Små rugbrød

Bag små rugbrød til madpakken eller spis dem som en mættende snack. De er nemme at bage og smager skønt.

Hvis du savner et mættende brød til madpakken, og børnene er blevet trætte af de klassiske madder. Så bag disse små rugbrød, der er fyldt med frø, kerner og fuldkorn. De er fulde af god smag, og så er de bagt helt uden surdej. Ved at bage brødene samlet i en brandepande, beholder de fugten, og får en skorten øverst. De er derfor nemme at skære over og dermed bruges som sandwichbrød.

Se opskrift
små rugbrød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
4 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Små rugbrød: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

16 små rugbrød

25 g gær
2 1/2 dl kærnemælk
1 1/2 dl mørk øl
1 pose Valsemøllen økologiske rugkerner klar til brug (eller 150 g Valsemøllen Rugkerner og 1 dl kogende vand)
300 g Valsemøllen Økologiske frø, eks. græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø
1 1/2 tsk. salt
250 g Valsemøllen rugmel
100 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt alle øvrige ingredienser
  2. Ælt dejen godt i 10 min i en køkkenmaskine eller i køkkenskålen med hånden
  3. Kom dejen i en lav bradepande med bagepapir, ca. 20×30 cm., fordel dejen med hænderne og drys med græskarkerner
  4. Del dejen med en kniv i 16 små brød og lad den hæve i bradepanden tildækket i 3 timer
  5. Bag mini rugbrødene ved 180˚C (varmluft = 160 °C) i ca. 1 time og 10 min.

Et god tip: Ønsker du at spare tid i køkkenet? Så kan du med fordel bage dine små rugbrød til madpakken med en Valsemøllen rugbrødsblandning.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.