Tapasbræt med hummus og saltede mandler

Lav et lækkert tapasbræt med saltede mandler, hummus og det frugt og grønt, du bedst kan lide.

Et tapasbræt kommer i mange forskellige udgaver. Her finder du et med saltede mandler, hummus, gnavegrønt, frugt serveret med knækbrød. Tapas er altid nem gæstemad, som man kan variere. Ditte Ingemann er her kommet med sit bud på, hvordan du kan sammensættet et lækkert tapasbræt, der er både er sundt og mættende.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20.min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Tapasbræt med hummus og saltede mandler: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

2 personer

Saltede mandler
3½ spsk. havsalt
2 dl kogende vand
200 g mandler

Resten
Gnavegrønt
Ost
Dadler
Frugt
Knækbrød – find opskrifter på knækbrød her
Oliven
Hummus

Sådan gør du

Saltede mandler

  1. Opløs saltet i det kogende vand i en lille skål, og tilsæt derefter mandlerne.
  2. Stil dem til side tildækket i ca. 15-20 minutter. Lad derefter mandlerne dryppe godt af i en sigte.
  3. Fordel mandlerne på en bageplade med papir, og bag midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 150°C.
  4. Rens frugt og grønt og anret det sammen med resten af ingredienserne på tapasbrættet, mens mandlerne er i ovnen
  5. Server med cremet hummus.

Et godt tip: Et tapasbræt kan sammensættes på mange måder. Her har vi foreslået at servere de små retter med sprøde knækbrød. Hvis du vil lave et endnu mere varieret tapasbræt, kan du også anrette med lækre pølser, skinke og pesto, og servere det med et lækkert hjemmebagt surdejsbrød.