Manitobagrydebrød

Manitobagrydebrød  kan være lækkert tilbehør til aftensmaden. Server det som tilbehør, eller spis med lækre dips som fx hummus eller pesto.

Det smagfulde manitobagrydebrød. Brødet er nemt at bage, så længe du har en gryde, der kan bruges i ovnen. Når du bager brød i en gryde, skaber du damp, og får på dem måde et saftigt brød med en sprød skorpe. Det bliver bare super lækkert!

Se opskrift
Manitobagrydebrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 dag og 1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Manitobagrydebrød: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 brød

Manitobagrydebrød
10 g gær
1 spsk. flagesalt
1 spsk. ahornsirup
5 dl koldt vand
400 g Valsemøllen Økologisk Manitoba hvedemel
100 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren ned i en skål.
  2. Tilsæt vand, salt og ahornsirup og rør indtil gæren er opløst.
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen, dejen skal ikke æltes og konsistensen på dejen skal være som en tyk grød.
  4. Dæk skålen til med husholdningsfilm og til den til hævning i køleskabet i min. 12 timer, men gerne mere.
  5. Sæt en støbejernsgryde i ovnen og tænd ovnen på 250 grader.
  6. Lad ovn og gryde blive helt gennemvarm.
  7. Kom 1 spsk. mel i bunden af gryden og hæld dejen over i gryden.
  8. Kom låg på gryden og bag brødet i 30 minutter.
  9. Tag låget af gryden og skru temperaturen ned 225 grader og bag brødet i yderligere 20 minutter.
  10. Vip det nybagte brød ud af gryden over på en bagerist og lad det afkøle mindst 1 time før du skærer i det. Ellers vil det virke klægt og ubagt inden i.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.