Sådan gør du
Dag 1
- Kom vand og mel i en skål, rør det sammen og lad det stå og trække i minimum 45 minutter. Herved sker en autolyse, som gør dejen meget nemmere at ælte.
- Tilsæt surdej og salt og ælt dejen til den er glat, samlet og slipper skålens kanter.
- Kom dejen i en skål smurt med lidt olie.
- Læg låg på og lad dejen hæve ved stuetemperatur i fire timer inden, at dejen kommes på køl til dagen efter.
Dag 2
- Tænd ovnen på højeste temperatur med et bagestål eller bagesten i.
- Vend dejen ud på et godt meldrysset bord og del den i tre portioner. Form hver portion let til en kugle.
- Dæk med en plastikpose og lad dejen hvile i 30 minutter.
- Form hver dejportion til en pizzabund, kom dit yndslingsfyld på og bag pizzaerne i 5-7 minutter til godt gyldne i kanten.
- Server og nyd.
Et godt tip: Bag din surdejspizza på en bagesten eller et bagestål for at få det bedste resultat. Du kan få mere viden på vores bageskole lige her