Bruschetta med svampe

Hvad gør du, når du har et daggammelt, måske lidt tørt brød stående derhjemme? Vi foreslår at trylle det om til de skønneste bruschetta med svampe, som passer perfekt til et tapasbræt eller som en efterårsvenlig forret.

I denne opskrift på bruschetta med svampe bruges et lyst hvedebrød, fx franskbrød, flute eller ciabattabrød, men du kan også sagtens bruge et rugbrød for en lidt grovere version af bruschetta. Brug sæsonens svampe eller lige dine favoritter: champignoner, kantareller eller østershatte.

Se opskrift
Bruschetta med svampe

Køkkentid
20 min

Ventetid
0 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bruschetta med svampe: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

6 stk.

6 skiver daggammelt brød fx. Valsemøllen Surdejsboller
2 spsk. olivenolie
300 g svampe, fx champignon, kantarel, østershatte
3 spsk. smør
2 fed hvidløg
6 kviste timian
Salt og friskkværnet peber
50 g parmesanost

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg brødskiverne derpå. Rist dem i ovnen i ca. 2-3 minutter – brødene skal kun lige blive gyldne.
  3. Pensl brødene med olivenolie når de kommer ud af ovnen.
  4. Rens og skær svampene i skiver.
  5. Varm en pande op og lad den blive godt varm. Kom svampene på og lad dem stege et par minutter, uden du vender dem rundt. Ryst allerhøjst panden lidt.
  6. Tilsæt smør, hele pillet hvidløgsfed, timiankviste og evt. lidt olivenolie. Steg i ca. 5 minutter til svampene er gyldne.
  7. Fjern hvidløg, timiankvistene og smag til med salt og peber.
  8. Kom svampene på den ristede brød. Riv med parmesan og pynt evt. med lidt timian.

Et godt tip: Er du ikke så vild med svampe? Så kan du i stedet bruge dit daggamle brød til helt klassiske bruschetta med tomat, her finder du opskriften på lækre fuldkornsbruschetta med tomat.

 

 

 

 

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.