Grydebrød med surdej

Grydebrød med surdej, er ikke kun smagfuldt og lækkert det er også et smukt brød at servere til middagen.

Hvis du ikke har bagt et grydebrød endnu, er det bare om at komme i gang! Grydebrød er nemme at arbejde med, de kræver blot lidt tid, da det skal koldhæve for at få mere smag i brødet. Et grydebrød med surdej har en fantastisk smag, og så får det en saftig krumme med en sprød skorpe.

Se opskrift
grydebrød med surdej

Køkkentid
5 t.

Ventetid
8-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød med surdej: 4 ud af 5 baseret på 35 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1

  1. Tag alt melet, 325 g vand og din aktive surdej og rør det sammen med hænderne indtil alt melet er inkorporeret.
  2. Lad det stå i 30-45 minutter, uden salt er tilsat.
  3. Efter 45 minutter hældes de sidste 50 g vand og salt i.
  4. Mix det hele sammen, så du har en samlet dej.
  5. Din dej skal nu stå ved stuetemperatur i ca. 4 timer.
  6. I de første to timer vendes dejen hver halve time og de sidste to timer, vendes dejen en gang i timen.
  7. Dette gøres ved at hive op i dejen og folde den ind over dejens midte.
  8. Når de 4 timer er gået, hældes dejen i hævekurv, beklædt med et hørklæde og drysset med mel.
  9. Stilles i køleskabet natten over.

Dag 2

  1. Dagen efter varmes ovnen op til 250 grader.
  2. Under opvarmningen stilles en støbejernsgryde ind i ovnen og varmer med.
  3. Når ovnen og gryden er helt varm, tages gryden ud og drysses med lidt mel i bunden.
  4. Vend nu din dej forsigtigt ned i gryden og giv det et snit med en meget skarp kniv.
  5. Kom låg på og stil gryden ind i ovnen.
  6. Bag med låg i 15-20 minutter. Tag herefter låget af gryden og bag yderligere 25 minutter til brødet er færdigt.
  7. Har du et termometer kan du bruge dette, til at tjekke at brødet er på ca. 96-98 grader i midten.
  8. Stil brødet på en rist, så det ikke danner kondens i bunden.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.