Rugbrød med surdej

Lækkert og nemt rugbrød med surdej, der er nemt at bage, og fyldt med fuldkorn og kerner.

Dette rugbrød er bagt med surdej, der giver rugbrødet en skøn smag. Det er slet ikke så svært at lave sin egen rugsurdej, og det giver de skønneste rugbrød. Bag rugbrødet til frokosten, og brug det til at lave skønne madpakker.

Se opskrift
rugbrød med surdej

Køkkentid
35 min.

Ventetid
5 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød med surdej: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Sådan gør du

Dag 1

  1. Surdej, startes op 3 dage før anvendelse.
  2. Rør alle ingredienserne til surdejen godt sammen, og hæld dejen på et glas med låg eller en skål med låg.
  3. Lad låget ligge løst på.
  4. Rør i surdejen 2 gange dagligt. Skal opbevares ved stuetemperatur.

Dag 3

  1. Nu er du klar til at bage et rugbrød med surdej.
  2. Kom rugkerner og vand i en gryde og lad simre under låg i 3 minutter.
  3. Kom de to slags mel i en skål. Tilføj frø, salt, surdej, smuldret gær og øl.
  4. Tilsæt til sidst de kogte rugkerner og rør dejen godt sammen.
  5. Kom dejen i en stor smurt rugbrødsform eller 2 små.
  6. Prik hul i dejen med en gaffel og dæk formen med film.
  7. Lad dejen hæve i stuetemperatur i 3-4 timer.
  8. Bag brødet i ovnen på 200°C (varmluft 175°C) i 1 time og 45 min. Tag brødet ud og afkøl det helt, før du skærer i skiver.

Et godt tip: Har du ikke tid til at starte en surdej op? Hvis du hellere vil bage et rugbrød med gær finder du rugbrød bagt uden surdej her.