Surdejspizza

Lav den lækreste surdejspizza fyldt med smag. Surdejen giver din pizza endnu mere smag, der giver dig lyst til at spise et stykke mere.

Måske har du prøvet at smage en surdejspizza fra et pizzeria, og nu kan du prøve at bage de lækre pizzaer helt selv. Når du laver surdejspizza får din pizzabund meget mere smag, da dejen får lov til at hæve længere, og får en syre fra surdejen. Hvis du elsker surdejsbrød, vil du også elske en lækker surdejspizzabund. Top den med de ting, som du kan lide.

Se opskrift
surdejspizza

Køkkentid
30 min.

Ventetid
24 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejspizza: 3 ud af 5 baseret på 29 anmeldelser

Opskrift

3 pizzaer

275 g Valsemøllen Tipo 00 mel
75 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
270 g koldt vand
100 g surdej – kan erstattes af 8 g gær
10 g fint havsalt
evt. 1 bagestål eller bagesten

Sådan gør du

Dag 1

  1. Kom vand og mel i en skål, rør det sammen og lad det stå og trække i minimum 45 minutter. Herved sker en autolyse, som gør dejen meget nemmere at ælte.
  2. Tilsæt surdej og salt og ælt dejen til den er glat, samlet og slipper skålens kanter.
  3. Kom dejen i en skål smurt med lidt olie.
  4. Læg låg på og lad dejen hæve ved stuetemperatur i fire timer inden, at dejen kommes på køl til dagen efter.

Dag 2

  1. Tænd ovnen på højeste temperatur med et bagestål eller bagesten i.
  2. Vend dejen ud på et godt meldrysset bord og del den i tre portioner. Form hver portion let til en kugle.
  3. Dæk med en plastikpose og lad dejen hvile i 30 minutter.
  4. Form hver dejportion til en pizzabund, kom dit yndslingsfyld på og bag pizzaerne i 5-7 minutter til godt gyldne i kanten.
  5. Server og nyd.

Et godt tip: Bag din surdejspizza på en bagesten eller et bagestål for at få det bedste resultat. Du kan få mere viden på vores bageskole lige her

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.