Ymerdrys

Måske plejer du at købe færdiglavet ymerdrys. Det er faktisk ikke så svært at lave selv, det kræver blot noget tørt rugbrød, ristede hasselnødder og lidt sukker.

Du kender sikkert til, at det ellers lækre friske rugbrød nu er ved at blive tørt og kedeligt. Det betyder dog ikke, at det skal smides ud. Du kan nemlig lave lækkert, sprødt ymerdrys og samtidig undgå madspild. Den knasende topping er også lækkert på meget andet end bare ymer. Den kan sagtens spises på andre yoghurt-produkter, havregryn eller lagene i en klassisk æblekage. Kun fantasien sætter grænser, og vi lover dig, at du aldrig går tilbage til den færdiglavede.

Se opskrift
ymerdrys

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Ymerdrys: 2 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

2 personer

300 g daggammelt rugbrød fx Valsemøllen Økologisk Solsikkerugbrød
50 g hasselnødder, ristede
50 g sukker eller brun farin
1 nip salt
Evt. krydderier efter smag

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 170°C varmluft.
  2. Kom rugbrød, sukker og ristede hasselnødder i en blender og kør det, til det er helt fint–du kan også lave din ymerdrys mere grov, og dermed ikke blende det for meget. Vil du have nogle krydderier i som fx kakaopulver, kardemomme eller kanel, skal de blendes med.
  3. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 17 minutter, og vend det lidt undervejs. Det skal blive sprødt undervejs.
  4. Lad ymerdryssen afkøle, inden det hældes på glas eller en lufttæt beholder

Et godt tip: Er du glad for chokolade, kan du med fordel tilsætte 50 g hakket chokoladestykker, som du kan vende i blandingen når den er helt afkølet. Mangler inspiration til andre måder, du kan få brugt dit tørre rugbrød på? Så prøv fx denne opskrift på en lækker rugbrødslagkage. Eller hvad med at lave en portion hjemmelavede rugbrødscroutoner? Mulighederne er mange. og du kan finde endnu flere tips til, hvordan du kan undgå madspild her.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.