Ymerdrys

Måske plejer du at købe færdiglavet ymerdrys. Det er faktisk ikke så svært at lave selv, det kræver blot noget tørt rugbrød, ristede hasselnødder og lidt sukker.

Du kender sikkert til, at det ellers lækre friske rugbrød nu er ved at blive tørt og kedeligt. Det betyder dog ikke, at det skal smides ud. Du kan nemlig lave lækkert, sprødt ymerdrys og samtidig undgå madspild. Den knasende topping er også lækkert på meget andet end bare ymer. Den kan sagtens spises på andre yoghurt-produkter, havregryn eller lagene i en klassisk æblekage. Kun fantasien sætter grænser, og vi lover dig, at du aldrig går tilbage til den færdiglavede.

Se opskrift
ymerdrys

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

300 g daggammelt rugbrød fx Valsemøllen Økologisk Solsikkerugbrød
50 g hasselnødder, ristede
50 g sukker eller brun farin
1 nip salt
Evt. krydderier efter smag

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 170°C varmluft.
  2. Kom rugbrød, sukker og ristede hasselnødder i en blender og kør det, til det er helt fint–du kan også lave din ymerdrys mere grov, og dermed ikke blende det for meget. Vil du have nogle krydderier i som fx kakaopulver, kardemomme eller kanel, skal de blendes med.
  3. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 17 minutter, og vend det lidt undervejs. Det skal blive sprødt undervejs.
  4. Lad ymerdryssen afkøle, inden det hældes på glas eller en lufttæt beholder

Et godt tip: Er du glad for chokolade, kan du med fordel tilsætte 50 g hakket chokoladestykker, som du kan vende i blandingen når den er helt afkølet. Mangler inspiration til andre måder, du kan få brugt dit tørre rugbrød på? Så prøv fx denne opskrift på en lækker rugbrødslagkage. Eller hvad med at lave en portion hjemmelavede rugbrødscroutoner eller rugbrødsstænger med hummus? Mulighederne er mange. og du kan finde endnu flere tips til, hvordan du kan undgå madspild her.