Koldhævede maltboller med maltmel og tørret surdej

Forkæl familie og venner med disse koldhævede maltboller med maltmel og tørret surdej, hvor resultat er store lufthuller, en sej krumme og en super sprød skorpe.

Denne opskrift er lavet med vores to helt nye produkter i serien af bagehjælpemidler, Valsemøllen Maltmel og Valsemøllen Tørret Surdej, der gør det muligt at bage endnu bedre bagværk, som du kender det fra de professionelle – hjemme i dit eget køkken. Produkterne tager udgangspunkt i professionelle teknikker og er et godt hjælpemiddel til endnu lækrere hjemmebag, mens råvarerne er nøje udvalgt for at give dig den bedste bageoplevelse.

Se vores udvalg af andre opskrifter med maltmel og tørret surdej her.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede maltboller med maltmel og tørret surdej: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

12-14 boller

750 g Valsemøllen Økologisk Manitoba Hvedemel
35 g Valsemøllen Maltmel
20 g Valsemøllen Økologiske Tørret surdej
10 g Gær
20 g Salt
600 g Vand (lidt koldere end lunkent, 20 – 25°C)

Sådan gør du

Dag 1

 1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt mel, maltmel og tørret surdej.
 2. Rør det hele sammen i ganske kort tid, så alle ingredienserne stadig er våde, og lad det stå i 30 minutter tildækket.
 3. Tilsæt salt, og ælt dejen 1 minut langsomt og herefter ved mellemhøj hastighed indtil dejen slipper skålens kanter og er glat på ydersiden.
 4. Lad dejen stå i skålen i 30 minutter.
 5. Fold eller stram dejen op, og dæk dejen til med plast. Dejen stilles på køl til næste dag.

Dag 2

 1. Forvarm ovn til 240°C varmluft.
 2. Tag dejen fra køl, og vend den forsigtigt ud på et let olieret bord.
 3. Fugt din dejspartel eller hænderne, og del dejen i 12 eller 14 stykker på bagepapir. Håndter dejen skånsomt for at bibeholde så meget luft i dejen som muligt.
 4. Placér maltbollerne på et stykke bagepapir på en bageplade, bagestål eller bagesten, og kom dem i den forvarmede ovn. Skru ned til 220°C varmluft. (bruger du et bagestål eller bagesten, behøver du ikke bruge bagepladen)
 5. Bag Maltbollerne i 18-22 minutter til de opnår en fin skorpe.

Et godt tip: Bliv klogere på, hvordan du kan bage med maltmel og tørret surdej i vores bageskole.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.