Surdejsfocaccia med bageklar surdej

Leder du efter et nemt og smagfuldt brød, der imponerer hver gang? Denne focaccia med bageklar surdej, olivenolie, flagesalt og rosmarin er både sprød, luftig og fuld af smag. Dejen passer stort set sig selv, og du behøver ikke være surdejsekspert for at få et lækkert resultat. Perfekt til både hverdag og gæster – og lige så godt dagen efter, hvis der altså er noget tilbage.

Surdejsbrød

Køkkentid
1 time

Ventetid
5 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 focaccia

50 g Bageklar surdej
50 g  30 grader varmt vand
400 g koldt vand
600 g Manitoba-mel
17 g salt
4 spsk. olivenolie
2 kviste rosmarin
1 spsk. flagesalt

Sådan gør du

  1. Vand og bageklar surdej blandes i et glas. Lad det stå 15-30 minutter, mens surdejen aktiverer. Du kan se, at den er klar til at bage med, når der er bobler i dejen.
  2. Kom vand, den aktiverede surdej og mel i en røreskål, og ælt dejen 8-10 minutter på maskine, og tilsæt så salt, og ælt endnu 5 minutter. Lad dejen stå i røreskålen to timer. Stræk dejen et par gange indover sig selv undervejs.
  3. Kom 1 spsk. olie i en bradepande på cirka 25x35cm. Kom dejen herover. Lad den stå endnu to timer, hvor du undervejs strækker dejen ud, så den fylder hele bradepanden. Kom det resterende olivenolie, flagesalt og rosmarin over dejen, og pres den let ned i dejen med fingrene.
  4. Sæt bradepanden i en forvarmet ovn på 240 grader med over/under-varme i cirka 25 minutter.
  5. Tag brødet ud, og hvis det er meget lyst under bunden, kan du give det et par ekstra minutter i ovnen på en rist.

Et godt tip: Du kan også vælge at koldhæve dejen. Så skal du blot halvere mængden af bageklar surdej.

 

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.