Surdejsboller med spelt

Elsker du rustikke boller fyldt med god smag og lufthulller? Så prøv disse lækre surdejsboller med spelt. De er nemme at bage, og så smager de fantastisk på morgenbordet.

Hvis du i forvejen er vild med surdejsbrød, er disse surdejsboller med spelt sikkert også noget for dig. De er slet ikke så svære at bage, det sværeste er ventetiden, hvor du glæder dig til friskbagte boller. De rustikke boller er perfekte som morgenmad, eller i madpakken, hvor de giver lidt ekstra smag til din sandwich.

Se opskrift
Surdejsboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
Ca. 16 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejsboller med spelt: 3 ud af 5 baseret på 48 anmeldelser

Opskrift

18 stk.

500 g koldt vand
175 g surdej
1 spsk. sukker (kan udelades, men hjælper surdejen godt i gang)
175 g Valsemøllen Dansk Speltmel Sigtet
500 g Valsemøllen Dansk Hvedemel eller Valsemøllen Øko Hvedemel 
18 g salt
1 bøtte med låg (alternativt skål med folie)
1 spsk. olie til at smøre bøtten med

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Kom vand, surdej, speltmel og hvedemel i en skål og rør sammen i tre minutter. Det gøres nemmest på en røremaskine med en dejkrog i. Alternativt dejkroge på håndpiskeren.
  2. Kom saltet ved, og ælt dejen igen, til den er glat, smidig og har samlet sig om dejkrogen.
  3. Kom dejen i en bøtte smurt med olie. Kom låget på, og lad det ligge en smule på klem. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i cirka fire timer, indtil dejen viser god aktivitet med små lufthuller langs siden og et par enkelte luftbobler på toppen.
  4. Stil dejen på køl til dagen efter.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen på højeste temperatur ved varmluft med et bagestål, bagesten eller bageplade i ovnen.
  2. Når ovnen er helt varm, vendes dejen ud på bordet og deles/skæres i 18 boller. Pas på ikke at hive for meget i dejen.
  3. Bollerne kommes på bagepapir. Drys bollerne med lidt mel, og før dem ind på det varme element i ovnen. Skru temperaturen ned på 230 grader varmluft. Lad bollerne bage i fem minutter, og skru herefter temperaturen op til 260 grader. Bag bollerne i yderligere 5-8 minutter, til de er godt gyldne.
  4. Afkøl på en rist og nyd surdejsbollerne.

Et godt tip: Har du ikke prøvet at bage med surdej før? Så tag et kig på vores bageskoletip ‘Sådan laver du din egen surdej’ her. Har du ikke en surdej stående? Så prøv en vores mange andre opskrifter på boller.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.