Grydebrød – Glutenfri

Skønt glutenfrit grydebrød der er perfekt tilbehør til både suppe og salater.

Anja Isabell der selv er mor til en datter med cøliaki har års erfaring med at lave smagfulde og flotte glutenfrie brød. Denne gang har hun kastet sig over grydebrød, der har masser af smag og er bagt på Finax Glutenfri melmix.

Se opskrift

Køkkentid
20 minutter

Ventetid
7-9 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød – Glutenfri: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

1 stort brød

10 g gær

5 dl. vand

2 spsk. olivenolie

130 g havregryn

Salt

Ca. 500 g Finax Glutenfri melmix (rød)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

      1. Opløs gæren i vandet
      2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i 10 minutter – brug gerne en røremaskine
      3. Dejen skal være blød, og gerne falde langsomt ud af skålen, når du hælder den ud
      4. Lad dejen hæve i 6-8 timer, gerne natten over
      5. Sæt støbejernsgryden i ovnen og tænd på 230°C
      6. Tag den varme gryde ud efter ca. 15 minutter, drys med lidt mel og hæld dejen i gryden
      7. Bag brødet i ca. 20 minutter i en forvarmet ovn på 230°C (varmluft 210°C) MED låg, og derefter 15 minutter ved 200°C (varmluft 180°C) UDEN låg
      8. Har man ikke en støbejernsgryde kan man bruge en stegeso

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.