Surdejsbrød med snit

Vil du lære at lave surdejsbrød med snit? Slip kreativiteten løs, og lav flotte snit i dit nybagte surdejsbrød, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af dit bagværk. Vi guider dig igennem, hvordan du kan lave det lækreste surdejsbrød i en hævekurv, og bagefter lave de fineste blad snit, så det får sit helt eget look.

Denne opskrift på koldhævet surdejsbrød med rugmel er en sikker vinder for dig, der ikke vil gå ned på god smag og saftig krumme. Cathrine Brandt har endnu engang været i køkkenet og kreeret en opskrift på et velfungerende surdejsbrød med snit. Med en hævekurv er du sikret en sprød skorpe og fin overflade. På siden får du også Cathrine Brandts bedste tips og tricks til at lave flotte snit i surdejsbrød. Er du nysgerrig efter mere bagning med surdej, kan du se flere opskrifter med surdej her.

 

Se opskrift
surdejsbrød med snit

Køkkentid
1 timer

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejsbrød med snit: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1:

 1. Fodr din surdej, og lad den stå lunt til den peaker og er bageklar. Det tager typisk 4 timer. Efter 3 timer laves der autolyse på dejen.
 2. Kom vand og mel i en skål, og rør det sammen til alt melet er absorberet. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur, til surdejen er bageklar.
 3. Tilsæt surdejen, og rør den ud i dejen. Tilsæt nu salt, og ælt dejen til den er glat, skinnende og har udviklet en god glutenstruktur. Du kan lave en glutentest på dejen, hvis du er i tvivl.
 4. Kom dejen i en bøtte smurt med lidt olie. Læg et tætsluttende låg på, og lad dejen hæve ved stuetemperatur, til den er hævet med cirka 40%. Efter 30 minutter laves der et fold på dejen ved at løfte dejen ind under sig selv hele vejen rundt. Herved udvikles glutenstrukturen yderligere.
 5. Drys en hævekurv med rismel. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og form det til et rundt brød. Læg dejen i hævekurven med bunden opad.
 6. Lad dejen efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur inden, at det stilles til koldhævning i køleskabet natten over.

Dag 2:

 1. Dagen efter sættes en rund gryde i ovnen, der tændes på 250 grader varmluft. Lad ovnen og gryden varme op i 45 minutter.
 2. Vend brødet ud på et stykke bagepapir, der er klippet rundt. Bagepapiret skal være større end hævekurven.
 3. Snit et ønsket mønster i dejens overflade med en dejsnitter.
 4. Tag gryden ud af ovnen, tag låget af og sænk dejen ned i gryden. Pas på fingrene! Læg låget på igen, og bag brødet med låg ved 220 grader varmluft i 20 minutter.
 5. Tag låget af, og bag brødet i yderligere 20 minutter til godt gyldent.
 6. Lad brødet afkøle på en rist og nyd.

Bagetip: Sådan snitter du dit brød

Ved at give dit brød et snit, så bestemmer du, hvor det skal “åbne” sig, når det brødet hæver og udvikler sig under bagningen. Du kan med fordel bruge en dejsnitter til det. Det superskarpe barberblad sikrer, at din dej ikke rives i stykker, men snittes skarpt. Lav et eller flere effektive og konsekvente snit.

Hav gerne en dejsnitter med et håndtag, så du kan passe på dine fingre, og bedre kan styre dit snit. Husk at skifte bladet på din dejsnitter af og til, så det altid er skarpt. En kold dej med en veludviklet glutenstruktur er nemmest at snitte i. Vær kreativ, og skab dit helt eget look på dit brød.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.