Rugbrød uden surdej

Lækkert og nemt rugbrød uden surdej. Rugbrødet kan også koldhæves og laves dagen i forvejen. Så kan du nemt servere friskbagt rugbrød.

Har du ikke fået gang i en surdej, eller ønsker du blot at servere et hjemmebagt rugbrød uden alt for meget ventetid? Så bør du prøve opskriften på rugbrød uden surdej. Rugbrødet indeholder få ingredienser, og får masser af smag fra kerner, øl og kærnemælk. Det bliver derfor nemt at bage et saftigt rugbrød selv, så du kan forkæle familie og venner med et luksuriøst frokostbord. God bagelyst!

Se opskrift
rugbrød uden surdej

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød uden surdej: 3 ud af 5 baseret på 258 anmeldelser

Opskrift

2 rugbrød

2 dl Valsemøllen Skårne Rugkerner
3 dl vand
2 dl øl
3 dl kærnemælk
1 tsk. fint salt
10 g. gær
2 dl frø, eks. solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner
1 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel
6 dl Valsemøllen Dansk Groft Rugmel

Sådan gør du

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Hæld dejen i to smurte forme (ca. 1,8 l) og glat med en dejskraber. Hvis du kun bager ét rugbrød skal du bruge min. en 3 l form.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødene hæve i 1½ time, eller på køl i op til 24 timer. Hæver du brødene på køl, skal brødene stå 1 time ved stuetemperatur inden bagning.
  8. Bag rugbrødene på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 1 time. Tip: Hvis du har et madtermometer, så skal kernetemperaturen i rugbrødet være ca. 95°C, når rugbrødet er færdigbagt.
  9. Tag brødene ud og lad dem afkøle helt, før du skærer dem i skiver.

Et godt tip: Lad dejen hæve i formen på køl natten over, så får du mere smag i rugbrødene. Følg fremgangmåden ovenfor. Tag brødet ud af køleskabet, og lad det stå 1 time ved stuetemperatur inden det bages.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.