Sådan gør du
- Vand og bageklar surdej blandes i et glas. Lad det stå 15-30 minutter, mens surdejen aktiverer. Du kan se, at den er klar til at bage med, når der er bobler i dejen.
- Kom vand, den aktiverede surdej og mel i en røreskål, og ælt dejen 8-10 minutter på maskine, og tilsæt så salt, og ælt endnu 5 minutter. Lad dejen stå i røreskålen to timer. Stræk dejen et par gange indover sig selv undervejs.
- Kom 1 spsk. olie i en bradepande på cirka 25x35cm. Kom dejen herover. Lad den stå endnu to timer, hvor du undervejs strækker dejen ud, så den fylder hele bradepanden. Kom det resterende olivenolie, flagesalt og rosmarin over dejen, og pres den let ned i dejen med fingrene.
- Sæt bradepanden i en forvarmet ovn på 240 grader med over/under-varme i cirka 25 minutter.
- Tag brødet ud, og hvis det er meget lyst under bunden, kan du give det et par ekstra minutter i ovnen på en rist.
Et godt tip: Du kan også vælge at koldhæve dejen. Så skal du blot halvere mængden af bageklar surdej.
- Stykker af surdejsbrød
- Brød med Bageklar Surdej
- Bageklar surdej bagværk


