Økologiske Surdejsboller – Bageblanding

Forkæl familie og venner med lunt surdejsbagværk med Valsemøllen Økologiske Surdejsboller, der giver den helt rigtige surdejssmag, store lufthuller og rustik, sprød skorpe. De er lige til at bage og nyde – helt uden besværet med at starte en surdej op.

At starte sin egen surdej kræver tid, tålmodighed, pleje og opmærksomhed. Hvis du ikke har tiden til at passe og pleje din egen surdej, så vil du elske vores brødblanding Økologiske Surdejsboller! Vi har nemlig lavet og tørret surdejen for dig og blandet den med dansk, økologisk fuldkornshvedemel. Alt du skal gøre er at tilsætte vand og gær, og følge vejledningen. Du bestemmer selv, om du vil koldhæve dejen natten over eller bage samme dag.

Find flere af vores nemme brød- og bolleblandinger her

Se opskrift
Økologiske surdejsboller - Valsemøllen bageblanding

Køkkentid
30 min

Ventetid
Min. 8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Økologiske Surdejsboller – Bageblanding: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

12 stk.

1 ps. Valsemøllen Økologiske Surdejsboller
4 1/2 dl vand, lidt koldere end lunkent (20-25°C)
25 g økologisk gær

 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dag 1

 

  1. Rør gøren ud i vandet, og tilsæt posens indhold
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved høj hastighed i 8-12 minutter, indtil dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad dejen stå på køkkenbordet i 30-60 minutter.
  4. Fold dejen, og sæt den på køl i 8-24 timer (til næste dag).

Dag 2

 

  1. Forvarm ovnen til 250°C.
  2. Sæt en bageplade, bagesten eller bagestål ind i ovnen, og lad den varme op.
  3. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i ca. 12 lige store stykker med en dejdeler.
  4. Sæt bollerne forsigtigt på en bageplade med bagepapir. Fugt dejdeleren for at undgå, at den klistrer til dejen.
  5. Skru ovnen ned til 230°C (varmluft 220°C).
  6. Sæt bollerne i ovnen på den varme bageplade, bagesten eller bagestål vha. bagepapiret.
  7. Bag bollerne i 8-20 minutter til de er gyldne.
  8. Lad bollerne køle af på en rist.

Et godt tip: Du kan også bage bollerne samme dag, så får du bare lidt mindre lufthuller. Lad dejen hæve første gang i 30 minutter, og del derefter dejen i ca. 12 lige store stykker. Lad dem hæve i yderligere 45-60 minutter, og bag herefter ud fra samme fremgangsmåde.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.