Rugbrødschips med urtedip

Lav sprøde rugbrødschips med urtedip, når dit rugbrød bliver lidt tørt, men du ikke ønsker at smide det ud. Chips af rugbrød er nemlig en god måde at bekæmpe madspild på.

Hvem elsker ikke en sprød og salt snack? Rugbrødschip er perfekte til den lille sult. Ikke nok med, at du undgår at smide mad ud, så har du også lækre snacks på ingen tid. De er nemlig super nemme at lave, og så kan de krydres ligesom du kan lide dem. Server rugbrødschips som en lille eftermiddagssnack, eller brug dem som appetizers til velkomstdrinken.

Se opskrift
rugbrødschips

Køkkentid
5 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrødschips med urtedip: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

4 personer

Rugbrødchips
½ stk. daggammelt rugbrød fx Valsemøllen Softkernerugbrød
1 dl olivenolie
Flagesalt

Urtedip*
100 g creme fraiche, 38 %
40 g mayonnaise
½ bundt dild
½ bundt estragon
½ potte basilikum
½ bundt purløg
1 spsk. citronsaft
Salt og friskkværnet peber

*Du kan bruge de urter du foretrækker, men her er en god kombination.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°C varmluft.
  2. Skær dit rugbrød så tyndt som muligt med en brødkniv.
  3. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie. Drys med flagesalt og evt. peber.
  4. Bag skiverne af rugbrød i ca. 5-6 minutter i midten af ovnen. Hold øje, da ovne er forskellige. Lad dem afkøle.
  5. Rør alle ingredienserne sammen til urtedippen mens dine rugbrødschips er i ovnen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Anret dippen til afkølede chips.

Et godt tip: Hvis du elsker krydderier som fx spidskommen, paprika eller oregano, kan du drysse det på inden bagning. Så får du sprøde rugbrødschips med endnu mere smag.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.