Rugbrød med surdej

Lækkert og nemt rugbrød med surdej, der er nemt at bage, og fyldt med fuldkorn og kerner.

Dette rugbrød er bagt med surdej, der giver rugbrødet en skøn smag. Det er slet ikke så svært at lave sin egen rugsurdej, og det giver de skønneste rugbrød. Bag rugbrødet til frokosten, og brug det til at lave skønne madpakker.

Se opskrift
rugbrød med surdej

Køkkentid
35 min.

Ventetid
5 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød med surdej: 4 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1

  1. Surdej, startes op 3 dage før anvendelse.
  2. Rør alle ingredienserne til surdejen godt sammen, og hæld dejen på et glas med låg eller en skål med låg.
  3. Lad låget ligge løst på.
  4. Rør i surdejen 2 gange dagligt. Skal opbevares ved stuetemperatur.

Dag 3

  1. Nu er du klar til at bage et rugbrød med surdej.
  2. Kom rugkerner og vand i en gryde og lad simre under låg i 3 minutter.
  3. Kom de to slags mel i en skål. Tilføj frø, salt, surdej, smuldret gær og øl.
  4. Tilsæt til sidst de kogte rugkerner og rør dejen godt sammen.
  5. Kom dejen i en stor smurt rugbrødsform eller 2 små.
  6. Prik hul i dejen med en gaffel og dæk formen med film.
  7. Lad dejen hæve i stuetemperatur i 3-4 timer.
  8. Bag brødet i ovnen på 200°C (varmluft 175°C) i 1 time og 45 min. Tag brødet ud og afkøl det helt, før du skærer i skiver.

Et godt tip: Har du ikke tid til at starte en surdej op? Hvis du hellere vil bage et rugbrød med gær finder du rugbrød bagt uden surdej her.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.