Rugbrød uden surdej

Lækkert og nemt rugbrød uden surdej. Rugbrødet kan også koldhæves og laves dagen i forvejen. Så kan du nemt servere friskbagt rugbrød.

Lækker opskrift på rugbrød uden surdej. Vil du i stedet have, at der skal være surdej i opskriften, kan du her finde vores rugbrød med surdej.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1  rugbrød
  • 2 dl Finax skårne rugkerner
  • 3 dl vand
  • 2 dl øl
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 tsk. fint salt
  • 10 g. gær
  • 2 dl frø, eks. solsikke, hørfrø, græskarkerner
  • 1 dl Finax hvedemel
  • 6 dl Finax rugmel
  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l) og glat med en dejskraber.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødet hæve i 1½ time, eller på køl i op til 24 timer. Hæver du brødet på køl, skal brødet stå 1 time ved stuetemperatur inden bagning.
  8. Bag rugbrødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 1 time og 15 minutter.
  9. Tag brødet ud og lad det afkøle helt, før du skærer det i skiver.

Koldhæv dit rugbrød: Lad dejen hæve i formen på køl natten over, så får du mere smag i rugbrødet. Følg fremgangmåden ovenfor. Tag brødet ud af køleskabet, og lad det stå 1 time ved stuetemperatur inden det bages.