Grydebrød med surdej

Grydebrød med surdej, er ikke kun smagfuldt og lækkert det er også et smukt brød at servere til middagen.

Grydebrød er nemme at arbejde med, de kræver blot lidt tid, da det skal koldhæve for at få mere smag i brødet.

Se opskrift

Køkkentid
5 t.

Ventetid
8-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Fremgangsmåde

Dag 1

  1. Tag alt melet, 325 g vand og din aktive surdej og rør det sammen med hænderne indtil alt melet er inkorporeret.
  2. Lad det stå i 30-45 minutter, uden salt er tilsat.
  3. Efter 45 minutter hældes de sidste 50 g vand og salt i.
  4. Mix det hele sammen, så du har en samlet dej.
  5. Din dej skal nu stå ved stuetemperatur i ca. 4 timer.
  6. I de første to timer vendes dejen hver halve time og de sidste to timer, vendes dejen en gang i timen.
  7. Dette gøres ved at hive op i dejen og folde den ind over dejens midte.
  8. Når de 4 timer er gået, hældes dejen i hævekurv, beklædt med et hørklæde og drysset med mel.
  9. Stilles i køleskabet natten over.

Dag 2

  1. Dagen efter varmes ovnen op til 250 grader.
  2. Under opvarmningen stilles en støbejernsgryde ind i ovnen og varmer med.
  3. Når ovnen og gryden er helt varm, tages gryden ud og drysses med lidt mel i bunden.
  4. Vend nu din dej forsigtigt ned i gryden og giv det et snit med en meget skarp kniv.
  5. Kom låg på og stil gryden ind i ovnen.
  6. Bag med låg i 15-20 minutter. Tag herefter låget af gryden og bag yderligere 25 minutter til brødet er færdigt.
  7. Har du et termometer kan du bruge dette, til at tjekke at brødet er på ca. 96-98 grader i midten.
  8. Stil brødet på en rist, så det ikke danner kondens i bunden.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.