Rabarbercrumble

Det er svært at få nok af forårets og sommerens syrlige rabarber. Når du bruger dem i en sød rabarbercrumble, får de syrlige stænger et dejligt sødt og sprødt modspil, som smager skønt.

En rabarbercrumble er en klassiker, når det kommer til nemme og lækre kager. I denne udgave har Maria Charlotte dog lavet et lille madspilds-twist. Hvedemelet er nemlig byttet ud med rasp, som du nemt selv kan lave af dit daggamle brød. Raspen er både med til at give smag og sprødhed til din crumble, og så er det en god måde, at få brugt rester af brød og boller på. Kagen er nem at gå til, og der kommer til at være en lækker kage på ingen tid!

Se opskrift
rabarbercrumble

Køkkentid
10 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 tærte, 4-6 personer

Rasp
100 g daggammelt brød ELLER 70 g færdig rasp

Rabarber
300 g rabarber, renset vægt
60 g rørsukker

Crumble
100 g rørsukker
1 stk. vaniljestang
70 g mandler, grofthakket
75 g Valsemøllen Finvalsede Havregryn
100 g blødt smør
1 nip salt

Sådan gør du

Rasp

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Bræk brødet i mindre stykker og blend det halvfint. Fordel det ud på en bageplade beklædt med papir og og rist det i ovnen i ca. 3 minutter, til det er helt tørt.
  3. Lad det køle af og blend herefter helt fint til rasp.

Rabarbercrumble

  1. Skær rabarber i små tern af ca. 2 x 2 cm, og vend dem med 60 g rørsukker i et ildfast fad.
  2. Bland rørsukker, kornene fra en vaniljestang, rasp, havregryn og grofthakkede mandler. Smuldre smør i med fingrene til du har en crumble, og fordel den over rabarberne.
  3. Bag din rabarbercrumble i 10-12 minutter til den er gylden, men hvor rabarber stadig har lidt bid.
  4. Server med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.

Et godt tip: Når du bager en crumble, er det en perfekt måde, både at få brugt dit daggamle brød til rasp, men også de frugter og bær, som du måske finder i haven. Hvis det ikke er sæson for rabarber, kan du også sagtens skifte dem ud med f.eks. æbler, pærer, sommerbær eller blommer. På den måde går ingenting til spilde!

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.