Bagt grød med bær og nødder

Bagt grød er en lækker måde at pifte sin grød op på. Denne bagte grød er lavet med chiafrø og toppet med bær og nødder for at give lidt sødme og crunch. Bagt grød har en sprød overflade og en blød konsistent fra grøden i midten, en perfekt kombination.

Maria Vestergaard laver nogle gange en overdådig udgave af havregrød, nemlig en bagt grød. Det er en lækker og lidt anderledes morgenmad at servere for familien. Server den som en mættende morgenmad eller som en del af et lækkert brunchbord. Velbekomme.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2-4 personer

100 g havregryn
2 spsk. Valsemøllen øko. Chiafrø
en knivspids salt
½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
2 dl. mælk
1 æg
2 spsk. flydende honning
en håndfuld brombær
en håndfuld nødder
skyr eller andet syrnet produkt

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland de tørre ingredienser sammen.
  2. Tilsæt mælk og vend det rundt i grøden.
  3. Pisk ægget og vend det rundt i grøden sammen med honning.
  4. Hæld grøden i en form beklædt med bagepapir.
  5. Drys med hakkede nødder og friske brombær.
  6. Bag ved 195°C (varmluft 175°C) i ca. 30 minutter eller til grøden er blevet lysebrun og fast.

Tip: server gerne den bagte grød med flydende honning og skyr eller anden form for syrnet produkt.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.