Ymerdrys

Måske plejer du at købe færdiglavet ymerdrys. Det er faktisk ikke så svært at lave selv, det kræver blot noget tørt rugbrød, ristede hasselnødder og lidt sukker.

Du kender sikkert til, at det ellers lækre friske rugbrød nu er ved at blive tørt og kedeligt. Det betyder dog ikke, at det skal smides ud. Du kan nemlig lave lækkert, sprødt ymerdrys og samtidig undgå madspild. Den knasende topping er også lækkert på meget andet end bare ymer. Den kan sagtens spises på andre yoghurt-produkter, havregryn eller lagene i en klassisk æblekage. Kun fantasien sætter grænser, og vi lover dig, at du aldrig går tilbage til den færdiglavede.

Se opskrift
ymerdrys

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

300 g daggammelt rugbrød fx Valsemøllen Økologisk Solsikkerugbrød
50 g hasselnødder, ristede
50 g sukker eller brun farin
1 nip salt
Evt. krydderier efter smag

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 170°C varmluft.
  2. Kom rugbrød, sukker og ristede hasselnødder i en blender og kør det, til det er helt fint–du kan også lave din ymerdrys mere grov, og dermed ikke blende det for meget. Vil du have nogle krydderier i som fx kakaopulver, kardemomme eller kanel, skal de blendes med.
  3. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 17 minutter, og vend det lidt undervejs. Det skal blive sprødt undervejs.
  4. Lad ymerdryssen afkøle, inden det hældes på glas eller en lufttæt beholder

Et godt tip: Er du glad for chokolade, kan du med fordel tilsætte 50 g hakket chokoladestykker, som du kan vende i blandingen når den er helt afkølet. Mangler inspiration til andre måder, du kan få brugt dit tørre rugbrød på? Så prøv fx denne opskrift på en lækker rugbrødslagkage. Eller hvad med at lave en portion hjemmelavede rugbrødscroutoner eller rugbrødsstænger med hummus? Mulighederne er mange. og du kan finde endnu flere tips til, hvordan du kan undgå madspild her.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.