Rugbrødschips med urtedip

Lav sprøde rugbrødschips med urtedip, når dit rugbrød bliver lidt tørt, men du ikke ønsker at smide det ud. Chips af rugbrød er nemlig en god måde at bekæmpe madspild på.

Hvem elsker ikke en sprød og salt snack? Rugbrødschip er perfekte til den lille sult. Ikke nok med, at du undgår at smide mad ud, så har du også lækre snacks på ingen tid. De er nemlig super nemme at lave, og så kan de krydres ligesom du kan lide dem. Server rugbrødschips som en lille eftermiddagssnack, eller brug dem som appetizers til velkomstdrinken.

Se opskrift
rugbrødschips

Køkkentid
5 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrødschips med urtedip: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Rugbrødchips
½ stk. daggammelt rugbrød fx Valsemøllen Softkernerugbrød
1 dl olivenolie
Flagesalt

Urtedip*
100 g creme fraiche, 38 %
40 g mayonnaise
½ bundt dild
½ bundt estragon
½ potte basilikum
½ bundt purløg
1 spsk. citronsaft
Salt og friskkværnet peber

*Du kan bruge de urter du foretrækker, men her er en god kombination.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°C varmluft.
  2. Skær dit rugbrød så tyndt som muligt med en brødkniv.
  3. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie. Drys med flagesalt og evt. peber.
  4. Bag skiverne af rugbrød i ca. 5-6 minutter i midten af ovnen. Hold øje, da ovne er forskellige. Lad dem afkøle.
  5. Rør alle ingredienserne sammen til urtedippen mens dine rugbrødschips er i ovnen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Anret dippen til afkølede chips.

Et godt tip: Hvis du elsker krydderier som fx spidskommen, paprika eller oregano, kan du drysse det på inden bagning. Så får du sprøde rugbrødschips med endnu mere smag.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.