Manitobagrydebrød

Manitobagrydebrød  kan være lækkert tilbehør til aftensmaden. Server det som tilbehør, eller spis med lækre dips som fx hummus eller pesto.

Det smagfulde manitobagrydebrød. Brødet er nemt at bage, så længe du har en gryde, der kan bruges i ovnen. Når du bager brød i en gryde, skaber du damp, og får på dem måde et saftigt brød med en sprød skorpe. Det bliver bare super lækkert!

Se opskrift
Manitobagrydebrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 dag og 1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Manitobagrydebrød: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 brød

Manitobagrydebrød
10 g gær
1 spsk. flagesalt
1 spsk. ahornsirup
5 dl koldt vand
400 g Valsemøllen Økologisk Manitoba hvedemel
100 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren ned i en skål.
  2. Tilsæt vand, salt og ahornsirup og rør indtil gæren er opløst.
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen, dejen skal ikke æltes og konsistensen på dejen skal være som en tyk grød.
  4. Dæk skålen til med husholdningsfilm og til den til hævning i køleskabet i min. 12 timer, men gerne mere.
  5. Sæt en støbejernsgryde i ovnen og tænd ovnen på 250 grader.
  6. Lad ovn og gryde blive helt gennemvarm.
  7. Kom 1 spsk. mel i bunden af gryden og hæld dejen over i gryden.
  8. Kom låg på gryden og bag brødet i 30 minutter.
  9. Tag låget af gryden og skru temperaturen ned 225 grader og bag brødet i yderligere 20 minutter.
  10. Vip det nybagte brød ud af gryden over på en bagerist og lad det afkøle mindst 1 time før du skærer i det. Ellers vil det virke klægt og ubagt inden i.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.