Rugbrød med surdej

Lækkert og nemt rugbrød med surdej, der er nemt at bage, og fyldt med fuldkorn og kerner.

Dette rugbrød er bagt med surdej, der giver rugbrødet en skøn smag. Det er slet ikke så svært at lave sin egen rugsurdej, og det giver de skønneste rugbrød. Bag rugbrødet til frokosten, og brug det til at lave skønne madpakker.

Se opskrift
rugbrød med surdej

Køkkentid
35 min.

Ventetid
5 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød med surdej: 4 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1

  1. Surdej, startes op 3 dage før anvendelse.
  2. Rør alle ingredienserne til surdejen godt sammen, og hæld dejen på et glas med låg eller en skål med låg.
  3. Lad låget ligge løst på.
  4. Rør i surdejen 2 gange dagligt. Skal opbevares ved stuetemperatur.

Dag 3

  1. Nu er du klar til at bage et rugbrød med surdej.
  2. Kom rugkerner og vand i en gryde og lad simre under låg i 3 minutter.
  3. Kom de to slags mel i en skål. Tilføj frø, salt, surdej, smuldret gær og øl.
  4. Tilsæt til sidst de kogte rugkerner og rør dejen godt sammen.
  5. Kom dejen i en stor smurt rugbrødsform eller 2 små.
  6. Prik hul i dejen med en gaffel og dæk formen med film.
  7. Lad dejen hæve i stuetemperatur i 3-4 timer.
  8. Bag brødet i ovnen på 200°C (varmluft 175°C) i 1 time og 45 min. Tag brødet ud og afkøl det helt, før du skærer i skiver.

Et godt tip: Har du ikke tid til at starte en surdej op? Hvis du hellere vil bage et rugbrød med gær finder du rugbrød bagt uden surdej her.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.