Koldhævet rugbrød med øl

Det er slet ikke svært at bage sit eget rugbrød. Rør rugbrødsdejen sammen om aftenen, lad dejen stå i køleskabet natten over og bag koldhævet rugbrød om morgenen. Så bliver det næsten ikke nemmere!

Rugbrødet er bagt på øl, som giver det skønne sødelige noter, der passer fantastisk sammen med rugens dybe kornsmag. Et nemt koldhævet rugbrød, som hele familien med garanti vil elske.

Se opskrift
koldhævet rugbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
14 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævet rugbrød med øl: 4 ud af 5 baseret på 42 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom øl, vand, kerner og frø i en skål og lad det trække ½-1 time.
  2. Kom gær og surmælksprodukt i og rør rundt til gæren er opløst.
  3. Tilsæt hvedemel, rugmel og salt og rør dejen på en røremaskine med K-spaden i 5 minutter ved lav/medium hastighed.
  4. Smør en rugbrødsform med smør.
  5. Kom dejen i og fordel den godt i formen.
  6. Kom tildæk formen og lad rugbrødet hæve 1-2 timer ved stuetemperatur indtil, at du kan se, at rugbrødet begynder at hæve en smule, og der er aktivitet i dejen.
  7. Kom rugbrødet i køleskabet natten over.
  8. Bag rugbrødet ved 180°C alm. ovn (160°C varmluft) i 1 time og 10 minutter. Det skal have en kernetemperatur på 98-99 grader før, at det er færdigbagt.
  9. Tag rugbrødet ud af formen og afkøl på en rist.

Et godt tip: Vil du hellere bage dit rugbrød samme dag? Så kom 15 g gær i, og lad dit rugbrød hæve 3-5 timer ved stuetemperatur til brødet er hæve til 90 % i formen og har 4-6 huller i overfladen, der er på størrelse med et knapnålshoved. Bag rugbrødet og nyd.

Bagetip:
Når man tilsætter surmælksprodukter til sit bagværk, så skaber man nogle af de samme forhold, som en surdej kan skabe.
Surmælksprodukterne bidrager med mælkesyrerbakterier, som konserverer (forlænger holdbarheden), giver smags- og aromastoffer til brødet og gør, at det bliver mere blødt og saftigt.
Til forskel fra surdej, så bidrager surmælksprodukterne ikke med gærceller, og gør derfor heller ikke brødet i stand til at hæve. Man skal derfor altid tilføje gær, når man bager med surmælksprodukter. Man kan i de fleste opskrifter udskifte surmælksprodukt med surdej, men så skal man huske at udelade gær, eller blot bruge en lille mængde på størrelse med en ært.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.