Glutenfri pølsebrød

De glutenfri pølsebrød er perfekte til hotdogs eller pølser på grillen. Pølsebrødene er perfekte til dig, der vil undgå gluten i hverdagen. De smager skønt, og bliver dejligt luftige. Bag dine egne glutenfrie pølsebrød! Opskriften giver ca. 20 stk.

Glutenfri bagning er noget mange frygter. Det bliver dog noget nemmere med vores glutenfri melblandinger, der har blandet de bedste glutenfri meltyper sammen. De glutenfri pølsebrød bliver lette og luftige, og du kommer slet ikke til at tænkte over, at der er en glutenfri variant. Frys pølsebrødene ned, så er de klar til næste gang der skal hotdogs på bordet.

Se opskrift
glutenfri pølsebrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri pølsebrød: 3 ud af 5 baseret på 27 anmeldelser

Opskrift

20 stykker

50 g gær
5 dl mælk
50 g blødt smør
2 spsk. Psyllium
1 tsk. salt
10 – 12 dl Finax Glutenfri Melmix (ca. 600 g) eller Finax grov Melmix

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren i en skål.
  2. Varm mælk og smør til det er fingervarmt (37ºC). Hæld væsken over gæren og rør til gæren er opløst.
  3. Bland Psyllium i og lad det trække i 10 minutter.
  4. Tilsæt salt og det meste af melmixen (gem lidt til bollerne skal formes). Ælt dejen godt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  5. Lad dejen hæve dækket med et viskestykke i ca. 30 min.
  6. Læg dejen på et meldrysset bord og ælt den godt. Del dejen i to og rul hver del til en pølse. Tryk den ganske flad.
  7. Skær stykker på tværs og form dem til pølsebrød. Læg brødene med skærefladen opad på en plade med bagepapir.
  8. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve ca. 30 min.
  9. Pensl pølsebrødene med æg.
  10. Bag midt i ovnen ved 250ºC i ca. 8 min.
  11. Lad pølsebrødene køle af under et viskestykke.

Et godt tip: Vil du gerne blive klogere på glutenfri bagning? I vores Bageskole kan du lære mere om, hvordan de mestrer den glutenfri bagning. Har du allerede styr på hvordan du bager uden gluten, eller vil du gerne øve dig, har vi en masse andre opskrifter uden gluten lige her.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.