Rabarbercrumble

Det er svært at få nok af forårets og sommerens syrlige rabarber. Når du bruger dem i en sød rabarbercrumble, får de syrlige stænger et dejligt sødt og sprødt modspil, som smager skønt.

En rabarbercrumble er en klassiker, når det kommer til nemme og lækre kager. I denne udgave har Maria Charlotte dog lavet et lille madspilds-twist. Hvedemelet er nemlig byttet ud med rasp, som du nemt selv kan lave af dit daggamle brød. Raspen er både med til at give smag og sprødhed til din crumble, og så er det en god måde, at få brugt rester af brød og boller på. Kagen er nem at gå til, og der kommer til at være en lækker kage på ingen tid!

Se opskrift
rabarbercrumble

Køkkentid
10 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 tærte, 4-6 personer

Rasp
100 g daggammelt brød ELLER 70 g færdig rasp

Rabarber
300 g rabarber, renset vægt
60 g rørsukker

Crumble
100 g rørsukker
1 stk. vaniljestang
70 g mandler, grofthakket
75 g Valsemøllen Finvalsede Havregryn
100 g blødt smør
1 nip salt

Sådan gør du

Rasp

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Bræk brødet i mindre stykker og blend det halvfint. Fordel det ud på en bageplade beklædt med papir og og rist det i ovnen i ca. 3 minutter, til det er helt tørt.
  3. Lad det køle af og blend herefter helt fint til rasp.

Rabarbercrumble

  1. Skær rabarber i små tern af ca. 2 x 2 cm, og vend dem med 60 g rørsukker i et ildfast fad.
  2. Bland rørsukker, kornene fra en vaniljestang, rasp, havregryn og grofthakkede mandler. Smuldre smør i med fingrene til du har en crumble, og fordel den over rabarberne.
  3. Bag din rabarbercrumble i 10-12 minutter til den er gylden, men hvor rabarber stadig har lidt bid.
  4. Server med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.

Et godt tip: Når du bager en crumble, er det en perfekt måde, både at få brugt dit daggamle brød til rasp, men også de frugter og bær, som du måske finder i haven. Hvis det ikke er sæson for rabarber, kan du også sagtens skifte dem ud med f.eks. æbler, pærer, sommerbær eller blommer. På den måde går ingenting til spilde!

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.