Fuldkornsbruschetta

Server lækre fuldkornsbruschetta med tomatfyld når tomaterne er i sæson. Der er nemlig ikke noget som smagen og duften af sommerens solmodne tomater. I denne skønne tomattopping kommer smagen rigtig til sin ret, og den salte parmesan får det bedste frem i smagen. Brug også gerne rester af et godt fuldkornsbrød for at mindske madspild. Bruschetta kan både serveres som forret, som en lækker snack til sommerens arrangementer, eller når du bare vil forkæle dig selv.

Opskriften på fuldkornsbruschetta er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen.

Se opskrift
Fuldkornsbruschetta

Køkkentid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

200 g fuldkornsmærket flutes eller Valsemøllen Økologiske Koldhævede Fuldkornsboller
300 g solmodne tomater
4-6 stilke bredbladet persille
15 g revet parmesanost
peber
1 fed hvidløg

Sådan gør du

  1. Skær brødet i 4 tykke skiver og rist dem på begge sider.
  2. Hak tomater og persille. Vend tomater med persille og reven parmesanost og smag til med peber.
  3. Knus hvidløget let og gnid det på brødet. Top brødet med tomaterne.
  4. Server dine fuldkornsbruschetta som en let forret eller snack.

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2-aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2-aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.