Grydebrød – Glutenfri

Skønt glutenfrit grydebrød der er perfekt tilbehør til både suppe og salater. Når du bager i en gryde, får du nemlig et saftigt indre og et sprødt ydre.

Anja Isabell der selv er mor til en datter med cøliaki har års erfaring med at lave smagfulde og flotte glutenfrie brød. Denne gang har hun kastet sig over grydebrød, der har masser af smag og er bagt på Finax Glutenfri Melmix. Opskriften er nem at gå til, og kræver ikke så meget udstyr.

Se opskrift
glutenfrit grydebrød

Køkkentid
20 minutter

Ventetid
7-9 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød – Glutenfri: 4 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

1 stort brød

10 g gær
5 dl. vand
2 spsk. olivenolie
130 g havregryn
Salt
Ca. 500 g Finax Glutenfri melmix (rød)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i 10 minutter – brug gerne en røremaskine. Dejen skal være blød, og gerne falde langsomt ud af skålen, når du hælder den ud
  3. Lad dejen hæve i 6-8 timer, gerne natten over
  4. Sæt støbejernsgryden i ovnen og tænd på 230°C
  5. Tag den varme gryde ud efter ca. 15 minutter, drys med lidt mel og hæld dejen i gryden
  6. Bag brødet i ca. 20 minutter i en forvarmet ovn på 230°C (varmluft 210°C) MED låg, og derefter 15 minutter ved 200°C (varmluft 180°C) UDEN låg
  7. Har du ikke en støbejernsgryde, kan du bruge en stegeso