Bruschetta med svampe

Hvad gør du, når du har et daggammelt, måske lidt tørt brød stående derhjemme? Vi foreslår at trylle det om til de skønneste bruschetta med svampe, som passer perfekt til et tapasbræt eller som en efterårsvenlig forret.

I denne opskrift på bruschetta med svampe bruges et lyst hvedebrød, fx franskbrød, flute eller ciabattabrød, men du kan også sagtens bruge et rugbrød for en lidt grovere version af bruschetta. Brug sæsonens svampe eller lige dine favoritter: champignoner, kantareller eller østershatte.

Se opskrift
Bruschetta med svampe

Køkkentid
20 min

Ventetid
0 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 stk.

6 skiver daggammelt brød fx. Valsemøllen Surdejsboller
2 spsk. olivenolie
300 g svampe, fx champignon, kantarel, østershatte
3 spsk. smør
2 fed hvidløg
6 kviste timian
Salt og friskkværnet peber
50 g parmesanost

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg brødskiverne derpå. Rist dem i ovnen i ca. 2-3 minutter – brødene skal kun lige blive gyldne.
  3. Pensl brødene med olivenolie når de kommer ud af ovnen.
  4. Rens og skær svampene i skiver.
  5. Varm en pande op og lad den blive godt varm. Kom svampene på og lad dem stege et par minutter, uden du vender dem rundt. Ryst allerhøjst panden lidt.
  6. Tilsæt smør, hele pillet hvidløgsfed, timiankviste og evt. lidt olivenolie. Steg i ca. 5 minutter til svampene er gyldne.
  7. Fjern hvidløg, timiankvistene og smag til med salt og peber.
  8. Kom svampene på den ristede brød. Riv med parmesan og pynt evt. med lidt timian.

Et godt tip: Er du ikke så vild med svampe? Så kan du i stedet bruge dit daggamle brød til helt klassiske bruschetta med tomat, her finder du opskriften på lækre fuldkornsbruschetta med tomat.

 

 

 

 

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.