5-kornsrugbrød

Giv dig i kast med rugbrødsbagningen. Med denne opskrift på kernerugbrød vil det lykkes dig at bage saftige, grove brød - hver eneste gang!

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
5 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 store rugbrød
  • 300 g Valsemøllen Økologisk 5-kornsblanding
  • 4 dl kogende vand til iblødsætning
  • 1 liter økologisk kærnemælk
  • 50 g gær
  • 40 g salt
  • 2 spsk. sirup
  • 100 g Valsemøllen Grahamsmel
  • 300 g Valsemøllen Hvedemel
  • 800 g Valsemøllen Rugmel
  1. Kom Valsemøllen økologisk 5-kornsblanding i en stor skål og hæld 4 dl. kogende vand over.
  2. Lad blandingen trække i ca. 1 time, til kernerne er bløde.
  3. Rør gæren ud i kærnemælken og hæld det i blandingen.
  4. Tilsæt alle øvrige ingredienser – undtagen rugmel, og rør blandingen godt sammen.
  5. Kom rugmel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt i køkkenskålen med hånden eller med køkkenmaskine.
  6. Fordel dejen i 2 store smurte bageforme. Glat dejen ud med hånden.
  7. Prik dejen godt med en gaffel.
  8. Pensl med vand og drys evt. kerner eller frø på toppen som pynt.
  9. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 3 timer.
  10. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 70 min. ved 180 °C (varmluft = 160 °C).
  11. Tag brødene ud af ovnen og vend dem ud af formen, lad dem køle let af på en rist.

Tip! Kan evt. lægges direkte i en plastikpose for at holde på brødenes fugtighed.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.