5-kornsrugbrød

Giv dig i kast med rugbrødsbagningen. Med denne opskrift på kernerugbrød vil det lykkes dig at bage saftige, grove brød – hver eneste gang!

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
5 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 store rugbrød
  • 300 g Valsemøllen Økologisk 5-kornsblanding
  • 4 dl kogende vand til iblødsætning
  • 1 liter økologisk kærnemælk
  • 50 g gær
  • 40 g salt
  • 2 spsk. sirup
  • 100 g Valsemøllen Grahamsmel
  • 300 g Valsemøllen ØKO Hvedemel
  • 800 g Valsemøllen Rugmel

Sådan gør du:

  1. Kom Valsemøllen økologisk 5-kornsblanding i en stor skål og hæld 4 dl. kogende vand over.
  2. Lad blandingen trække i ca. 1 time, til kernerne er bløde.
  3. Rør gæren ud i kærnemælken og hæld det i blandingen.
  4. Tilsæt alle øvrige ingredienser – undtagen rugmel, og rør blandingen godt sammen.
  5. Kom rugmel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt i køkkenskålen med hånden eller med køkkenmaskine.
  6. Fordel dejen i 2 store smurte bageforme. Glat dejen ud med hånden.
  7. Prik dejen godt med en gaffel.
  8. Pensl med vand og drys evt. kerner eller frø på toppen som pynt.
  9. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 3 timer.
  10. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 70 min. ved 180 °C (varmluft = 160 °C).
  11. Tag brødene ud af ovnen og vend dem ud af formen, lad dem køle let af på en rist.

Tip! Kan evt. lægges direkte i en plastikpose for at holde på brødenes fugtighed.