Sprøde surdejsboller

Vil du gerne have surdejsboller med store lufthuller, en sej krumme og en super sprød skorpe? Så følg denne fantastiske opskrift på æltefri surdejsboller, og få succes med dine surdejsboller.

Æltefri surdejsboller, lyder det ikke nemt og lækkert? Få luftige og lækre surdesboller helt uden at bruge tid eller kræfter på at ælte dejen. Følg Cathrine Brandt’s 3 gode råd, og få succes med dine surdejsboller. Brug glutenholdigt mel, fx Tipo 00, fold dejen og lad den koldhæve natten over.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sprøde surdejsboller: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Fremgangsmåde

Dag 1

  1. Kom vand og mel i en skål og rør det sammen til alt melet er absorberet.
  2. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i 40-60 minutter.
  3. Opløs 2 g gær i en spisskefuld vand. Kom salt, surdej og gær i melblandingen og klem det ind i dejen med hånden. Dejen kan skille sig ad, men den samler sig, når du arbejder med den.
  4. Når dejen er homogen igen, så foldes den som vist i videoen nedenfor.
  5. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 3-4 timer til den er hævet med 20-30 procent. Dejen foldes undervejs 4 gange med 30-60 minutters interval. Stil dejen i køleskabet natten over.

Dag 2

  1. Dagen efter tændes ovnen på højeste temperatur over/under varme, har du en bagesten eller et bagestål skal den sættes ind i oven. Lad ovnen varme op i minimum 1 time.
  2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og del dejen i 16-18 boller. Arbejd mindst muligt med dejen.
  3. Sæt bollerne på et stykke bagepapir. Sæt bollerne på bagestenen eller bagestålet og skru ovnen ned på 250°C (varmluft 225°C). Har du ikke et bagesten eller bagestål, bages bollerne på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i 10-12 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Udviklet i samarbejde med dygtige Cathrine Brandt –  bagenørd og professionsbachelor i ernæring og sundhed

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.