Sådan gør du
Dag 1
- Kom vand og mel i skålen til din røremaskine.
- Rør det sammen til der ikke er mere tørt mel. Lad det stå til autolyse i 30-60 minutter – det gør det langt nemmere og hurtigere at ælte dejen.
- Kom surdej og salt i dejen og ælt den på din røremaskine ved lav/medium hastighed i 5 minutter. Skru op for hastigheden og ælt dejen færdig til den slipper skålens kanter og samler sig om dejkrogen.
- Kom dejen i en beholder smurt med olivenolie. Så slipper dejen nemmere, når den skal vendes ud igen. Lad dejen hvile ved stuetemperatur i et par timer indtil, at der kan ses aktivitet i dejen i form af små luftbobler.
- Kom dejen i køleskabet natten over.
Dag 2
- Tænd ovnen på 250°C varmluft.
- Vend dejen ud på bordet og del den i 10-12 stykker og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Drys med lidt olivenolie og tryk det forsigtigt ned i dejen. Afslut med af drysse lidt flagesalt over.
- Bag focacciastykkerne i ovnen i 10-15 minutter til godt gyldne.
- Afkøl på en rist og nyd.