Rugbrødslagkage med appelsin

Rugbrødslagkage er en klassiker på et sønderjysk kaffebord, og en god mulighed for at få brugt resterne af sit tørre rugbrød. Alt rugbrød bliver jo desværre ikke spist, men det betyder ikke, at de tørre rester skal smides ud. I rugbrødslagkagen kan du ikke smage, at de svampede lagkagebunde består af rester. Derimod er rugbrødet blevet forvandlet op til en skøn rugbrødslagkage med hvid chokolade og appelsin.

Her giver vi dig en skøn opskrift på en lækker rugbrødslagkage fyldt med chokolade og appelsin, der gør den svær at modstå. Er du mere til mørk chokolade, kan du også sagtens bruge det. God bagelyst!

Se opskrift
Rudbrødslagkage

Køkkentid
30 min

Ventetid
12 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrødslagkage med appelsin: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

8-10 personer

Chokoladeganache:
200 g hvid chokolade (el. mørk chokolade)
3 dl fløde
Saften fra ½ appelsin
Skal fra ½ økologisk appelsin

Rugbrødsbunde
150 g kernefrit rugbrød
180 g rørsukker
5 stk æggeblommer
5 stk æggehvider
2 spsk kartoffelmel
2 spsk kakaopulver
2 tsk bagepulver
100 g hasselnødder
1 nip salt

Topping
1 dl hasselnødder, grofthakket
Revet appelsinskal

Sådan gør du

Lav din chokoladeganache dagen før, så kan være sikker på, at den har sat sig.

Chokoladeganache

  1. Bring fløden i kog i en gryde.
  2. Hak hvid chokolade groft, og kom det i en skål sammen med appelsinsaften og skallen fra en økologisk appelsin.
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til det er smeltet.
  4. Sæt ganachen på køl i minimum 12 timer til den har sat sig.

Rugbrødsbunde

  1. Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
  2. Blend rugbrød og hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, til det er helt fint.
  3. Pisk sukker og æggeblommer til en tyk æggesnaps.
  4. Bland det hakkede rugbrød og nødder med kartoffelmel, kakao, salt og bagepulver i en skål. Vend blandingen med æggesnapsen.
  5. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål og vend dem i dejen med en dejskraber.
  6. Smør 2 springforme (20 cm) med smør, og fordel dejen heri.
  7. Skru ovnen ned på 180°C, og bag bundene i 10-12 minutter til de er gyldne.
  8. Tjek evt. med en kødnål eller gaffel, om bundene er færdige.

Saml lagkagen

  1. Tag ganachen ud fra køl, og pisk den luftigt og let.
  2. Fyld ganachen i en sprøjtepose. Hvis du vil lave flotte mønstre på lagkagen, kan du sætte en tyl i sprøjteposen.
  3. Sæt den ene bund på et fad og sprøjt ganachen på.
  4. Smør ud med en kniv og kom derefter den anden bund ovenpå.
  5. Sprøjt et lag ganache på toppen af rugbrødslagkagen, og pynt med grofthakkede hasselnødder og lidt appelsinskal. Så er kagen klar til servering!
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.