Sandwichbolle med hvidløgsspegepølse og grøn hummus

Bliver du også glad, når madpakken er top lækker? Med Valsemøllen Økologisk Surdejsboller blanding kan du nemt bage en smagfuld sandwichbolle og fylde med hvidløgsspegepølse og grøn hummus til din madpakke. Sandwichbollen er smurt med basilikumhummus, friske grøntsager og økologisk hvidløgsspegepølse fra Hanegal.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Hanegal, som laver 100 % økologiske produkter. Læs mere om Hanegal og deres lækre produkter her.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
8-24 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12 stk.

Surdejsboller

1 ps. Valsemøllen Økologiske Surdejsboller
4 1/2 dl vand, lidt koldere end lunkent (20-25°C)
25 g økologisk gær

Fyld 

Hummus med basilikum (færdigkøbt med basilikum eller alm. blendet med frisk basilikum)
Spinat
Agurk (skåret i lange tynde slices)
Grøn peberfrugt (skåret i tynde skiver)
Hanegal Hvidløgsspegepølse (skåret i skiver)
Løgspirer

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Dag 1

 

  1. Rør gøren ud i vandet, og tilsæt posens indhold.
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved høj hastighed i 8-12 minutter, indtil dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad dejen stå på køkkenbordet i 30-60 minutter.
  4. Fold dejen, og sæt den på køl i 8-24 timer (til næste dag).

Dag 2

 

  1. Forvarm ovnen til 250°C.
  2. Sæt en bageplade, bagesten eller bagestål ind i ovnen, og lad den varme op.
  3. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i ca. 12 lige store stykker med en dejdeler.
  4. Sæt bollerne forsigtigt på en bageplade med bagepapir. Fugt dejdeleren for at undgå, at den klistrer til dejen.
  5. Skru ovnen ned til 230°C (varmluft 220°C).
  6. Sæt bollerne i ovnen på den varme bageplade, bagesten eller bagestål vha. bagepapiret.
  7. Bag bollerne i 8-20 minutter til de er gyldne.
  8. Lad bollerne køle af på en rist.

Fyld

 

  1. Snit grøntsagerne.
  2. Skær surdejsbollen over, og smør begge sider med hummus.
  3. Kom spinat, agurk, grøn peberfrugt, hvidløgsspegepølse og løgspirer på bunden i den mængde du foretrækker.
  4. Kom toppen af bollen på og servér.

Et godt tip: Har du brug for flere madpakke opskrifter? Find mere inspiration og opskrifter til madpakken her.