Rugbrødschips med urtedip

Lav sprøde rugbrødschips med urtedip, når du rugbrød bliver lidt tørt, men du ikke ønsker at smide det ud. Chips af rugbrød er nemlig en god måde at bekæmpe madspild på.

Hvem elsker ikke en sprød og salt snack? Rugbrødschip er perfekte til den lille sult. Ikke nok med, at du undgår at smide mad ud, så har du også lækre snacks på ingen tid. De er nemlig super nemme at lave, og så kan de krydres ligesom du kan lide som. Server rugbrødschips som en lille eftermiddagssnack, eller brug dem som appetizers til velkomstdrinken.

Se opskrift
rugbrødschips

Køkkentid
5 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Rugbrødchips
½ stk. daggammelt rugbrød fx Valsemøllen Softkernerugbrød
1 dl olivenolie
Flagesalt

Urtedip*
100 g creme fraiche, 38 %
40 g mayonnaise
½ bundt dild
½ bundt estragon
½ potte basilikum
½ bundt purløg
1 spsk. citronsaft
Salt og friskkværnet peber

*Du kan bruge de urter du foretrækker, men her er en god kombination.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°C varmluft.
  2. Skær dit rugbrød så tyndt som muligt med en brødkniv.
  3. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie. Drys med flagesalt og evt. peber.
  4. Bag skiverne af rugbrød i ca. 5-6 minutter i midten af ovnen. Hold øje, da ovne er forskellige. Lad dem afkøle.
  5. Rør alle ingredienserne sammen til urtedippen mens dine rugbrødschips er i ovnen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Anret dippen til afkølede chips.

Et godt tip: Hvis du elsker krydderier som fx spidskommen, paprika eller oregano, kan du drysse det på inden bagning. Så får du sprøde rugbrødschips med endnu mere smag.