Rugbrød med surdej

Lækkert og nemt rugbrød med surdej, der er nemt at bage, og fyldt med fuldkorn og kerner.

Dette rugbrød er bagt med surdej, der giver rugbrødet en skøn smag. Det er slet ikke så svært at lave sin egen rugsurdej, og det giver de skønneste rugbrød. Bag rugbrødet til frokosten, og brug det til at lave skønne madpakker.

Se opskrift
rugbrød med surdej

Køkkentid
35 min.

Ventetid
5 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød med surdej: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Sådan gør du

Dag 1

  1. Surdej, startes op 3 dage før anvendelse.
  2. Rør alle ingredienserne til surdejen godt sammen, og hæld dejen på et glas med låg eller en skål med låg.
  3. Lad låget ligge løst på.
  4. Rør i surdejen 2 gange dagligt. Skal opbevares ved stuetemperatur.

Dag 3

  1. Nu er du klar til at bage et rugbrød med surdej.
  2. Kom rugkerner og vand i en gryde og lad simre under låg i 3 minutter.
  3. Kom de to slags mel i en skål. Tilføj frø, salt, surdej, smuldret gær og øl.
  4. Tilsæt til sidst de kogte rugkerner og rør dejen godt sammen.
  5. Kom dejen i en stor smurt rugbrødsform eller 2 små.
  6. Prik hul i dejen med en gaffel og dæk formen med film.
  7. Lad dejen hæve i stuetemperatur i 3-4 timer.
  8. Bag brødet i ovnen på 200°C (varmluft 175°C) i 1 time og 45 min. Tag brødet ud og afkøl det helt, før du skærer i skiver.

Et godt tip: Har du ikke tid til at starte en surdej op? Hvis du hellere vil bage et rugbrød med gær finder du rugbrød bagt uden surdej her.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.