Rugbrødslagkage med appelsin

Rugbrødslagkage er en klassiker på et sønderjysk kaffebord, og en god mulighed for at få brugt resterne af sit tørre rugbrød. Alt rugbrød bliver jo desværre ikke spist, men det betyder ikke, at de tørre rester skal smides ud. I rugbrødslagkagen kan du ikke smage, at de svampede lagkagebunde består af rester. Derimod er rugbrødet blevet forvandlet op til en skøn rugbrødslagkage med hvid chokolade og appelsin.

Her giver vi dig en skøn opskrift på en lækker rugbrødslagkage fyldt med chokolade og appelsin, der gør den svær at modstå. Er du mere til mørk chokolade, kan du også sagtens bruge det. God bagelyst!

Se opskrift
Rudbrødslagkage

Køkkentid
30 min

Ventetid
12 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrødslagkage med appelsin: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

8-10 personer

Chokoladeganache:
200 g hvid chokolade (el. mørk chokolade)
3 dl fløde
Saften fra ½ appelsin
Skal fra ½ økologisk appelsin

Rugbrødsbunde
150 g kernefrit rugbrød
180 g rørsukker
5 stk æggeblommer
5 stk æggehvider
2 spsk kartoffelmel
2 spsk kakaopulver
2 tsk bagepulver
100 g hasselnødder
1 nip salt

Topping
1 dl hasselnødder, grofthakket
Revet appelsinskal

Sådan gør du

Lav din chokoladeganache dagen før, så kan være sikker på, at den har sat sig.

Chokoladeganache

  1. Bring fløden i kog i en gryde.
  2. Hak hvid chokolade groft, og kom det i en skål sammen med appelsinsaften og skallen fra en økologisk appelsin.
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til det er smeltet.
  4. Sæt ganachen på køl i minimum 12 timer til den har sat sig.

Rugbrødsbunde

  1. Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
  2. Blend rugbrød og hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, til det er helt fint.
  3. Pisk sukker og æggeblommer til en tyk æggesnaps.
  4. Bland det hakkede rugbrød og nødder med kartoffelmel, kakao, salt og bagepulver i en skål. Vend blandingen med æggesnapsen.
  5. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål og vend dem i dejen med en dejskraber.
  6. Smør 2 springforme (20 cm) med smør, og fordel dejen heri.
  7. Skru ovnen ned på 180°C, og bag bundene i 10-12 minutter til de er gyldne.
  8. Tjek evt. med en kødnål eller gaffel, om bundene er færdige.

Saml lagkagen

  1. Tag ganachen ud fra køl, og pisk den luftigt og let.
  2. Fyld ganachen i en sprøjtepose. Hvis du vil lave flotte mønstre på lagkagen, kan du sætte en tyl i sprøjteposen.
  3. Sæt den ene bund på et fad og sprøjt ganachen på.
  4. Smør ud med en kniv og kom derefter den anden bund ovenpå.
  5. Sprøjt et lag ganache på toppen af rugbrødslagkagen, og pynt med grofthakkede hasselnødder og lidt appelsinskal. Så er kagen klar til servering!
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.