Surdejsboller med spelt

Elsker du rustikke boller fyldt med god smag og lufthulller? Så prøv disse lækre surdejsboller med spelt. De er nemme at bage, og så smager de fantastisk på morgenbordet.

Hvis du i forvejen er vild med surdejsbrød, er disse surdejsboller med spelt sikkert også noget for dig. De er slet ikke så svære at bage, det sværeste er ventetiden, hvor du glæder dig til friskbagte boller. De rustikke boller er perfekte som morgenmad, eller i madpakken, hvor de giver lidt ekstra smag til din sandwich.

Se opskrift
Surdejsboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
Ca. 16 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejsboller med spelt: 3 ud af 5 baseret på 44 anmeldelser

Opskrift

18 stk.

500 g koldt vand
175 g surdej
1 spsk. sukker (kan udelades, men hjælper surdejen godt i gang)
175 g Valsemøllen Dansk Speltmel Sigtet
500 g Valsemøllen Dansk Hvedemel eller Valsemøllen Øko Hvedemel 
18 g salt
1 bøtte med låg (alternativt skål med folie)
1 spsk. olie til at smøre bøtten med

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Kom vand, surdej, speltmel og hvedemel i en skål og rør sammen i tre minutter. Det gøres nemmest på en røremaskine med en dejkrog i. Alternativt dejkroge på håndpiskeren.
  2. Kom saltet ved, og ælt dejen igen, til den er glat, smidig og har samlet sig om dejkrogen.
  3. Kom dejen i en bøtte smurt med olie. Kom låget på, og lad det ligge en smule på klem. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i cirka fire timer, indtil dejen viser god aktivitet med små lufthuller langs siden og et par enkelte luftbobler på toppen.
  4. Stil dejen på køl til dagen efter.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen på højeste temperatur ved varmluft med et bagestål, bagesten eller bageplade i ovnen.
  2. Når ovnen er helt varm, vendes dejen ud på bordet og deles/skæres i 18 boller. Pas på ikke at hive for meget i dejen.
  3. Bollerne kommes på bagepapir. Drys bollerne med lidt mel, og før dem ind på det varme element i ovnen. Skru temperaturen ned på 230 grader varmluft. Lad bollerne bage i fem minutter, og skru herefter temperaturen op til 260 grader. Bag bollerne i yderligere 5-8 minutter, til de er godt gyldne.
  4. Afkøl på en rist og nyd surdejsbollerne.

Et godt tip: Har du ikke prøvet at bage med surdej før? Så tag et kig på vores bageskoletip ‘Sådan laver du din egen surdej’ her. Har du ikke en surdej stående? Så prøv en vores mange andre opskrifter på boller.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.