Rugbrød med surdej

Lækkert og nemt rugbrød med egen surdej.

Dette rugbrød er bag med surdej, hvis du hellere vil bage et rugbrød med gær finder du rugbrød bagt uden surdej her.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
5 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 stort eller 2 små rugbrød

Fremgangsmåde

Dag 1

  1. Surdej, startes op 3 dage før anvendelse.
  2. Rør alle ingredienserne til surdejen godt sammen, og hæld dejen på et glas med låg eller en skål med låg.
  3. Lad låget ligge løst på.
  4. Rør i surdejen 2 gange dagligt. Skal opbevares ved stuetemperatur.

Dag 3

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og lad simre under låg i 3 minutter.
  2. Kom de to slags mel i en skål. Tilføj frø, salt, surdej, smuldret gær og øl.
  3. Tilsæt til sidst de kogte rugkerner og rør dejen godt sammen.
  4. Kom dejen i en stor smurt rugbrødsform eller 2 små.
  5. Prik hul i dejen med en gaffel og dæk formen med film.
  6. Lad dejen hæve i stuetemperatur i 3-4 timer.
  7. Bag brødet i ovnen på 200°C (varmluft 175°C) i 1 time og 45 min. Tag brødet ud og afkøl det helt, før du skærer i skiver.