Grove bananmuffins

Sunde og lækre bananmuffins sødet af banan og dadler. Selvom de er grove og mætter godt – så smager de af kage - prøv dem!

Prøv bananmuffins – en lækker grov variation af de populære bananpandekager – som smager sødt af banan og dadler. De er perfekte til alt fra morgenmad, brunch, som snack eller måske i madpakken? Prøv også at tage dem med til fest i f.eks. børnehaven. Du kan endda lave dejen dagen i forvejen og opbevare dejen på køl, så du nemt kan bage lune muffins.

Se opskrift
Bananmuffins

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftIngredienser

Opskrift til 12 stk.

150 g bløde dadler
50 g hasselnødder
100 g blødt smør
3 modne bananer
1 tsk. vaniljepulver
2 tsk. stødt kardemomme
3 æg
100 g Valsemøllen Dansk Hvid Hvede Fuldkornsmel
50 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
50 g Valsemøllen Økologiske Hampefrø
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Blend dadler, hasselnødder, smør, bananer, smør og  vanilje sammen i en minihakker eller foodprocessor.  Rør dadelmassen med æg.
  2. Vend fuldkornsmel, hvedemel, bagepulver og salt sammen og rør blandingen i æggemassen.
  3. Kom hampefrø i og fyld massen i 12 muffinsforme.
  4. Bag dem ved 175 grader ved varmluft 10-15 minutter, alt efter størrelse.
  5. Lad dem køle helt af i formen.

TIP: Andre nødder f.eks. mandler kan også fint bruges.

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.