5-kornsrugbrød

Giv dig i kast med rugbrødsbagningen. Med denne opskrift på kernerugbrød vil det lykkes dig at bage saftige, grove brød – hver eneste gang!

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
5 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af 5-kornsrugbrød: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

2 store rugbrød
  • 300 g Valsemøllen Økologisk 5-kornsblanding
  • 4 dl kogende vand til iblødsætning
  • 1 liter økologisk kærnemælk
  • 50 g gær
  • 40 g salt
  • 2 spsk. sirup
  • 100 g Valsemøllen Grahamsmel
  • 300 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
  • 800 g Valsemøllen Rugmel

Sådan gør du:

  1. Kom Valsemøllen økologisk 5-kornsblanding i en stor skål og hæld 4 dl. kogende vand over.
  2. Lad blandingen trække i ca. 1 time, til kernerne er bløde.
  3. Rør gæren ud i kærnemælken og hæld det i blandingen.
  4. Tilsæt alle øvrige ingredienser – undtagen rugmel, og rør blandingen godt sammen.
  5. Kom rugmel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt i køkkenskålen med hånden eller med køkkenmaskine.
  6. Fordel dejen i 2 store smurte bageforme. Glat dejen ud med hånden.
  7. Prik dejen godt med en gaffel.
  8. Pensl med vand og drys evt. kerner eller frø på toppen som pynt.
  9. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 3 timer.
  10. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 70 min. ved 180 °C (varmluft = 160 °C).
  11. Tag brødene ud af ovnen og vend dem ud af formen, lad dem køle let af på en rist.

Tip! Kan evt. lægges direkte i en plastikpose for at holde på brødenes fugtighed.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.