Rugbrød uden surdej

Lækkert og nemt rugbrød uden surdej. Rugbrødet kan også koldhæves og laves dagen i forvejen. Så kan du nemt servere friskbagt rugbrød.

Har du ikke fået gang i en surdej, eller ønsker du blot at servere et hjemmebagt rugbrød uden alt for meget ventetid? Så bør du prøve opskriften på rugbrød uden surdej. Rugbrødet indeholder få ingredienser, og får masser af smag fra kerner, øl og kærnemælk. Det bliver derfor nemt at bage et saftigt rugbrød selv, så du kan forkæle familie og venner med et luksuriøst frokostbord. God bagelyst!

Se opskrift
rugbrød uden surdej

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød uden surdej: 3 ud af 5 baseret på 139 anmeldelser

Opskrift

1 rugbrød

2 dl Valsemøllen Skårne Rugkerner
3 dl vand
2 dl øl
3 dl kærnemælk
1 tsk. fint salt
10 g. gær
2 dl frø, eks. solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner
1 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel
6 dl Valsemøllen Dansk Groft Rugmel

Sådan gør du

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l) og glat med en dejskraber.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødet hæve i 1½ time, eller på køl i op til 24 timer. Hæver du brødet på køl, skal brødet stå 1 time ved stuetemperatur inden bagning.
  8. Bag rugbrødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 1 time og 15 minutter.
  9. Tag brødet ud og lad det afkøle helt, før du skærer det i skiver.

Et godt tip: Lad dejen hæve i formen på køl natten over, så får du mere smag i rugbrødet. Følg fremgangmåden ovenfor. Tag brødet ud af køleskabet, og lad det stå 1 time ved stuetemperatur inden det bages.