Rugbrød uden surdej

Lækkert og nemt rugbrød uden surdej. Rugbrødet kan også koldhæves og laves dagen i forvejen. Så kan du nemt servere friskbagt rugbrød.

Har du ikke fået gang i en surdej, eller ønsker du blot at servere et hjemmebagt rugbrød uden alt for meget ventetid? Så bør du prøve opskriften på rugbrød uden surdej. Rugbrødet indeholder få ingredienser, og får masser af smag fra kerner, øl og kærnemælk. Det bliver derfor nemt at bage et saftigt rugbrød selv, så du kan forkæle familie og venner med et luksuriøst frokostbord. God bagelyst!

Se opskrift
Rugbrød uden surdej

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød uden surdej: 3 ud af 5 baseret på 280 anmeldelser

Opskrift

2 rugbrød

2 dl Valsemøllen Skårne Rugkerner
3 dl vand
2 dl øl
3 dl kærnemælk
1 tsk. fint salt
10 g gær
2 dl frø, eks. solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner
1 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel
6 dl Valsemøllen Dansk Groft Rugmel
25 g Valsemøllen Tørret Surdej (kan undlades)

Sådan gør du

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Hæld dejen i to smurte forme (ca. 1,8 l) og glat med en dejskraber. Hvis du kun bager ét rugbrød skal du bruge min. en 3 l form.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødene hæve i 1½ time, eller på køl i op til 24 timer. Hæver du brødene på køl, skal brødene stå 1 time ved stuetemperatur inden bagning.
  8. Bag rugbrødene på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 1 time. Tip: Hvis du har et madtermometer, så skal kernetemperaturen i rugbrødet være ca. 95°C, når rugbrødet er færdigbagt.
  9. Tag brødene ud og lad dem afkøle helt, før du skærer dem i skiver.

Et godt tip: Lad dejen hæve i formen på køl natten over, så får du mere smag i rugbrødene. Følg fremgangmåden ovenfor. Tag brødet ud af køleskabet, og lad det stå 1 time ved stuetemperatur inden det bages.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.