Surdejsbrød med hvede

Mangler du også en god opskrift på et surdejsbrød med hvede? I opskriften skal der bruges få ingredienser, og det eneste det kræver, er en aktiv surdej.

Mange surdejsbrød er bagt med grove meltyper. Hvis du savner et godt hvedebrød, bør du prøve dette surdejsbrød med hvede. Brødet er bagt med almindeligt hvedemel og den mere proteinrige manitoba hvedemel. Brødet får et sprødt ydre med en saftig krumme, da det først bages i damp ved høj varme. Hvis du er nysgerrig efter mere bagning med surdej, kan du se flere opskrifter på surdejsbrød her.

Se opskrift
surdejsbrød med hvede

Køkkentid
1 time

Ventetid
16 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejsbrød med hvede: 3 ud af 5 baseret på 105 anmeldelser

Opskrift

1 brød

60 g aktiv surdej – brug fx denne opskrift på surdej
245 ml kold vand
255 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel
46 g Valsemøllen Økologisk Manitoba Hvedemel
2 tsk salt

Sådan gør du

Dag 1:

 1. Vend alt melet sammen med vandet og lad det stå til autolyse ( absorbere vandet) i 3 timer, før der tilsættes aktiv surdej.
 2. Bland den aktive surdej i mel blandingen og rør rundt på røremaskine i ca. 5 minutter.
 3. Sæt dejen til side i ca. i 15 min.
 4. Tilføj nu salt og bland rundt på røremaskine i ca. 2 minutter.
 5. Lav gluten testen for at sikre, at dejen er som den skal være. Her tages der fat i et stykke af dejen og den strækkes indtil den er nærmest gennemsigtig. Kan dette lade sig gøre uden at der går hul på dejen, har din dej bestået testen. Hvis ikke, skal den æltes i længere tid på røremaskinen.
 6. Når dejen er klar, lægges den forsigtigt over over i en kondibøtte smurt med olie. Sæt den et lunt sted i 30 minutter.
 7. Nu skal dejen Pre-shapes. Det betyder, at dejen skal foldes og vendes til en kugle, og lægges til hævning på køkken bordet i ca. 20-30 minutter, før den endelige formning af brødet og den sidste hævning i hævekurv.
 8. Lav den sidste shaping ved at stramme dejen. Dejen skal nu over i hævekurven med bunden i vejret.
 9. Sæt dejen i køleskabet i minimum 12 timer, gerne natten over.

Dag 2

 1. Når dejen har koldhævet natten over, tages den ud lige inden brødet skal bages. Dejen skal gerne være så kold som muligt, inden den kommer i ovnen.
 2. Ovnen varmes til 260°C varmluft. Lad ovnen varme op med bagepladen i ca. 1 time inden surdejs brødet skal bages.
 3. Vend dit brød ud på et stykke bagepapir og klip det til i henhold til størrelse på dit brød.
 4. Lav et flot mønster eller snit, hvis du har et barberblad. Hvis ikke, vil jeg fraråde at skære i brødet.
 5. Kog 1 liter vand op. Det skal hældes i en bradepande i bunden af ovnen, når brødet skal i ovnen.
 6. Overfør dit brød og bagepapiret til den opvarmede bageplade i ovnen og hæld det kogende vand i bradepanden i bunden.
 7. Efter 20 min med 260°C varmluft, skrues der ned på almindelig ovn og varmen reduceres til 230°C. Når du skruer ned for ovnen, skal du også fjerne bradepanden med vand.
 8. Lad brødet bage i yderligere 10 min., eller til det er gyldent.
 9. Tag brødet ud, og server det lunt.

Et godt tip: Hvis du ikke har prøvet at bage med surdej før, eller slet ikke har en surdej, så bliv klogere i vores bageskole. Og er du i tvivl om, hvordan du former dit surdejsbrød, har vi lavet en god video, der viser hvordan du kan gør det her.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.