Små rugbrød

Bag små rugbrød til madpakken eller spis dem som en mættende snack. De er nemme at bage og smager skønt.

Hvis du savner et mættende brød til madpakken, og børnene er blevet trætte af de klassiske madder. Så bag disse små rugbrød, der er fyldt med frø, kerner og fuldkorn. De er fulde af god smag, og så er de bagt helt uden surdej. Ved at bage brødene samlet i en brandepande, beholder de fugten, og får en skorten øverst. De er derfor nemme at skære over og dermed bruges som sandwichbrød.

Se opskrift
små rugbrød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
4 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Små rugbrød: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

16 små rugbrød

25 g gær
2 1/2 dl kærnemælk
1 1/2 dl mørk øl
1 pose Valsemøllen økologiske rugkerner klar til brug (eller 150 g Valsemøllen Rugkerner og 1 dl kogende vand)
300 g Valsemøllen Økologiske frø, eks. græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø
1 1/2 tsk. salt
250 g Valsemøllen rugmel
100 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt alle øvrige ingredienser
  2. Ælt dejen godt i 10 min i en køkkenmaskine eller i køkkenskålen med hånden
  3. Kom dejen i en lav bradepande med bagepapir, ca. 20×30 cm., fordel dejen med hænderne og drys med græskarkerner
  4. Del dejen med en kniv i 16 små brød og lad den hæve i bradepanden tildækket i 3 timer
  5. Bag mini rugbrødene ved 180˚C (varmluft = 160 °C) i ca. 1 time og 10 min.

Et god tip: Ønsker du at spare tid i køkkenet? Så kan du med fordel bage dine små rugbrød til madpakken med en Valsemøllen rugbrødsblandning.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.