Rugbrød uden surdej

Lækkert og nemt rugbrød uden surdej. Rugbrødet kan også koldhæves og laves dagen i forvejen. Så kan du nemt servere friskbagt rugbrød.

Lækker opskrift på rugbrød uden surdej. Vil du i stedet have, at der skal være surdej i opskriften, kan du her finde vores rugbrød med surdej.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød uden surdej: 3 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 1  rugbrød
  • 2 dl Valsemøllen skårne rugkerner
  • 3 dl vand
  • 2 dl øl
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 tsk. fint salt
  • 10 g. gær
  • 2 dl frø, eks. solsikke, hørfrø, græskarkerner
  • 1 dl Valsemøllen hvedemel
  • 6 dl Valsemøllen rugmel

Nedenfor finder du vores populære opskrift på rugbrød uden surdej.

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l) og glat med en dejskraber.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødet hæve i 1½ time, eller på køl i op til 24 timer. Hæver du brødet på køl, skal brødet stå 1 time ved stuetemperatur inden bagning.
  8. Bag rugbrødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 1 time og 15 minutter.
  9. Tag brødet ud og lad det afkøle helt, før du skærer det i skiver.

Koldhæv dit rugbrød: Lad dejen hæve i formen på køl natten over, så får du mere smag i rugbrødet. Følg fremgangmåden ovenfor. Tag brødet ud af køleskabet, og lad det stå 1 time ved stuetemperatur inden det bages.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.