Små rugbrød

Bag små rugbrød til madpakken eller spis dem som en mættende snack. De er nemme at bage og smager skønt.

Hvis du savner et mættende brød til madpakken, og børnene er blevet trætte af de klassiske madder. Så bag disse små rugbrød, der er fyldt med frø, kerner og fuldkorn. De er fulde af god smag, og så er de bagt helt uden surdej. Ved at bage brødene samlet i en brandepande, beholder de fugten, og får en skorten øverst. De er derfor nemme at skære over og dermed bruges som sandwichbrød.

Se opskrift
små rugbrød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
4 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 16 små rugbrød

25 g gær
2 1/2 dl kærnemælk
1 1/2 dl mørk øl
1 pose Valsemøllen økologiske rugkerner klar til brug (eller 150 g Valsemøllen Rugkerner og 1 dl kogende vand)
300 g Valsemøllen Økologiske frø, eks. græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø
1 1/2 tsk. salt
250 g Valsemøllen rugmel
100 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt alle øvrige ingredienser
  2. Ælt dejen godt i 10 min i en køkkenmaskine eller i køkkenskålen med hånden
  3. Kom dejen i en lav bradepande med bagepapir, ca. 20×30 cm., fordel dejen med hænderne og drys med græskarkerner
  4. Del dejen med en kniv i 16 små brød og lad den hæve i bradepanden tildækket i 3 timer
  5. Bag mini rugbrødene ved 180˚C (varmluft = 160 °C) i ca. 1 time og 10 min.

Et god tip: Ønsker du at spare tid i køkkenet? Så kan du med fordel bage dine små rugbrød til madpakken med en Valsemøllen rugbrødsblandning.