Grydebrød – Glutenfri

Skønt glutenfrit grydebrød der er perfekt tilbehør til både suppe og salater.

Anja Isabell der selv er mor til en datter med cøliaki har års erfaring med at lave smagfulde og flotte glutenfrie brød. Denne gang har hun kastet sig over grydebrød, der har masser af smag og er bagt på Finax Glutenfri melmix.

Se opskrift

Køkkentid
20 minutter

Ventetid
7-9 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød – Glutenfri: 5 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 1 stort brød

10 g gær

5 dl. vand

2 spsk. olivenolie

130 g havregryn

Salt

Ca. 500 g Finax Glutenfri melmix (rød)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

      1. Opløs gæren i vandet
      2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i 10 minutter – brug gerne en røremaskine
      3. Dejen skal være blød, og gerne falde langsomt ud af skålen, når du hælder den ud
      4. Lad dejen hæve i 6-8 timer, gerne natten over
      5. Sæt støbejernsgryden i ovnen og tænd på 230°C
      6. Tag den varme gryde ud efter ca. 15 minutter, drys med lidt mel og hæld dejen i gryden
      7. Bag brødet i ca. 20 minutter i en forvarmet ovn på 230°C (varmluft 210°C) MED låg, og derefter 15 minutter ved 200°C (varmluft 180°C) UDEN låg
      8. Har man ikke en støbejernsgryde kan man bruge en stegeso

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.