Surdejspandekager

Mums! En lækker pandekage går man aldrig galt i byen med. Disse surdejspandekager er en god dessert, hvor du samtidig kan bruge din overskydende surdej. For hvorfor smide noget ud, som stadig kan bruges?

Hvis du har godt gang i din surdej, og også elsker det søde køkken, bør du prøve disse surdejspandekager. Selvom de ikke bruger surdejens hæveevne, får de den syrlige smag, der passer skønt med det søde. Selvom du bruger “rester”, er pandekagerne alligevel gode som dessert, når der melder sig gæster.

Se opskrift
surdejspandekager

Køkkentid
5 min.

Ventetid
15 min.

Klima-
venlig


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejspandekager: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4-6 stk.

1 æg
2 dl sødmælk
80 g surdej
1,5 spsk sukker
100 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
1 tsk salt
smør til stegning

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Hæld ingredienserne i en skål og vend sammen og pisk dem godt sammen. Brug evt. en elpisker, så alle klumperne forsvinder.
  2. Varm en pande op med smør og bag pandekagerne lysebrune. Brug gerne smør mellem hver bagning.
  3. Server dine surdejspandekager med marmelade, friske bær og is.

Et godt tip: Surdejspandekager er nemme at bage, og kræver få ingredienser. Hvis du har meget overskydende surdej, kan du bruge noget af den på at bage nemme knækbrød med surdej. Er du bare i humør lækre søde pandekager, kan du også bage de klassiske pandekager fra bunden, eller den nemme udgave. Skal det både være sødt og sundt, kan du også prøve denne opskrift på pandekager med fuldkorn og rugkerner.