Rabarbercrumble

Det er svært at få nok af forårets og sommerens syrlige rabarber. Når du bruger dem i en sød rabarbercrumble, får de syrlige stænger et dejligt sødt og sprødt modspil, som smager skønt.

En rabarbercrumble er en klassiker, når det kommer til nemme og lækre kager. I denne udgave har Maria Charlotte dog lavet et lille madspilds-twist. Hvedemelet er nemlig byttet ud med rasp, som du nemt selv kan lave af dit daggamle brød. Raspen er både med til at give smag og sprødhed til din crumble, og så er det en god måde, at få brugt rester af brød og boller på. Kagen er nem at gå til, og der kommer til at være en lækker kage på ingen tid!

Se opskrift
rabarbercrumble

Køkkentid
10 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 tærte, 4-6 personer

Rasp
100 g daggammelt brød ELLER 70 g færdig rasp

Rabarber
300 g rabarber, renset vægt
60 g rørsukker

Crumble
100 g rørsukker
1 stk. vaniljestang
70 g mandler, grofthakket
75 g Valsemøllen Finvalsede Havregryn
100 g blødt smør
1 nip salt

Sådan gør du

Rasp

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Bræk brødet i mindre stykker og blend det halvfint. Fordel det ud på en bageplade beklædt med papir og og rist det i ovnen i ca. 3 minutter, til det er helt tørt.
  3. Lad det køle af og blend herefter helt fint til rasp.

Rabarbercrumble

  1. Skær rabarber i små tern af ca. 2 x 2 cm, og vend dem med 60 g rørsukker i et ildfast fad.
  2. Bland rørsukker, kornene fra en vaniljestang, rasp, havregryn og grofthakkede mandler. Smuldre smør i med fingrene til du har en crumble, og fordel den over rabarberne.
  3. Bag din rabarbercrumble i 10-12 minutter til den er gylden, men hvor rabarber stadig har lidt bid.
  4. Server med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.

Et godt tip: Når du bager en crumble, er det en perfekt måde, både at få brugt dit daggamle brød til rasp, men også de frugter og bær, som du måske finder i haven. Hvis det ikke er sæson for rabarber, kan du også sagtens skifte dem ud med f.eks. æbler, pærer, sommerbær eller blommer. På den måde går ingenting til spilde!

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.