Surdejsbrød med snit

Vil du lære at lave surdejsbrød med snit? Slip kreativiteten løs, og lav flotte snit i dit nybagte surdejsbrød, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af dit bagværk. Vi guider dig igennem, hvordan du kan lave det lækreste surdejsbrød i en hævekurv, og bagefter lave de fineste blad snit, så det får sit helt eget look.

Denne opskrift på koldhævet surdejsbrød med rugmel er en sikker vinder for dig, der ikke vil gå ned på god smag og saftig krumme. Cathrine Brandt har endnu engang været i køkkenet og kreeret en opskrift på et velfungerende surdejsbrød med snit. Med en hævekurv er du sikret en sprød skorpe og fin overflade. På siden får du også Cathrine Brandts bedste tips og tricks til at lave flotte snit i surdejsbrød. Er du nysgerrig efter mere bagning med surdej, kan du se flere opskrifter med surdej her.

 

Se opskrift
surdejsbrød med snit

Køkkentid
1 timer

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejsbrød med snit: 5 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Fodr din surdej, og lad den stå lunt til den peaker og er bageklar. Det tager typisk 4 timer. Efter 3 timer laves der autolyse på dejen.
  2. Kom vand og mel i en skål, og rør det sammen til alt melet er absorberet. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur, til surdejen er bageklar.
  3. Tilsæt surdejen, og rør den ud i dejen. Tilsæt nu salt, og ælt dejen til den er glat, skinnende og har udviklet en god glutenstruktur. Du kan lave en glutentest på dejen, hvis du er i tvivl.
  4. Kom dejen i en bøtte smurt med lidt olie. Læg et tætsluttende låg på, og lad dejen hæve ved stuetemperatur, til den er hævet med cirka 40%. Efter 30 minutter laves der et fold på dejen ved at løfte dejen ind under sig selv hele vejen rundt. Herved udvikles glutenstrukturen yderligere.
  5. Drys en hævekurv med rismel. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og form det til et rundt brød. Læg dejen i hævekurven med bunden opad.
  6. Lad dejen efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur inden, at det stilles til koldhævning i køleskabet natten over.

Dag 2:

  1. Dagen efter sættes en rund gryde i ovnen, der tændes på 250 grader varmluft. Lad ovnen og gryden varme op i 45 minutter.
  2. Vend brødet ud på et stykke bagepapir, der er klippet rundt. Bagepapiret skal være større end hævekurven.
  3. Snit et ønsket mønster i dejens overflade med en dejsnitter.
  4. Tag gryden ud af ovnen, tag låget af og sænk dejen ned i gryden. Pas på fingrene! Læg låget på igen, og bag brødet med låg ved 220 grader varmluft i 20 minutter.
  5. Tag låget af, og bag brødet i yderligere 20 minutter til godt gyldent.
  6. Lad brødet afkøle på en rist og nyd.

Bagetip: Sådan snitter du dit brød

Ved at give dit brød et snit, så bestemmer du, hvor det skal “åbne” sig, når det brødet hæver og udvikler sig under bagningen. Du kan med fordel bruge en dejsnitter til det. Det superskarpe barberblad sikrer, at din dej ikke rives i stykker, men snittes skarpt. Lav et eller flere effektive og konsekvente snit.

Hav gerne en dejsnitter med et håndtag, så du kan passe på dine fingre, og bedre kan styre dit snit. Husk at skifte bladet på din dejsnitter af og til, så det altid er skarpt. En kold dej med en veludviklet glutenstruktur er nemmest at snitte i. Vær kreativ, og skab dit helt eget look på dit brød.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.