Pirogger med quinoa, spinat og feta

Bag fyldte pirogger med quinoa til aftensmaden eller madpakken. Pirogger er slet ikke svære at bage, og du kan fylde dem med lige det fyld, som du bedst kan lide – eller med rester fra køleskabet. Vi har fyldt disse pirogger med quinoa, spinat og feta. Server dine pirogger til frokosten, i madpakken eller til aftensmaden med tilbehør til.

Server dine pirogger til aftensmaden sammen med tilbehør. Brug resterne til at gøre madpakken endnu mere spændende.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Maria Charlotte har brugt Valsemøllen ØKO Stenformalet Hvedemel, som indeholder 20 % fuldkorn. På den måde får du lidt mere af det gode fuldkorn, men stadig lyse og sprøde pirogger.

Få inspiration til din aftenmad fra Maria Charlotte, her.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

15 stk.

Dej

20 g gær
2,75 dl lunkent vand
1 dl græsk yoghurt
0,5 dl smagsneutral olie
1 æg
1 spsk. rørsukker
650 g Valsemøllen ØKO Stenformalet Hvedemel
1,5 tsk. flagesalt
1 æg til pensling

Fyld

200 g Valsemøllen Økologiske Quinoa
0,75 dl olivenolie
1 løg
2 spsk. smør
150 g frisk spinat
1 spsk. revet citronskal
1 tsk. revet muskatnød
Salt og friskkværnet peber
200 g feta

Fremgangsmåde

 

Dejen 

 

 1. Rør gæren ud i det lunkne vand til det er opløst.
 2. Tilsæt græsk yoghurt, olie, æg og sukker.
 3. Tilsæt mel under omrøring og ælt det hele godt sammen i 8-10 minutter på røremaskine, til dejen er samlet, men stadig forholdsvis klistret. I de sidste 20 sekunder, tilsættes salt.
 4. Kom et klæde over dejen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, i en time, ved stuetemperatur.

Fyld

 

 1. Skyl quinoaen og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 20 minutter eller til al vandet er fordampet og kernerne er blevet bløde.
 2. Lad dem herefter afkøle og vend med en god olivenolie.
 3. Snit løg i tynde ringe og steg dem af på en pande i smør ved middelvarme, til de begynder at blive gyldne. Kom et par spiseskeer vand på panden og tilsæt skyllet spinat. Lad spinaten falde let sammen.
 4. Tilsæt revet citronskal samt muskatnød. Krydr med salt og peber.
 5. Vend det sammen med den kogte quinoa og smuldret feta.

Samling af piroggerne

 

 1. Forvarm ovnen til 200ºC, varmluft.
 2. Kom dejen ud på et bord og fordel dejen i 15 lige store stykker. Rul hvert stykke til en kugle og herefter en cirkel.
 3. Kom 2 spsk. fyld på halvdelen af cirklen og fold den ind over, så det danner en halvmåne (pirog).
 4. Tryk enderne sammen med en gaffel, kom alle pirogger på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter med et klæde over.
 5. Pensl piroggerne med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen i ca. 12-14 minutter.
 6. Lad dem afkøle på en bagerist.

Et godt tip: Hvis du vil lave dine pirogger mere børnevenlige så kan du fylde dem med tomatsovs, skinke og ost.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.