Grove bananmuffins

Sunde og lækre bananmuffins, der er sødet af banan og dadler. Selvom de er grove og mætter godt, så smager de skønt og sødt af kage. Prøv dem!

Disse bananmuffins er en lækker, grov variation af de populære bananpandekager, som smager sødt af banan og dadler. De er perfekte til alt fra morgenmad, brunch, som snack eller måske i madpakken? Selvom de smager syndigt, er de bagt uden sukker og med fuldkorn. De er derfor et godt alternativ, til dig der prøver at undgå sukker, men får lyst til noget sødt. De er super nemme, og du kan endda lave dejen dagen i forvejen og opbevare dejen på køl. Så kan du nemt bage lune muffins, når det passer dig.

Se opskrift
Bananmuffins

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 12 stk.

150 g bløde dadler
50 g hasselnødder
100 g blødt smør
3 modne bananer
1 tsk. vaniljepulver
2 tsk. stødt kardemomme
3 æg
100 g Valsemøllen Dansk Hvid Hvede Fuldkornsmel
50 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
50 g Valsemøllen Økologiske Hampefrø
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt

Sådan gør du

  1. Blend dadler, hasselnødder, smør, bananer, smør og vanilje sammen i en minihakker eller foodprocessor. Rør dadelmassen med æg.
  2. Vend fuldkornsmel, hvedemel, bagepulver og salt sammen og rør blandingen i æggemassen.
  3. Kom hampefrø i og fyld massen i 12 muffinsforme.
  4. Bag dem ved 175 grader ved varmluft 10-15 minutter, alt efter størrelse.
  5. Lad dem køle helt af i formen.

Et godt tip: Du kan også bruge andre nødder f.eks. mandler.

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.