Bruschetta med svampe

Hvad gør du, når du har et daggammelt, måske lidt tørt brød stående derhjemme? Vi foreslår at trylle det om til de skønneste bruschetta med svampe, som passer perfekt til et tapasbræt eller som en efterårsvenlig forret.

I denne opskrift på bruschetta med svampe bruges et lyst hvedebrød, fx franskbrød, flute eller ciabattabrød, men du kan også sagtens bruge et rugbrød for en lidt grovere version af bruschetta. Brug sæsonens svampe eller lige dine favoritter: champignoner, kantareller eller østershatte.

Se opskrift
Bruschetta med svampe

Køkkentid
20 min

Ventetid
0 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bruschetta med svampe: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

6 stk.

6 skiver daggammelt brød fx. Valsemøllen Surdejsboller
2 spsk. olivenolie
300 g svampe, fx champignon, kantarel, østershatte
3 spsk. smør
2 fed hvidløg
6 kviste timian
Salt og friskkværnet peber
50 g parmesanost

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg brødskiverne derpå. Rist dem i ovnen i ca. 2-3 minutter – brødene skal kun lige blive gyldne.
  3. Pensl brødene med olivenolie når de kommer ud af ovnen.
  4. Rens og skær svampene i skiver.
  5. Varm en pande op og lad den blive godt varm. Kom svampene på og lad dem stege et par minutter, uden du vender dem rundt. Ryst allerhøjst panden lidt.
  6. Tilsæt smør, hele pillet hvidløgsfed, timiankviste og evt. lidt olivenolie. Steg i ca. 5 minutter til svampene er gyldne.
  7. Fjern hvidløg, timiankvistene og smag til med salt og peber.
  8. Kom svampene på den ristede brød. Riv med parmesan og pynt evt. med lidt timian.

Et godt tip: Er du ikke så vild med svampe? Så kan du i stedet bruge dit daggamle brød til helt klassiske bruschetta med tomat, her finder du opskriften på lækre fuldkornsbruschetta med tomat.

 

 

 

 

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.