Surdejspizza

Lav de lækreste surdejspizzabunde og få masser af smag i din pizza.

Når du laver surdejspizza får din pizzabund meget mere smag, da dejen får lov til at hæve længere.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
24 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejspizza: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 3 pizzaer

275 g Valsemøllen Tipo 00 mel
75 g Valsemøllen Fuldkornhvedemel
270 g koldt vand
100 g surdej – kan erstattes af 8 g gær
10 g fint havsalt
evt. 1 bagestål eller bagesten

Fremgangmåde

Dag 1

  1. Kom vand og mel i en skål, rør det sammen og lad det stå og trække i minimum 45 minutter. Herved sker en autolyse, som gør dejen meget nemmere at ælte.
  2. Tilsæt surdej og salt og ælt dejen til den er glat, samlet og slipper skålens kanter.
  3. Kom dejen i en skål smurt med lidt olie.
  4. Læg låg på og lad dejen hæve ved stuetemperatur i fire timer inden, at dejen kommes på køl til dagen efter.

Dag 2

  1. Tænd ovnen på højeste temperatur med et bagestål eller bagesten i.
  2. Vend dejen ud på et godt meldrysset bord og del den i tre portioner. Form hver portion let til en kugle.
  3. Dæk med en plastikpose og lad dejen hvile i 30 minutter.
  4. Form hver dejportion til en pizzabund, kom dit yndslingsfyld på og bag pizzaerne i 5-7 minutter til godt gyldne i kanten.
  5. Server og nyd.

Bagetip: Bag din pizzabund på bagesten eller bagestål, få mere viden på vores bageskole lige her

Udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt – bagenørd og professionbachelor i ernæring og sundhed.