Rugbrød uden surdej

Lækkert og nemt rugbrød uden surdej. Rugbrødet kan også koldhæves og laves dagen i forvejen. Så kan du nemt servere friskbagt rugbrød.

Har du ikke fået gang i en surdej, eller ønsker du blot at servere et hjemmebagt rugbrød uden alt for meget ventetid? Så bør du prøve opskriften på rugbrød uden surdej. Rugbrødet indeholder få ingredienser, og får masser af smag fra kerner, øl og kærnemælk. Det bliver derfor nemt at bage et saftigt rugbrød selv, så du kan forkæle familie og venner med et luksuriøst frokostbord. God bagelyst!

Se opskrift
rugbrød uden surdej

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød uden surdej: 3 ud af 5 baseret på 238 anmeldelser

Opskrift

2 rugbrød

2 dl Valsemøllen Skårne Rugkerner
3 dl vand
2 dl øl
3 dl kærnemælk
1 tsk. fint salt
10 g. gær
2 dl frø, eks. solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner
1 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel
6 dl Valsemøllen Dansk Groft Rugmel

Sådan gør du

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Hæld dejen i to smurte forme (ca. 1,8 l) og glat med en dejskraber. Hvis du kun bager ét rugbrød skal du bruge min. en 3 l form.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødene hæve i 1½ time, eller på køl i op til 24 timer. Hæver du brødene på køl, skal brødene stå 1 time ved stuetemperatur inden bagning.
  8. Bag rugbrødene på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 1 time. Tip: Hvis du har et madtermometer, så skal kernetemperaturen i rugbrødet være ca. 95°C, når rugbrødet er færdigbagt.
  9. Tag brødene ud og lad dem afkøle helt, før du skærer dem i skiver.

Et godt tip: Lad dejen hæve i formen på køl natten over, så får du mere smag i rugbrødene. Følg fremgangmåden ovenfor. Tag brødet ud af køleskabet, og lad det stå 1 time ved stuetemperatur inden det bages.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.