Rugbrødschips med urtedip

Lav sprøde rugbrødschips med urtedip, når dit rugbrød bliver lidt tørt, men du ikke ønsker at smide det ud. Chips af rugbrød er nemlig en god måde at bekæmpe madspild på.

Hvem elsker ikke en sprød og salt snack? Rugbrødschip er perfekte til den lille sult. Ikke nok med, at du undgår at smide mad ud, så har du også lækre snacks på ingen tid. De er nemlig super nemme at lave, og så kan de krydres ligesom du kan lide dem. Server rugbrødschips som en lille eftermiddagssnack, eller brug dem som appetizers til velkomstdrinken.

Se opskrift
rugbrødschips

Køkkentid
5 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrødschips med urtedip: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Rugbrødchips
½ stk. daggammelt rugbrød fx Valsemøllen Softkernerugbrød
1 dl olivenolie
Flagesalt

Urtedip*
100 g creme fraiche, 38 %
40 g mayonnaise
½ bundt dild
½ bundt estragon
½ potte basilikum
½ bundt purløg
1 spsk. citronsaft
Salt og friskkværnet peber

*Du kan bruge de urter du foretrækker, men her er en god kombination.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°C varmluft.
  2. Skær dit rugbrød så tyndt som muligt med en brødkniv.
  3. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie. Drys med flagesalt og evt. peber.
  4. Bag skiverne af rugbrød i ca. 5-6 minutter i midten af ovnen. Hold øje, da ovne er forskellige. Lad dem afkøle.
  5. Rør alle ingredienserne sammen til urtedippen mens dine rugbrødschips er i ovnen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Anret dippen til afkølede chips.

Et godt tip: Hvis du elsker krydderier som fx spidskommen, paprika eller oregano, kan du drysse det på inden bagning. Så får du sprøde rugbrødschips med endnu mere smag.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.