Bagt grød med bær og nødder

Bagt grød er en lækker måde at pifte sin grød op på. Denne bagte grød er lavet med chiafrø og toppet med bær og nødder for at give lidt sødme og crunch. Bagt grød har en sprød overflade og en blød konsistens fra grøden i midten. Det er en perfekt kombination.

Maria Vestergaard laver nogle gange en overdådig udgave af havregrød, nemlig en bagt grød. Det er en lækker og lidt anderledes morgenmad at servere for familien. Når man bager grøden, er det nemt at lave morgenmad til mange. Grøden skal også passe sig selv i en halv time i ovnen, så du kan nå brusebadet eller at kigge i avisen, uden at skulle bekymre dig om, at grøden brænder på. Det kan også virke lidt kageagtigt, og hvem ville ikke elske kage til morgenmad? Server den som en mættende morgenmad eller som en del af et lækkert brunchbord. Velbekomme.

Se opskrift
bagt grød

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2-4 personer

100 g Valsemøllen Havregryn, finvalsede
2 spsk. Valsemøllen øko. Chiafrø
En knivspids salt
½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
2 dl. mælk
1 æg
2 spsk. flydende honning
En håndfuld brombær
En håndfuld nødder
Skyr eller andet syrnet produkt

Sådan gør du

  1. Bland de tørre ingredienser sammen.
  2. Tilsæt mælk og vend det rundt i grøden.
  3. Pisk ægget og vend det rundt i grøden sammen med honning.
  4. Hæld grøden i en form beklædt med bagepapir.
  5. Drys med hakkede nødder og friske brombær.
  6. Bag ved 195°C (varmluft 175°C) i ca. 30 minutter eller til grøden er blevet lysebrun og fast.

Et godt tip: Server gerne den bagte grød med flydende honning og skyr eller anden form for syrnet produkt. Er brombær ikke i sæson, kan du også sagtens bruge andre typer af bær og frugter. Er det efterårs, kan du også bruge æbler vendt i kanel, og så giver en lækker smag ala æblekage.

bagt grødbagt grødbagt grød

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.