Fremgangsmåde
Dejen
- Rør gæren ud i det lunkne vand til det er opløst.
- Tilsæt græsk yoghurt, olie, æg og sukker.
- Tilsæt mel under omrøring og ælt det hele godt sammen i 8-10 minutter på røremaskine, til dejen er samlet, men stadig forholdsvis klistret. I de sidste 20 sekunder, tilsættes salt.
- Kom et klæde over dejen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, i en time, ved stuetemperatur.
Fyld
- Skyl quinoaen og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 20 minutter eller til al vandet er fordampet og kernerne er blevet bløde.
- Lad dem herefter afkøle og vend med en god olivenolie.
- Snit løg i tynde ringe og steg dem af på en pande i smør ved middelvarme, til de begynder at blive gyldne. Kom et par spiseskeer vand på panden og tilsæt skyllet spinat. Lad spinaten falde let sammen.
- Tilsæt revet citronskal samt muskatnød. Krydr med salt og peber.
- Vend det sammen med den kogte quinoa og smuldret feta.
Samling af piroggerne
- Forvarm ovnen til 200ºC, varmluft.
- Kom dejen ud på et bord og fordel dejen i 15 lige store stykker. Rul hvert stykke til en kugle og herefter en cirkel.
- Kom 2 spsk. fyld på halvdelen af cirklen og fold den ind over, så det danner en halvmåne (pirog).
- Tryk enderne sammen med en gaffel, kom alle pirogger på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter med et klæde over.
- Pensl piroggerne med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen i ca. 12-14 minutter.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
Et godt tip: Hvis du vil lave dine pirogger mere børnevenlige så kan du fylde dem med tomatsovs, skinke og ost.