bagesten eller bagestål, bages bollerne på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i 10-12 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.