Bageskolen

Bageskolen

Hvad kan jeg bruge Maltmel til?

Med Valsemøllen Maltmel kan du give dit bagværk en mørkere farve og en dyb, ristet smag. Malt er nemlig en vigtig ingrediens, når du vil give dit brød ekstra karakter – uanset om du vil bage rugbrød fra bunden, eller du ønsker at give dine hvedebrød og -boller en flot gylden farve og dyb smag.

Se alle vores opskrifter med maltmel

Fra øl og whisky til brød og boller

Maltmel består af spiret korn, som er tørret, ristet og formalet til mel. Malt bruges særligt i brygningen af øl og whisky, men er også populært i bagværk på grund af den ekstra farve og gode smag, det tilfører. Tørringsprocessen afgør, om maltmelet bliver lyst eller mørkt. Valsemøllen Maltmel er en let, mørkristet maltmel baseret på byg, hvilket gør den velegnet til både helt mørke rugbrød og mere gyldne hvedebrød og -boller.

Bag maltboller

Giver dine brød karakter

Nok er maltmel ikke den meltype, der står i køkkenskabene hos alle – men det er faktisk en skam. Det mørke maltmel gør nemlig en stor forskel for dit resultat. Uanset om du bager rugbrød eller hvedebrød, er Valsemøllen Maltmel med til at give dit bagværk karakter med en mørk farve og dyb, ristet smag. Afhængigt af, hvor meget maltmel du kommer i dejen, kan du bruge maltmelet til at bage alle mørke rugbrød og til hvedebrød og -boller med en varm, gylden farvetone.

 

Få opskriften på kernerugbrød

Sådan bruger du maltmel

Valsemøllen Maltmel tilsættes de tørre ingredienser. Kan anvendes i alt slags bagværk, hvor du gerne vil have en mørkere farve og den dybe maltsmag med en fin kant af bitterhed.

Dosering:
2-5 % af melmængden. Det svarer til 20-50 g (6-16 tsk.) pr. 1 kg mel. Til rugbrød anbefaler vi 3-5 % og 2-3 % til hvedebrød og –boller. 100 g passer til ca. 2-3 rugbrød og ca. 5 hvedebrød afhængig af type/størrelse.

Tip!
Smagen af malt klæder især de grovere brødtyper godt – særligt hvis de også indeholder lidt sødme i form af fx honning.

Hvordan bliver resultatet? Se med her!

Vi har bedt kogemand og hobbybager Thomas Alcayaga fra Madetmere.dk teste Valsemøllen Maltmel i sit eget køkken.

Se her, hvordan det gik – og bliv klogere på, hvad Valsemøllen Maltmel kan gøre for dit hjemmebag.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.