Blomkålsnuggets

Prøv denne super lækre vegetariske opskrift på blomkålsnuggets. Blomkålsnuggets’ne er vendt i en dej lavet på mel, øl, danskvand og salt. Herefter kommer de i enten en friture, eller en gryde med olie. Server dine blomkålsnuggets i en bowl med en masse grøntsager og top med chilimayo og sesam, eller server dem som tilbehør til aftensmaden.

Opskriften er lavet i samarbejde med Maria Charlotte, som har brugt Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel med 20 % fuldkorn. Hvedemelet er malet på stenkværn og fint sigtet, så man har bevaret en del af både klid og kim, som giver melet en smule mere struktur og flere smagsnuancer end almindeligt hvedemel.

Find mere inspiration til vegetariske opskrifter her.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Nuggets

1 stort blomkålshoved
250 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
2 dl øl, pilsner
2 dl danskvand
1 tsk. fint salt
1 l fritureolie

Salat

400 g jasminris
2 gulerødder
1 agurk
2 forårsløg
150 g edamamebønner
Chilimayo efter behov
1 bundt koriander
2 spsk. Valsemøllen Økologiske Sesamfrø

Sådan gør du

  1. Del blomkålen i små buketter.
  2. Pisk mel, danskvand, øl og salt sammen.
  3. Varm fritureolie op i gryde. Det er vigtigt, at olien er varm – gerne 180ºC.
  4. Vend blomkålsbuketterne i dejen, og kom dem i den varme olie. Friter blomkålsbuketterne i ca. 4-5 minutter, indtil de er gyldne. Kom dem på fedtsugende papir. Krydr med lidt salt.
  5. Kog ris efter pakkens anvisning.
  6. Skræl gulerødder og agurk i strimler med en tynd skræller, og snit forårsløg fint.
  7. Kom ris i bunden af en skål, top med gulerødder, agurk, forårsløg, edamamebønner, nuggets, chilimayo, koriander og sesamfrø.

Et godt tip: Vil du undgå madspild? Så kan du bruge de grøntsager, du har i dit køleskab.