Koldhævet rugbrød med øl

Det er slet ikke svært at bage sit eget rugbrød. Rør rugbrødsdejen sammen om aftenen, lad dejen stå i køleskabet natten over og bag koldhævet rugbrød om morgenen. Så bliver det næsten ikke nemmere!

Rugbrødet er bagt på øl, som giver det skønne sødelige noter, der passer fantastisk sammen med rugens dybe kornsmag. Et nemt koldhævet rugbrød, som hele familien med garanti vil elske.

Se opskrift
koldhævet rugbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
14 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævet rugbrød med øl: 4 ud af 5 baseret på 30 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom øl, vand, kerner og frø i en skål og lad det trække ½-1 time.
  2. Kom gær og surmælksprodukt i og rør rundt til gæren er opløst.
  3. Tilsæt hvedemel, rugmel og salt og rør dejen på en røremaskine med K-spaden i 5 minutter ved lav/medium hastighed.
  4. Smør en rugbrødsform med smør.
  5. Kom dejen i og fordel den godt i formen.
  6. Kom tildæk formen og lad rugbrødet hæve 1-2 timer ved stuetemperatur indtil, at du kan se, at rugbrødet begynder at hæve en smule, og der er aktivitet i dejen.
  7. Kom rugbrødet i køleskabet natten over.
  8. Bag rugbrødet ved 180°C alm. ovn (160°C varmluft) i 1 time og 10 minutter. Det skal have en kernetemperatur på 98-99 grader før, at det er færdigbagt.
  9. Tag rugbrødet ud af formen og afkøl på en rist.

Et godt tip: Vil du hellere bage dit rugbrød samme dag? Så kom 15 g gær i, og lad dit rugbrød hæve 3-5 timer ved stuetemperatur til brødet er hæve til 90 % i formen og har 4-6 huller i overfladen, der er på størrelse med et knapnålshoved. Bag rugbrødet og nyd.

Bagetip:
Når man tilsætter surmælksprodukter til sit bagværk, så skaber man nogle af de samme forhold, som en surdej kan skabe.
Surmælksprodukterne bidrager med mælkesyrerbakterier, som konserverer (forlænger holdbarheden), giver smags- og aromastoffer til brødet og gør, at det bliver mere blødt og saftigt.
Til forskel fra surdej, så bidrager surmælksprodukterne ikke med gærceller, og gør derfor heller ikke brødet i stand til at hæve. Man skal derfor altid tilføje gær, når man bager med surmælksprodukter. Man kan i de fleste opskrifter udskifte surmælksprodukt med surdej, men så skal man huske at udelade gær, eller blot bruge en lille mængde på størrelse med en ært.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.