Pirogger med quinoa, spinat og feta

Bag fyldte pirogger med quinoa til aftensmaden eller madpakken. Pirogger er slet ikke svære at bage, og du kan fylde dem med lige det fyld, som du bedst kan lide – eller med rester fra køleskabet. Vi har fyldt disse pirogger med quinoa, spinat og feta. Server dine pirogger til frokosten, i madpakken eller til aftensmaden med tilbehør til.

Server dine pirogger til aftensmaden sammen med tilbehør. Brug resterne til at gøre madpakken endnu mere spændende.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Maria Charlotte har brugt Valsemøllen ØKO Stenformalet Hvedemel, som indeholder 20 % fuldkorn. På den måde får du lidt mere af det gode fuldkorn, men stadig lyse og sprøde pirogger.

Få inspiration til din aftenmad fra Maria Charlotte, her.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

15 stk.

Dej

20 g gær
2,75 dl lunkent vand
1 dl græsk yoghurt
0,5 dl smagsneutral olie
1 æg
1 spsk. rørsukker
650 g Valsemøllen ØKO Stenformalet Hvedemel
1,5 tsk. flagesalt
1 æg til pensling

Fyld

200 g Valsemøllen Økologiske Quinoa
0,75 dl olivenolie
1 løg
2 spsk. smør
150 g frisk spinat
1 spsk. revet citronskal
1 tsk. revet muskatnød
Salt og friskkværnet peber
200 g feta

Fremgangsmåde

 

Dejen 

 

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand til det er opløst.
  2. Tilsæt græsk yoghurt, olie, æg og sukker.
  3. Tilsæt mel under omrøring og ælt det hele godt sammen i 8-10 minutter på røremaskine, til dejen er samlet, men stadig forholdsvis klistret. I de sidste 20 sekunder, tilsættes salt.
  4. Kom et klæde over dejen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, i en time, ved stuetemperatur.

Fyld

 

  1. Skyl quinoaen og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 20 minutter eller til al vandet er fordampet og kernerne er blevet bløde.
  2. Lad dem herefter afkøle og vend med en god olivenolie.
  3. Snit løg i tynde ringe og steg dem af på en pande i smør ved middelvarme, til de begynder at blive gyldne. Kom et par spiseskeer vand på panden og tilsæt skyllet spinat. Lad spinaten falde let sammen.
  4. Tilsæt revet citronskal samt muskatnød. Krydr med salt og peber.
  5. Vend det sammen med den kogte quinoa og smuldret feta.

Samling af piroggerne

 

  1. Forvarm ovnen til 200ºC, varmluft.
  2. Kom dejen ud på et bord og fordel dejen i 15 lige store stykker. Rul hvert stykke til en kugle og herefter en cirkel.
  3. Kom 2 spsk. fyld på halvdelen af cirklen og fold den ind over, så det danner en halvmåne (pirog).
  4. Tryk enderne sammen med en gaffel, kom alle pirogger på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter med et klæde over.
  5. Pensl piroggerne med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen i ca. 12-14 minutter.
  6. Lad dem afkøle på en bagerist.

Et godt tip: Hvis du vil lave dine pirogger mere børnevenlige så kan du fylde dem med tomatsovs, skinke og ost.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.