Bageskolen

Bageskolen

Hvad kan jeg bruge Tørret Surdej til?

Med Tørret Surdej fra Valsemøllen kan du få glæde af alle surdejens gode egenskaber – på den nemme måde uden at skulle passe og pleje den. Og så giver det tilmed bagværket både en dybere smag og en sprødere og mere rustik skorpe. På den måde får du en nem genvej til det perfekte surdejsbrød, hvor du let kan give dine hvedebrød og -boller, dit rugbrød, din pizzadej og andet bagværk den helt rette smag, konsistens og holdbarhed.

Se alle vores opskrifter med tørret surdej

Hvad er Tørret surdej?

Valsemøllen Tørret Surdej er en tørret surdej på spelthvede, der er startet op som en traditionel aktiv surdej og herefter tørret ind og formalet. Det giver dig mange af fordelene fra den ægte surdej så som smag og krumme, samtidig med at du slipper for at passe den. En tørret surdej er inaktiv, og du skal derfor anvende gær for at få dit bagværk til at hæve.

Bag surdejsboller med tørret surdej

Surdejsbrød

med tørret surdej

Perfekt surdejssmag, sprød skorpe og god holdbarhed

Surdej giver smag og karakter til dine brød og boller – og en længere holdbarhed. Når du dufter og smager et godt brød, er der ingen tvivl om, at en stor del af æren skyldes den surdej (eller tørsurdej), der er brugt i brødet. I gæringsprocessen udvikler surdejen nemlig en markant syrlig duft og smag, som bidrager til at give brødet smag og karakter. Man skal tænke på en surdej som en smagsgiver, der tilfører masser af god smag til dit brød. Surdejen giver samtidig en sprødere og mere rustik skorpe samt gør noget godt for brødets holdbarhed, idet mælkesyrebakterierne i surdejen har en konserverende effekt.

Bag et lækket surdejsbrød

Sådan bruger du Tørret Surdej

Tilsæt Valsemøllen Tørret Surdej sammen med de tørre ingredienser. Tørret Surdej kan anvendes til alt slags bagværk som brød, boller, pizza og rugbrød, hvor du gerne vil have den karakteristiske surdejssmag, en sprødere skorpe og god holdbarhed.

Dosering:
2-5 % af melmængden (dvs. 20-50 g pr. kg mel). Dosering kan justeres efter, hvor markant en surdejssmag, du ønsker.

Tip!
Hvis du ønsker en mere markant surdejssmag, kan du blande Valsemøllen Tørret Surdej med lidt vand dagen før, du bager. Du kan også bruge tørsurdejen som base til at starte din egen aktive surdej over 2-3 dage.

Hvordan bliver resultatet? Se med her!

Vi har bedt kogemand og hobbybager Thomas Alcayaga fra Madetmere.dk teste Valsemøllen Tørret Surdej i sit eget køkken.

Se her, hvordan det gik – og bliv klogere på, hvad Tørret Surdej kan gøre for dit hjemmebag.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.