Økologisk kernerugbrød med maltmel

Bag et lækkert økologisk kernerugbrød med maltmel, der giver dit kernerugbrød den helt rigtige smag, krumme og gyldne smag. Hjemmebagt rugbrød smager bare det bedre, og så er det heller ikke særlig svært at bage selv fra bunden.

Denne opskrift er lavet med vores helt nye produkt i serien af bagehjælpemidler, Valsemøllen Maltmel, der gør det muligt at bage endnu bedre bagværk, som du kender det fra de professionelle – hjemme i dit eget køkken. Med Valsemøllen Maltmel får du en let, mørkristet maltmel baseret på byg, hvilket gør den velegnet til både helt mørke rugbrød og mere gyldne hvedebrød og -boller.

Se vores udvalg af andre opskrifter med maltmel her.

Se opskrift
Økologisk kernerugbrød med maltmel

Køkkentid
20 min.

Ventetid
3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

2 store rugbrød

300 g Valsemøllen Økologisk 5-kornsblanding
4 dl kogende vand til iblødsætning
1 liter økologisk kærnemælk (temp. 25-30 grader)
30 g gær
40 g salt
2 spsk. sirup
30 g Valsemøllen Maltmel
100 g Valsemøllen Grahamsmel
300 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
800 g Valsemøllen Økologisk Dansk Rugmel

Sådan gør du

  1. Kom 5-kornsblandingen i en stor skål, hæld 4 dl kogende vand over og lad blandingen trække i ca. 1 time, til kernerne er bløde.
  2. Rør gæren ud i kærnemælken, og hæld det i blandingen.
  3. Tilsæt alle øvrige ingredienser – undtagen rugmel, og rør blandingen godt sammen.
  4. Kom rugmel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt i køkkenskålen med hånden eller med køkkenmaskine i ca. 10 minutter.
  5. Fordel dejen i 2 store smurte bageforme. Glat dejen ud med hånden, og prik dejen godt med en gaffel.
  6. Pensl med vand, og drys evt. kerner eller frø på toppen som pynt.
  7. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 60-80 minutter.
  8. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 70 minutter ved 180 °C (varmluft 160 °C).
  9. Tag brødene ud af ovnen, og vend dem ud af formen. Lad dem køle let af på en rist.

Et godt tip: Anvend et termometer til at sikre dig, at dit rugbrød er færdigbagt. Rugbrødet skal have en kernetemperatur min. 94 grader, når det er færdigbagt.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.