Rugklapper – Valsemøllen brødblanding

Nemme rugklappere med masser af fuldkorn og kerner lavet af Valsemøllen Grovkernerugbrød.

Lav nemt selv hjemmelavet rugklappere med Valsemøllen Grovkernerugbrødsblanding, helt uden at gå på kompromis med smag og bageglæde.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 15 rugklappere

1 ps. Valsemøllen Grovkernerugbrød
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g), svarer til 25 g frisk gær
7½ dl vand, lidt varmere end lunkent (35°C)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter i en røremaskine ved laveste hastighed eller med en håndmixer på mellemste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
  3. Del dejen i 15 stykker, og form dejen til aflange eller runde brød. Drys evt. med chiafrø og sesamfrø, og lad den hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175 °C) i ca. 35. minutter.