Det nemme surdejsbrød med bageklar surdej

Med denne enkle trin-for-trin guide lærer du, hvordan du aktiverer bageklar surdej, ælter dejen rigtigt og opnår den perfekte karamellisering i ovnen. Opskriften kræver få ingredienser, men giver dig et brød med masser af smag, sej skorpe og blød krumme. Perfekt til både nybegyndere og surdejsnørder!

Nemt surdejsbrød

Køkkentid
1,5 time

Ventetid
16-52 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Det nemme surdejsbrød med bageklar surdej: 4 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Bland vand og bageklar surdej i et glas. Lad det stå 15-30 minutter mens surdejen aktiverer. Du kan se, at den er klar til at bage med, når der er bobler i dejen.
  2. Mens surdejen aktiverer røres hvedemel og vand sammen i en skål. Når surdejen er aktiveret, kommes den ned til melet, og salt tilsættes. Ælt til det er indarbejdet i dejen.
  3. Lad det stå på bordet de næste 2-3 timer, mens den løbende strækkes indover sig selv for at give dejen mere styrke. Dette gøres to til tre gange. Herefter kommes dejen ud på bordet for forformes. Det vil sige, at den strammes op til en kugle.
  4. Lad den hvile en sidste gang til dejen slapper af. Kom en smule mel over dejen, vend den på hovedet, stram den op, og kom i en hævekurv strøet med mel.
  5. Sæt den på køl, og lad den hæve 12-48 timer. Gerne ved mellem fire til fem grader.
  6. Varm et bagestål eller en pizzasten op i ovnen til 230 grader. Vip dejen ud af hævekurven, og kom den i ovnen. Kom et par isterninger i bunden af ovnen for at afgive lidt damp. Efter 4-5 minutter tages dejen ud af ovnen, og den ridses i toppen. Bag endnu 15 minutter, og luk eventuel damp ud. Bag nu til brødet har fået den ønskede karamellisering. Det tager cirka 15 min.
  7. Tag brødet ud af ovnen. Vent med at skære i det til efter der er gået 30 min.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.