Focacciastykker

Sprøde focacciastykker, der er luftige og lækre. Bagt med Tipo 00, der gør det nemt at få store lufthuller frem i sit bagværk.

Lav lækre focacciastykker, hvis du gerne vil kredse lidt ekstra for madpakken, eller skal have hele familien med på tur. De har en dejlig sprød skorpe og er samtidig luftige.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
13 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10-12 stk.

Focacciastykker
400 g koldt vand
500 g Valsemøllen Tipo 00
150 g surdej (kan erstattes med 8 g gær)
12 g salt
3-4 tsk. olivenolie
Flagesalt til at drysse

Fyld i sandwich
Salat
Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Original
Parmaskinke
Radiser
Agurk
Valsemøllen Økologiske Hampefrø

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Kom vand og mel i skålen til din røremaskine.
  2. Rør det sammen til der ikke er mere tørt mel. Lad det stå til autolyse i 30-60 minutter – det gør det langt nemmere og hurtigere at ælte dejen.
  3. Kom surdej og salt i dejen og ælt den på din røremaskine ved lav/medium hastighed i 5 minutter.
    Skru op for hastigheden og ælt dejen færdig til den slipper skålens kanter og samler sig om dejkrogen.
  4. Kom dejen i en beholder smurt med olivenolie. Så slipper dejen nemmere, når den skal vendes ud igen.
    Lad dejen hvile ved stuetemperatur i et par timer indtil, at der kan ses aktivitet i dejen i form af små luftbobler.
  5. Kom dejen i køleskabet natten over.
  6. Dagen efter tændes ovnen på 250 grader varmluft.
  7. Vend dejen ud på bordet og del den i 10-12 stykker og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Drys med lidt olivenolie og tryk det forsigtigt ned i dejen. Afslut med af drysse lidt flagesalt over.
  9. Bag foccaciastykkerne bages i ovnen i 10-15 minutter til godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.