Økologisk surdejsbrød med tørret surdej

Bag et lækkert økologisk surdejsbrød med tørret surdej.

Skal dit næste projekt være at bage et lækkert, velsmagende surdejsbrød med tørret surdej? Så foreslår vi dette surdejsbrød, der giver et smagfuldt brød med sprød skorpe og saftig krumme.

Denne opskrift er lavet med Valsemøllen Tørret Surdej, der gør det muligt at bage endnu bedre bagværk, som du kender det fra de professionelle – hjemme i dit eget køkken. Tørret Surdej består af aktiv økologisk spelthvedesurdej, som er tørret ind og formalet, så du kan få glæde af alle surdejens gode egenskaber – på den nemme måde uden at skulle passe og pleje den. Og så giver det tilmed bagværket både en dybere smag og en sprødere og mere rustik skorpe.

Kunne du tænke dig endnu flere opskrifter på bagværk med tørret surdej, har vi samlet nogle lige her.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftSådan gør du

Dag 1:

 

  1. Kom vand, mel og tørret surdej i en skål, og rør det sammen til alt melet er absorberet. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i 30 min.
  2. Opløs gæren helt ud i lidt vand (ca. 1/4 dl vand), og ælt den langsomt i dejen. Tilsæt nu salt, og ælt dejen til den er glat, skinnende og har udviklet en fin glutenstruktur. Du kan lave en glutentest på dejen, hvis du er i tvivl.
  3. Kom dejen i en bøtte smurt med lidt olie. Læg et tætsluttende låg på, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Lav en foldning på dejen ved at løfte dejen ind under sig selv hele vejen rundt. Herved strammes glutenet. Lad nu dejen hvile til den knap er en halv gang større.
  4. Drys en hævekurv med rismel. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og form det til et rundt brød. Læg dejen i hævekurven med bunden opad.
  5. Lad dejen efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur inden, at den stilles til koldhævning i køleskabet natten over.

Dag 2:

 

  1. Dagen efter sættes en rund gryde i ovnen, der tændes på 250°C varmluft. Lad ovnen og gryden varme op i 45 minutter.
  2. Vend brødet ud på et stykke bagepapir, der er klippet rundt. Bagepapiret skal være større end hævekurven. Snit et ønsket mønster i dejens overflade med en dejsnitter.
  3. Tag gryden ud af ovnen, tag låget af og sænk dejen ned i gryden. Pas på fingrene! Læg låget på igen, og bag brødet med låg ved 220°C varmluft i 20 minutter.
  4. Tag låget af, og bag brødet i yderligere 20 minutter til godt gyldent. Lad brødet afkøle på en rist og nyd.

Et godt tip: Hvis du ikke har rismel, kan du i stedet bruge et hørklæde eller alm. vistestykke drysset med en lille smule mel.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.