Ymerdrys

Måske plejer du at købe færdiglavet ymerdrys. Det er faktisk ikke så svært at lave selv, det kræver blot noget tørt rugbrød, ristede hasselnødder og lidt sukker.

Du kender sikkert til, at det ellers lækre friske rugbrød nu er ved at blive tørt og kedeligt. Det betyder dog ikke, at det skal smides ud. Du kan nemlig lave lækkert, sprødt ymerdrys og samtidig undgå madspild. Den knasende topping er også lækkert på meget andet end bare ymer. Den kan sagtens spises på andre yoghurt-produkter, havregryn eller lagene i en klassisk æblekage. Kun fantasien sætter grænser, og vi lover dig, at du aldrig går tilbage til den færdiglavede.

Se opskrift
ymerdrys

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Ymerdrys: 2 ud af 5 baseret på 13 anmeldelser

Opskrift

2 personer

300 g daggammelt rugbrød fx Valsemøllen Økologisk Solsikkerugbrød
50 g hasselnødder, ristede
50 g sukker eller brun farin
1 nip salt
Evt. krydderier efter smag

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 170°C varmluft.
  2. Kom rugbrød, sukker og ristede hasselnødder i en blender og kør det, til det er helt fint–du kan også lave din ymerdrys mere grov, og dermed ikke blende det for meget. Vil du have nogle krydderier i som fx kakaopulver, kardemomme eller kanel, skal de blendes med.
  3. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 17 minutter, og vend det lidt undervejs. Det skal blive sprødt undervejs.
  4. Lad ymerdryssen afkøle, inden det hældes på glas eller en lufttæt beholder

Et godt tip: Er du glad for chokolade, kan du med fordel tilsætte 50 g hakket chokoladestykker, som du kan vende i blandingen når den er helt afkølet. Mangler inspiration til andre måder, du kan få brugt dit tørre rugbrød på? Så prøv fx denne opskrift på en lækker rugbrødslagkage. Eller hvad med at lave en portion hjemmelavede rugbrødscroutoner? Mulighederne er mange. og du kan finde endnu flere tips til, hvordan du kan undgå madspild her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.