Rugbrød uden surdej

Lækkert og nemt rugbrød uden surdej. Rugbrødet kan også koldhæves og laves dagen i forvejen. Så kan du nemt servere friskbagt rugbrød.

Har du ikke fået gang i en surdej, eller ønsker du blot at servere et hjemmebagt rugbrød uden alt for meget ventetid? Så bør du prøve opskriften på rugbrød uden surdej. Rugbrødet indeholder få ingredienser, og får masser af smag fra kerner, øl og kærnemælk. Det bliver derfor nemt at bage et saftigt rugbrød selv, så du kan forkæle familie og venner med et luksuriøst frokostbord. God bagelyst!

Se opskrift
rugbrød uden surdej

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød uden surdej: 3 ud af 5 baseret på 210 anmeldelser

Opskrift

2 rugbrød

2 dl Valsemøllen Skårne Rugkerner
3 dl vand
2 dl øl
3 dl kærnemælk
1 tsk. fint salt
10 g. gær
2 dl frø, eks. solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner
1 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel
6 dl Valsemøllen Dansk Groft Rugmel

Sådan gør du

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Hæld dejen i to smurte forme (ca. 1,8 l) og glat med en dejskraber. Hvis du kun bager ét rugbrød skal du bruge min. en 3 l form.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødene hæve i 1½ time, eller på køl i op til 24 timer. Hæver du brødene på køl, skal brødene stå 1 time ved stuetemperatur inden bagning.
  8. Bag rugbrødene på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 1 time. Tip: Hvis du har et madtermometer, så skal kernetemperaturen i rugbrødet være ca. 95°C, når rugbrødet er færdigbagt.
  9. Tag brødene ud og lad dem afkøle helt, før du skærer dem i skiver.

Et godt tip: Lad dejen hæve i formen på køl natten over, så får du mere smag i rugbrødene. Følg fremgangmåden ovenfor. Tag brødet ud af køleskabet, og lad det stå 1 time ved stuetemperatur inden det bages.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.