Bageskolen

Bageskolen

Hvad kan jeg bruge Tørret Surdej til?

Med Tørret Surdej fra Valsemøllen kan du få glæde af alle surdejens gode egenskaber – på den nemme måde uden at skulle passe og pleje den. Og så giver det tilmed bagværket både en dybere smag og en sprødere og mere rustik skorpe. På den måde får du en nem genvej til det perfekte surdejsbrød, hvor du let kan give dine hvedebrød og -boller, dit rugbrød, din pizzadej og andet bagværk den helt rette smag, konsistens og holdbarhed.

Se alle vores opskrifter med tørret surdej

Hvad er Tørret surdej?

Valsemøllen Tørret Surdej er en tørret surdej på spelthvede, der er startet op som en traditionel aktiv surdej og herefter tørret ind og formalet. Det giver dig mange af fordelene fra den ægte surdej så som smag og krumme, samtidig med at du slipper for at passe den. En tørret surdej er inaktiv, og du skal derfor anvende gær for at få dit bagværk til at hæve.

Bag surdejsboller med tørret surdej

Surdejsbrød

med tørret surdej

Perfekt surdejssmag, sprød skorpe og god holdbarhed

Surdej giver smag og karakter til dine brød og boller – og en længere holdbarhed. Når du dufter og smager et godt brød, er der ingen tvivl om, at en stor del af æren skyldes den surdej (eller tørsurdej), der er brugt i brødet. I gæringsprocessen udvikler surdejen nemlig en markant syrlig duft og smag, som bidrager til at give brødet smag og karakter. Man skal tænke på en surdej som en smagsgiver, der tilfører masser af god smag til dit brød. Surdejen giver samtidig en sprødere og mere rustik skorpe samt gør noget godt for brødets holdbarhed, idet mælkesyrebakterierne i surdejen har en konserverende effekt.

Bag et lækket surdejsbrød

Sådan bruger du Tørret Surdej

Tilsæt Valsemøllen Tørret Surdej sammen med de tørre ingredienser. Tørret Surdej kan anvendes til alt slags bagværk som brød, boller, pizza og rugbrød, hvor du gerne vil have den karakteristiske surdejssmag, en sprødere skorpe og god holdbarhed.

Dosering:
2-5 % af melmængden (dvs. 20-50 g pr. kg mel). Dosering kan justeres efter, hvor markant en surdejssmag, du ønsker.

Tip!
Hvis du ønsker en mere markant surdejssmag, kan du blande Valsemøllen Tørret Surdej med lidt vand dagen før, du bager. Du kan også bruge tørsurdejen som base til at starte din egen aktive surdej over 2-3 dage.

Hvordan bliver resultatet? Se med her!

Vi har bedt kogemand og hobbybager Thomas Alcayaga fra Madetmere.dk teste Valsemøllen Tørret Surdej i sit eget køkken.

Se her, hvordan det gik – og bliv klogere på, hvad Tørret Surdej kan gøre for dit hjemmebag.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.