Bagt grød med bær og nødder

Bagt grød er en lækker måde at pifte sin grød op på. Denne bagte grød er lavet med chiafrø og toppet med bær og nødder for at give lidt sødme og crunch. Bagt grød har en sprød overflade og en blød konsistens fra grøden i midten. Det er en perfekt kombination.

Maria Vestergaard laver nogle gange en overdådig udgave af havregrød, nemlig en bagt grød. Det er en lækker og lidt anderledes morgenmad at servere for familien. Når man bager grøden, er det nemt at lave morgenmad til mange. Grøden skal også passe sig selv i en halv time i ovnen, så du kan nå brusebadet eller at kigge i avisen, uden at skulle bekymre dig om, at grøden brænder på. Det kan også virke lidt kageagtigt, og hvem ville ikke elske kage til morgenmad? Server den som en mættende morgenmad eller som en del af et lækkert brunchbord. Velbekomme.

Se opskrift
bagt grød

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bagt grød med bær og nødder: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

2-4 personer

100 g Valsemøllen Havregryn, finvalsede
2 spsk. Valsemøllen øko. Chiafrø
En knivspids salt
½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
2 dl. mælk
1 æg
2 spsk. flydende honning
En håndfuld brombær
En håndfuld nødder
Skyr eller andet syrnet produkt

Sådan gør du

  1. Bland de tørre ingredienser sammen.
  2. Tilsæt mælk og vend det rundt i grøden.
  3. Pisk ægget og vend det rundt i grøden sammen med honning.
  4. Hæld grøden i en form beklædt med bagepapir.
  5. Drys med hakkede nødder og friske brombær.
  6. Bag ved 195°C (varmluft 175°C) i ca. 30 minutter eller til grøden er blevet lysebrun og fast.

Et godt tip: Server gerne den bagte grød med flydende honning og skyr eller anden form for syrnet produkt. Er brombær ikke i sæson, kan du også sagtens bruge andre typer af bær og frugter. Er det efterårs, kan du også bruge æbler vendt i kanel, og så giver en lækker smag ala æblekage.

bagt grødbagt grødbagt grød

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.