Surdejspizza

Lav de lækreste surdejspizzabunde og få masser af smag i din pizza.

Når du laver surdejspizza får din pizzabund meget mere smag, da dejen får lov til at hæve længere.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
24 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejspizza: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 3 pizzaer

275 g Valsemøllen Tipo 00 mel
75 g Valsemøllen Fuldkornhvedemel
270 g koldt vand
100 g surdej – kan erstattes af 8 g gær
10 g fint havsalt
evt. 1 bagestål eller bagesten

Fremgangmåde

Dag 1

  1. Kom vand og mel i en skål, rør det sammen og lad det stå og trække i minimum 45 minutter. Herved sker en autolyse, som gør dejen meget nemmere at ælte.
  2. Tilsæt surdej og salt og ælt dejen til den er glat, samlet og slipper skålens kanter.
  3. Kom dejen i en skål smurt med lidt olie.
  4. Læg låg på og lad dejen hæve ved stuetemperatur i fire timer inden, at dejen kommes på køl til dagen efter.

Dag 2

  1. Tænd ovnen på højeste temperatur med et bagestål eller bagesten i.
  2. Vend dejen ud på et godt meldrysset bord og del den i tre portioner. Form hver portion let til en kugle.
  3. Dæk med en plastikpose og lad dejen hvile i 30 minutter.
  4. Form hver dejportion til en pizzabund, kom dit yndslingsfyld på og bag pizzaerne i 5-7 minutter til godt gyldne i kanten.
  5. Server og nyd.

Bagetip: Bag din pizzabund på bagesten eller bagestål, få mere viden på vores bageskole lige her

Udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt – bagenørd og professionbachelor i ernæring og sundhed.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.