Osteknækbrød

Osteknækbrød er en himmelsk kombination af sprødhed og cremethed, der giver en uovertruffen smagsoplevelse. Den saltede, nøddeagtige smag af ost, der smelter sammen med den knasende konsistens af sprøde kiks, gør osteknækbrød til en uimodståelig godbid. Osteknækbrød er en alsidig snack, der kan nydes alene eller toppet med forskelligt pålæg som skinke, pølse, syltede grøntsager eller frisk frugt for at tilføje ekstra smag og tekstur. Osteknækbrød er en populær forret eller snack til fester, middagsselskaber eller hyggelige sammenkomster med venner og familie. Det er en lækker og let at tilberede ret, der altid imponerer gæsterne.

Se mange flere opskrifter på knækbrød her. 

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

24 stk.

2½ dl vand
10 g gær
2 tsk. salt
2½ dl Valsemøllen Groft rugmel
50 g revet cheddar-ost
2⅔ dl Valsemøllen Dansk Hvedemel

Sådan gør du

  1. Bland gær og vand let sammen.
  2. Tilsæt salt, rugmel og ost.
  3. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
  4. Ælt dejen i ca. 10 min.
  5. Del dejen i 2 stykker.
  6. Form hvert stykke til en firkant.
  7. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse.
  8. Løft bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade.
  9. Træk det øverste stykke bagepapir forsigtigt af.
  10. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse med et pizzahjul eller en kniv.
  11. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 20 minutter, eller til knækbrødene er gyldne.
  12. Køl knækbrødene af på en rist.