Rugbrød med surdej

Lækkert og nemt rugbrød med surdej, der er nemt at bage, og fyldt med fuldkorn og kerner.

Dette rugbrød er bagt med surdej, der giver rugbrødet en skøn smag. Det er slet ikke så svært at lave sin egen rugsurdej, og det giver de skønneste rugbrød. Bag rugbrødet til frokosten, og brug det til at lave skønne madpakker.

Se opskrift
rugbrød med surdej

Køkkentid
35 min.

Ventetid
5 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød med surdej: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1

  1. Surdej, startes op 3 dage før anvendelse.
  2. Rør alle ingredienserne til surdejen godt sammen, og hæld dejen på et glas med låg eller en skål med låg.
  3. Lad låget ligge løst på.
  4. Rør i surdejen 2 gange dagligt. Skal opbevares ved stuetemperatur.

Dag 3

  1. Nu er du klar til at bage et rugbrød med surdej.
  2. Kom rugkerner og vand i en gryde og lad simre under låg i 3 minutter.
  3. Kom de to slags mel i en skål. Tilføj frø, salt, surdej, smuldret gær og øl.
  4. Tilsæt til sidst de kogte rugkerner og rør dejen godt sammen.
  5. Kom dejen i en stor smurt rugbrødsform eller 2 små.
  6. Prik hul i dejen med en gaffel og dæk formen med film.
  7. Lad dejen hæve i stuetemperatur i 3-4 timer.
  8. Bag brødet i ovnen på 200°C (varmluft 175°C) i 1 time og 45 min. Tag brødet ud og afkøl det helt, før du skærer i skiver.

Et godt tip: Har du ikke tid til at starte en surdej op? Hvis du hellere vil bage et rugbrød med gær finder du rugbrød bagt uden surdej her.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.