Rabarbercrumble

Det er svært at få nok af forårets og sommerens syrlige rabarber. Når du bruger dem i en sød rabarbercrumble, får de syrlige stænger et dejligt sødt og sprødt modspil, som smager skønt.

En rabarbercrumble er en klassiker, når det kommer til nemme og lækre kager. I denne udgave har Maria Charlotte dog lavet et lille madspilds-twist. Hvedemelet er nemlig byttet ud med rasp, som du nemt selv kan lave af dit daggamle brød. Raspen er både med til at give smag og sprødhed til din crumble, og så er det en god måde, at få brugt rester af brød og boller på. Kagen er nem at gå til, og der kommer til at være en lækker kage på ingen tid!

Se opskrift
rabarbercrumble

Køkkentid
10 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 tærte, 4-6 personer

Rasp
100 g daggammelt brød ELLER 70 g færdig rasp

Rabarber
300 g rabarber, renset vægt
60 g rørsukker

Crumble
100 g rørsukker
1 stk. vaniljestang
70 g mandler, grofthakket
75 g Valsemøllen Finvalsede Havregryn
100 g blødt smør
1 nip salt

Sådan gør du

Rasp

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Bræk brødet i mindre stykker og blend det halvfint. Fordel det ud på en bageplade beklædt med papir og og rist det i ovnen i ca. 3 minutter, til det er helt tørt.
  3. Lad det køle af og blend herefter helt fint til rasp.

Rabarbercrumble

  1. Skær rabarber i små tern af ca. 2 x 2 cm, og vend dem med 60 g rørsukker i et ildfast fad.
  2. Bland rørsukker, kornene fra en vaniljestang, rasp, havregryn og grofthakkede mandler. Smuldre smør i med fingrene til du har en crumble, og fordel den over rabarberne.
  3. Bag din rabarbercrumble i 10-12 minutter til den er gylden, men hvor rabarber stadig har lidt bid.
  4. Server med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.

Et godt tip: Når du bager en crumble, er det en perfekt måde, både at få brugt dit daggamle brød til rasp, men også de frugter og bær, som du måske finder i haven. Hvis det ikke er sæson for rabarber, kan du også sagtens skifte dem ud med f.eks. æbler, pærer, sommerbær eller blommer. På den måde går ingenting til spilde!

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.