Sådan gør du
- Smuldr gæren ned i en skål.
- Tilsæt vand, salt og ahornsirup og rør indtil gæren er opløst.
- Tilsæt melet lidt ad gangen, dejen skal ikke æltes og konsistensen på dejen skal være som en tyk grød.
- Dæk skålen til med husholdningsfilm og til den til hævning i køleskabet i min. 12 timer, men gerne mere.
- Sæt en støbejernsgryde i ovnen og tænd ovnen på 250 grader.
- Lad ovn og gryde blive helt gennemvarm.
- Kom 1 spsk. mel i bunden af gryden og hæld dejen over i gryden.
- Kom låg på gryden og bag brødet i 30 minutter.
- Tag låget af gryden og skru temperaturen ned 225 grader og bag brødet i yderligere 20 minutter.
- Vip det nybagte brød ud af gryden over på en bagerist og lad det afkøle mindst 1 time før du skærer i det. Ellers vil det virke klægt og ubagt inden i.
Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.