Økologisk kernerugbrød med maltmel

Bag et lækkert økologisk kernerugbrød med maltmel, der giver dit kernerugbrød den helt rigtige smag, krumme og gyldne smag. Hjemmebagt rugbrød smager bare det bedre, og så er det heller ikke særlig svært at bage selv fra bunden.

Denne opskrift er lavet med vores helt nye produkt i serien af bagehjælpemidler, Valsemøllen Maltmel, der gør det muligt at bage endnu bedre bagværk, som du kender det fra de professionelle – hjemme i dit eget køkken. Med Valsemøllen Maltmel får du en let, mørkristet maltmel baseret på byg, hvilket gør den velegnet til både helt mørke rugbrød og mere gyldne hvedebrød og -boller.

Se vores udvalg af andre opskrifter med maltmel her.

Se opskrift
Økologisk kernerugbrød med maltmel

Køkkentid
20 min.

Ventetid
3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 store rugbrød

300 g Valsemøllen Økologisk 5-kornsblanding
4 dl kogende vand til iblødsætning
1 liter økologisk kærnemælk (temp. 25-30 grader)
30 g gær
40 g salt
2 spsk. sirup
30 g Valsemøllen Maltmel
100 g Valsemøllen Grahamsmel
300 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
800 g Valsemøllen Økologisk Dansk Rugmel

Sådan gør du

  1. Kom 5-kornsblandingen i en stor skål, hæld 4 dl kogende vand over og lad blandingen trække i ca. 1 time, til kernerne er bløde.
  2. Rør gæren ud i kærnemælken, og hæld det i blandingen.
  3. Tilsæt alle øvrige ingredienser – undtagen rugmel, og rør blandingen godt sammen.
  4. Kom rugmel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt i køkkenskålen med hånden eller med køkkenmaskine i ca. 10 minutter.
  5. Fordel dejen i 2 store smurte bageforme. Glat dejen ud med hånden, og prik dejen godt med en gaffel.
  6. Pensl med vand, og drys evt. kerner eller frø på toppen som pynt.
  7. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 60-80 minutter.
  8. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 70 minutter ved 180 °C (varmluft 160 °C).
  9. Tag brødene ud af ovnen, og vend dem ud af formen. Lad dem køle let af på en rist.

Et godt tip: Anvend et termometer til at sikre dig, at dit rugbrød er færdigbagt. Rugbrødet skal have en kernetemperatur min. 94 grader, når det er færdigbagt.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.