Bagt grød med bær og nødder

Bagt grød er en lækker måde at pifte sin grød op på. Denne bagte grød er lavet med chiafrø og toppet med bær og nødder for at give lidt sødme og crunch. Bagt grød har en sprød overflade og en blød konsistens fra grøden i midten. Det er en perfekt kombination.

Maria Vestergaard laver nogle gange en overdådig udgave af havregrød, nemlig en bagt grød. Det er en lækker og lidt anderledes morgenmad at servere for familien. Når man bager grøden, er det nemt at lave morgenmad til mange. Grøden skal også passe sig selv i en halv time i ovnen, så du kan nå brusebadet eller at kigge i avisen, uden at skulle bekymre dig om, at grøden brænder på. Det kan også virke lidt kageagtigt, og hvem ville ikke elske kage til morgenmad? Server den som en mættende morgenmad eller som en del af et lækkert brunchbord. Velbekomme.

Se opskrift
bagt grød

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2-4 personer

100 g havregryn
2 spsk. Valsemøllen øko. Chiafrø
En knivspids salt
½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
2 dl. mælk
1 æg
2 spsk. flydende honning
En håndfuld brombær
En håndfuld nødder
Skyr eller andet syrnet produkt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland de tørre ingredienser sammen.
  2. Tilsæt mælk og vend det rundt i grøden.
  3. Pisk ægget og vend det rundt i grøden sammen med honning.
  4. Hæld grøden i en form beklædt med bagepapir.
  5. Drys med hakkede nødder og friske brombær.
  6. Bag ved 195°C (varmluft 175°C) i ca. 30 minutter eller til grøden er blevet lysebrun og fast.

Et godt tip: Server gerne den bagte grød med flydende honning og skyr eller anden form for syrnet produkt. Er brombær ikke i sæson, kan du også sagtens bruge andre typer af bær og frugter. Er det efterårs, kan du også bruge æbler vendt i kanel, og så giver en lækker smag ala æblekage.

bagt grødbagt grødbagt grød

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.