Rugbrødschips med urtedip

Lav sprøde rugbrødschips med urtedip, når dit rugbrød bliver lidt tørt, men du ikke ønsker at smide det ud. Chips af rugbrød er nemlig en god måde at bekæmpe madspild på.

Hvem elsker ikke en sprød og salt snack? Rugbrødschip er perfekte til den lille sult. Ikke nok med, at du undgår at smide mad ud, så har du også lækre snacks på ingen tid. De er nemlig super nemme at lave, og så kan de krydres ligesom du kan lide dem. Server rugbrødschips som en lille eftermiddagssnack, eller brug dem som appetizers til velkomstdrinken.

Se opskrift
rugbrødschips

Køkkentid
5 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrødschips med urtedip: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

4 personer

Rugbrødchips
½ stk. daggammelt rugbrød fx Valsemøllen Softkernerugbrød
1 dl olivenolie
Flagesalt

Urtedip*
100 g creme fraiche, 38 %
40 g mayonnaise
½ bundt dild
½ bundt estragon
½ potte basilikum
½ bundt purløg
1 spsk. citronsaft
Salt og friskkværnet peber

*Du kan bruge de urter du foretrækker, men her er en god kombination.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°C varmluft.
  2. Skær dit rugbrød så tyndt som muligt med en brødkniv.
  3. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie. Drys med flagesalt og evt. peber.
  4. Bag skiverne af rugbrød i ca. 5-6 minutter i midten af ovnen. Hold øje, da ovne er forskellige. Lad dem afkøle.
  5. Rør alle ingredienserne sammen til urtedippen mens dine rugbrødschips er i ovnen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Anret dippen til afkølede chips.

Et godt tip: Hvis du elsker krydderier som fx spidskommen, paprika eller oregano, kan du drysse det på inden bagning. Så får du sprøde rugbrødschips med endnu mere smag.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.