Blomkålsnuggets

Prøv denne super lækre vegetariske opskrift på blomkålsnuggets. Blomkålsnuggets’ne er vendt i en dej lavet på mel, øl, danskvand og salt. Herefter kommer de i enten en friture, eller en gryde med olie. Server dine blomkålsnuggets i en bowl med en masse grøntsager og top med chilimayo og sesam, eller server dem som tilbehør til aftensmaden.

Opskriften er lavet i samarbejde med Maria Charlotte, som har brugt Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel med 20 % fuldkorn. Hvedemelet er malet på stenkværn og fint sigtet, så man har bevaret en del af både klid og kim, som giver melet en smule mere struktur og flere smagsnuancer end almindeligt hvedemel.

Find mere inspiration til vegetariske opskrifter her.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

4 personer

Nuggets

1 stort blomkålshoved
250 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
2 dl øl, pilsner
2 dl danskvand
1 tsk. fint salt
1 l fritureolie

Salat

400 g jasminris
2 gulerødder
1 agurk
2 forårsløg
150 g edamamebønner
Chilimayo efter behov
1 bundt koriander
2 spsk. Valsemøllen Økologiske Sesamfrø

Sådan gør du

  1. Del blomkålen i små buketter.
  2. Pisk mel, danskvand, øl og salt sammen.
  3. Varm fritureolie op i gryde. Det er vigtigt, at olien er varm – gerne 180ºC.
  4. Vend blomkålsbuketterne i dejen, og kom dem i den varme olie. Friter blomkålsbuketterne i ca. 4-5 minutter, indtil de er gyldne. Kom dem på fedtsugende papir. Krydr med lidt salt.
  5. Kog ris efter pakkens anvisning.
  6. Skræl gulerødder og agurk i strimler med en tynd skræller, og snit forårsløg fint.
  7. Kom ris i bunden af en skål, top med gulerødder, agurk, forårsløg, edamamebønner, nuggets, chilimayo, koriander og sesamfrø.

Et godt tip: Vil du undgå madspild? Så kan du bruge de grøntsager, du har i dit køleskab.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.