Koldhævet rugbrød med øl

Det er slet ikke svært at bage sit eget rugbrød. Rør rugbrødsdejen sammen om aftenen, lad dejen stå i køleskabet natten over og bag koldhævet rugbrød om morgenen. Så bliver det næsten ikke nemmere!

Rugbrødet er bagt på øl, som giver det skønne sødelige noter, der passer fantastisk sammen med rugens dybe kornsmag. Et nemt koldhævet rugbrød, som hele familien med garanti vil elske.

Se opskrift
koldhævet rugbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
14 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævet rugbrød med øl: 4 ud af 5 baseret på 35 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom øl, vand, kerner og frø i en skål og lad det trække ½-1 time.
  2. Kom gær og surmælksprodukt i og rør rundt til gæren er opløst.
  3. Tilsæt hvedemel, rugmel og salt og rør dejen på en røremaskine med K-spaden i 5 minutter ved lav/medium hastighed.
  4. Smør en rugbrødsform med smør.
  5. Kom dejen i og fordel den godt i formen.
  6. Kom tildæk formen og lad rugbrødet hæve 1-2 timer ved stuetemperatur indtil, at du kan se, at rugbrødet begynder at hæve en smule, og der er aktivitet i dejen.
  7. Kom rugbrødet i køleskabet natten over.
  8. Bag rugbrødet ved 180°C alm. ovn (160°C varmluft) i 1 time og 10 minutter. Det skal have en kernetemperatur på 98-99 grader før, at det er færdigbagt.
  9. Tag rugbrødet ud af formen og afkøl på en rist.

Et godt tip: Vil du hellere bage dit rugbrød samme dag? Så kom 15 g gær i, og lad dit rugbrød hæve 3-5 timer ved stuetemperatur til brødet er hæve til 90 % i formen og har 4-6 huller i overfladen, der er på størrelse med et knapnålshoved. Bag rugbrødet og nyd.

Bagetip:
Når man tilsætter surmælksprodukter til sit bagværk, så skaber man nogle af de samme forhold, som en surdej kan skabe.
Surmælksprodukterne bidrager med mælkesyrerbakterier, som konserverer (forlænger holdbarheden), giver smags- og aromastoffer til brødet og gør, at det bliver mere blødt og saftigt.
Til forskel fra surdej, så bidrager surmælksprodukterne ikke med gærceller, og gør derfor heller ikke brødet i stand til at hæve. Man skal derfor altid tilføje gær, når man bager med surmælksprodukter. Man kan i de fleste opskrifter udskifte surmælksprodukt med surdej, men så skal man huske at udelade gær, eller blot bruge en lille mængde på størrelse med en ært.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.