Rugbrød uden surdej

Lækkert og nemt rugbrød uden surdej. Rugbrødet kan også koldhæves og laves dagen i forvejen. Så kan du nemt servere friskbagt rugbrød.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød uden surdej: 3 ud af 5 baseret på 44 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 1  rugbrød

Fremgangsmåde

Lækker opskrift på rugbrød uden surdej. Vil du i stedet have, at der skal være surdej i opskriften, kan du her finde vores rugbrød med surdej. Nedenfor finder du vores populære opskrift på rugbrød uden surdej.

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l) og glat med en dejskraber.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødet hæve i 1½ time, eller på køl i op til 24 timer. Hæver du brødet på køl, skal brødet stå 1 time ved stuetemperatur inden bagning.
  8. Bag rugbrødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 1 time og 15 minutter.
  9. Tag brødet ud og lad det afkøle helt, før du skærer det i skiver.

Koldhæv dit rugbrød: Lad dejen hæve i formen på køl natten over, så får du mere smag i rugbrødet. Følg fremgangmåden ovenfor. Tag brødet ud af køleskabet, og lad det stå 1 time ved stuetemperatur inden det bages.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.