Softkernerugbrød med et syrligt tvist – Valsemøllen brødblanding

Nogle gange har man lyst til et rugbrød der er let at lave, men stadig er fyldt med smag og kvalitet.

Ved at bruge Valsemøllen Softkernerugbrødsblanding og erstatte lidt af vandet med kærnemælk eller et andet surmælksprodukt får du et rugbrød med et lidt syrligere tvist. Softkernerugbrødet er det perfekte rugbrød til madpakken eller frokostbordet.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 rugbrød

1 ps. Valsemøllen Softkernerugbrød
1 brev Finax tørgær (7 g), svarer til 25 g frisk gær
4 dl vand, lidt varmere end lunkent (35°C)
3½ dl kærnemælk

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt 4 dl vand og 3½ dl kærnemælk.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter i en røremaskine ved laveste hastighed eller med en håndmixer på mellemste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
  3. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l), glat med en dejskraber, og lad den hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag rugbrødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter.
  5. Tag det færdigbagte softkernerugbrød ud, og stil det til afkøling. Obs: rugbrødet skal være afkølet, inden det skæres i skiver.