Sprøde surdejsboller

Vil du gerne have surdejsboller med store lufthuller, en sej krumme og en super sprød skorpe? Så følg denne fantastiske opskrift på æltefri, sprøde surdejsboller, og få succes med din surdejsbagning.

Æltefri surdejsboller, lyder det ikke nemt og lækkert? Få luftige og sprøde surdejsboller helt uden at bruge tid eller kræfter på at ælte dejen. Følg Cathrine Brandt’s 3 gode råd, og få succes med dine surdejsboller. Brug glutenholdigt mel, fx Tipo 00, fold dejen og lad den koldhæve natten over.

Læs vores bageskole hvor vi hjælper dig med at lave din egen surdej. Du finder en masse gode råd og gode opskrifter. 

Se opskrift
sprøde surdejsboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sprøde surdejsboller: 3 ud af 5 baseret på 43 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1

 

  1. Kom vand og mel i en skål og rør det sammen til alt melet er absorberet.
  2. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i 40-60 minutter.
  3. Opløs 2 g gær i en spisskefuld vand. Kom salt, surdej og gær i melblandingen og klem det ind i dejen med hånden. Dejen kan skille sig ad, men den samler sig, når du arbejder med den.
  4. Når dejen er homogen igen, så foldes den som vist i videoen nedenfor.
  5. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 3-4 timer til den er hævet med 20-30 procent. Dejen foldes undervejs 4 gange med 30-60 minutters interval. Stil dejen i køleskabet natten over.

Dag 2

 

  1. Dagen efter tændes ovnen på højeste temperatur over/under varme, har du en bagesten eller et bagestål skal den sættes ind i oven. Lad ovnen varme op i minimum 1 time.
  2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og del dejen i 16-18 boller. Arbejd mindst muligt med dejen.
  3. Sæt bollerne på et stykke bagepapir. Sæt bollerne på bagestenen eller bagestålet og skru ovnen ned på 250°C (varmluft 225°C). Har du ikke et bagesten eller bagestål, bages bollerne på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i 10-12 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.