Focacciastykker

Sprøde focacciastykker, der er luftige og lækre. Bagt med Tipo 00, der gør det nemt at få store lufthuller frem i sit bagværk.

Lav lækre focacciastykker, hvis du gerne vil kredse lidt ekstra for madpakken, eller skal have hele familien med på tur. De har en dejlig sprød skorpe og er samtidig luftige.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
13 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10-12 stk.

Focacciastykker
400 g koldt vand
500 g Valsemøllen Tipo 00
150 g surdej (kan erstattes med 8 g gær)
12 g salt
3-4 tsk. olivenolie
Flagesalt til at drysse

Fyld i sandwich
Salat
Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Original
Parmaskinke
Radiser
Agurk
Valsemøllen Økologiske Hampefrø

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Kom vand og mel i skålen til din røremaskine.
  2. Rør det sammen til der ikke er mere tørt mel. Lad det stå til autolyse i 30-60 minutter – det gør det langt nemmere og hurtigere at ælte dejen.
  3. Kom surdej og salt i dejen og ælt den på din røremaskine ved lav/medium hastighed i 5 minutter.
    Skru op for hastigheden og ælt dejen færdig til den slipper skålens kanter og samler sig om dejkrogen.
  4. Kom dejen i en beholder smurt med olivenolie. Så slipper dejen nemmere, når den skal vendes ud igen.
    Lad dejen hvile ved stuetemperatur i et par timer indtil, at der kan ses aktivitet i dejen i form af små luftbobler.
  5. Kom dejen i køleskabet natten over.
  6. Dagen efter tændes ovnen på 250 grader varmluft.
  7. Vend dejen ud på bordet og del den i 10-12 stykker og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Drys med lidt olivenolie og tryk det forsigtigt ned i dejen. Afslut med af drysse lidt flagesalt over.
  9. Bag foccaciastykkerne bages i ovnen i 10-15 minutter til godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.