Grydebrød med surdej

Grydebrød med surdej, er ikke kun smagfuldt og lækkert det er også et smukt brød at servere til middagen.

Hvis du ikke har bagt et grydebrød endnu, er det bare om at komme i gang! Grydebrød er nemme at arbejde med, de kræver blot lidt tid, da det skal koldhæve for at få mere smag i brødet. Et grydebrød med surdej har en fantastisk smag, og så får det en saftig krumme med en sprød skorpe.

Se opskrift
grydebrød med surdej

Køkkentid
5 t.

Ventetid
8-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød med surdej: 3 ud af 5 baseret på 73 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1

  1. Tag alt melet, 325 g vand og din aktive surdej og rør det sammen med hænderne indtil alt melet er inkorporeret.
  2. Lad det stå i 30-45 minutter, uden salt er tilsat.
  3. Efter 45 minutter hældes de sidste 50 g vand og salt i.
  4. Mix det hele sammen, så du har en samlet dej.
  5. Din dej skal nu stå ved stuetemperatur i ca. 4 timer.
  6. I de første to timer vendes dejen hver halve time og de sidste to timer, vendes dejen en gang i timen.
  7. Dette gøres ved at hive op i dejen og folde den ind over dejens midte.
  8. Når de 4 timer er gået, hældes dejen i hævekurv, beklædt med et hørklæde og drysset med mel.
  9. Stilles i køleskabet natten over.

Dag 2

  1. Dagen efter varmes ovnen op til 250 grader.
  2. Under opvarmningen stilles en støbejernsgryde ind i ovnen og varmer med.
  3. Når ovnen og gryden er helt varm, tages gryden ud og drysses med lidt mel i bunden.
  4. Vend nu din dej forsigtigt ned i gryden og giv det et snit med en meget skarp kniv.
  5. Kom låg på og stil gryden ind i ovnen.
  6. Bag med låg i 15-20 minutter. Tag herefter låget af gryden og bag yderligere 25 minutter til brødet er færdigt.
  7. Har du et termometer kan du bruge dette, til at tjekke at brødet er på ca. 96-98 grader i midten.
  8. Stil brødet på en rist, så det ikke danner kondens i bunden.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.