5-kornsrugbrød

Giv dig i kast med rugbrødsbagningen. Med denne opskrift på kernerugbrød vil det lykkes dig at bage saftige, grove brød – hver eneste gang!

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
5 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af 5-kornsrugbrød: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

2 store rugbrød
  • 300 g Valsemøllen Økologisk 5-kornsblanding
  • 4 dl kogende vand til iblødsætning
  • 1 liter økologisk kærnemælk
  • 50 g gær
  • 40 g salt
  • 2 spsk. sirup
  • 100 g Valsemøllen Grahamsmel
  • 300 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
  • 800 g Valsemøllen Rugmel

Sådan gør du:

  1. Kom Valsemøllen økologisk 5-kornsblanding i en stor skål og hæld 4 dl. kogende vand over.
  2. Lad blandingen trække i ca. 1 time, til kernerne er bløde.
  3. Rør gæren ud i kærnemælken og hæld det i blandingen.
  4. Tilsæt alle øvrige ingredienser – undtagen rugmel, og rør blandingen godt sammen.
  5. Kom rugmel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt i køkkenskålen med hånden eller med køkkenmaskine.
  6. Fordel dejen i 2 store smurte bageforme. Glat dejen ud med hånden.
  7. Prik dejen godt med en gaffel.
  8. Pensl med vand og drys evt. kerner eller frø på toppen som pynt.
  9. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 3 timer.
  10. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 70 min. ved 180 °C (varmluft = 160 °C).
  11. Tag brødene ud af ovnen og vend dem ud af formen, lad dem køle let af på en rist.

Tip! Kan evt. lægges direkte i en plastikpose for at holde på brødenes fugtighed.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.