Bagt grød med bær og nødder

Bagt grød er en lækker måde at pifte sin grød op på. Denne bagte grød er lavet med chiafrø og toppet med bær og nødder for at give lidt sødme og crunch. Bagt grød har en sprød overflade og en blød konsistens fra grøden i midten. Det er en perfekt kombination.

Maria Vestergaard laver nogle gange en overdådig udgave af havregrød, nemlig en bagt grød. Det er en lækker og lidt anderledes morgenmad at servere for familien. Når man bager grøden, er det nemt at lave morgenmad til mange. Grøden skal også passe sig selv i en halv time i ovnen, så du kan nå brusebadet eller at kigge i avisen, uden at skulle bekymre dig om, at grøden brænder på. Det kan også virke lidt kageagtigt, og hvem ville ikke elske kage til morgenmad? Server den som en mættende morgenmad eller som en del af et lækkert brunchbord. Velbekomme.

Se opskrift
bagt grød

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bagt grød med bær og nødder: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

2-4 personer

100 g Valsemøllen Havregryn, finvalsede
2 spsk. Valsemøllen øko. Chiafrø
En knivspids salt
½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
2 dl. mælk
1 æg
2 spsk. flydende honning
En håndfuld brombær
En håndfuld nødder
Skyr eller andet syrnet produkt

Sådan gør du

  1. Bland de tørre ingredienser sammen.
  2. Tilsæt mælk og vend det rundt i grøden.
  3. Pisk ægget og vend det rundt i grøden sammen med honning.
  4. Hæld grøden i en form beklædt med bagepapir.
  5. Drys med hakkede nødder og friske brombær.
  6. Bag ved 195°C (varmluft 175°C) i ca. 30 minutter eller til grøden er blevet lysebrun og fast.

Et godt tip: Server gerne den bagte grød med flydende honning og skyr eller anden form for syrnet produkt. Er brombær ikke i sæson, kan du også sagtens bruge andre typer af bær og frugter. Er det efterårs, kan du også bruge æbler vendt i kanel, og så giver en lækker smag ala æblekage.

bagt grødbagt grødbagt grød

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.