Manitobagrydebrød

Manitobagrydebrød  kan være lækkert tilbehør til aftensmaden. Server det som tilbehør, eller spis med lækre dips som fx hummus eller pesto.

Det smagfulde manitobagrydebrød. Brødet er nemt at bage, så længe du har en gryde, der kan bruges i ovnen. Når du bager brød i en gryde, skaber du damp, og får på dem måde et saftigt brød med en sprød skorpe. Det bliver bare super lækkert!

Se opskrift
Manitobagrydebrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 dag og 1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Manitobagrydebrød: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 brød

Manitobagrydebrød
10 g gær
1 spsk. flagesalt
1 spsk. ahornsirup
5 dl koldt vand
400 g Valsemøllen Økologisk Manitoba hvedemel
100 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren ned i en skål.
  2. Tilsæt vand, salt og ahornsirup og rør indtil gæren er opløst.
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen, dejen skal ikke æltes og konsistensen på dejen skal være som en tyk grød.
  4. Dæk skålen til med husholdningsfilm og til den til hævning i køleskabet i min. 12 timer, men gerne mere.
  5. Sæt en støbejernsgryde i ovnen og tænd ovnen på 250 grader.
  6. Lad ovn og gryde blive helt gennemvarm.
  7. Kom 1 spsk. mel i bunden af gryden og hæld dejen over i gryden.
  8. Kom låg på gryden og bag brødet i 30 minutter.
  9. Tag låget af gryden og skru temperaturen ned 225 grader og bag brødet i yderligere 20 minutter.
  10. Vip det nybagte brød ud af gryden over på en bagerist og lad det afkøle mindst 1 time før du skærer i det. Ellers vil det virke klægt og ubagt inden i.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.