Grydebrød med surdej

Grydebrød med surdej, er ikke kun smagfuldt og lækkert det er også et smukt brød at servere til middagen.

Hvis du ikke har bagt et grydebrød endnu, er det bare om at komme i gang! Grydebrød er nemme at arbejde med, de kræver blot lidt tid, da det skal koldhæve for at få mere smag i brødet. Et grydebrød med surdej har en fantastisk smag, og så får det en saftig krumme med en sprød skorpe.

Se opskrift
grydebrød med surdej

Køkkentid
5 t.

Ventetid
8-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød med surdej: 4 ud af 5 baseret på 14 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1

  1. Tag alt melet, 325 g vand og din aktive surdej og rør det sammen med hænderne indtil alt melet er inkorporeret.
  2. Lad det stå i 30-45 minutter, uden salt er tilsat.
  3. Efter 45 minutter hældes de sidste 50 g vand og salt i.
  4. Mix det hele sammen, så du har en samlet dej.
  5. Din dej skal nu stå ved stuetemperatur i ca. 4 timer.
  6. I de første to timer vendes dejen hver halve time og de sidste to timer, vendes dejen en gang i timen.
  7. Dette gøres ved at hive op i dejen og folde den ind over dejens midte.
  8. Når de 4 timer er gået, hældes dejen i hævekurv, beklædt med et hørklæde og drysset med mel.
  9. Stilles i køleskabet natten over.

Dag 2

  1. Dagen efter varmes ovnen op til 250 grader.
  2. Under opvarmningen stilles en støbejernsgryde ind i ovnen og varmer med.
  3. Når ovnen og gryden er helt varm, tages gryden ud og drysses med lidt mel i bunden.
  4. Vend nu din dej forsigtigt ned i gryden og giv det et snit med en meget skarp kniv.
  5. Kom låg på og stil gryden ind i ovnen.
  6. Bag med låg i 15-20 minutter. Tag herefter låget af gryden og bag yderligere 25 minutter til brødet er færdigt.
  7. Har du et termometer kan du bruge dette, til at tjekke at brødet er på ca. 96-98 grader i midten.
  8. Stil brødet på en rist, så det ikke danner kondens i bunden.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.