Sådan gør du
- Smuldr gæren i en skål.
- Varm mælk og smør til det er fingervarmt (37ºC). Hæld væsken over gæren og rør til gæren er opløst.
- Bland Psyllium i og lad det trække i 10 minutter.
- Tilsæt salt og det meste af melmixen (gem lidt til bollerne skal formes). Ælt dejen godt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
- Lad dejen hæve dækket med et viskestykke i ca. 30 min.
- Læg dejen på et meldrysset bord og ælt den godt. Del dejen i to og rul hver del til en pølse. Tryk den ganske flad.
- Skær stykker på tværs og form dem til pølsebrød. Læg brødene med skærefladen opad på en plade med bagepapir.
- Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve ca. 30 min.
- Pensl pølsebrødene med æg.
- Bag midt i ovnen ved 250ºC i ca. 8 min.
- Lad pølsebrødene køle af under et viskestykke.
Et godt tip: Vil du gerne blive klogere på glutenfri bagning? I vores Bageskole kan du lære mere om, hvordan de mestrer den glutenfri bagning. Har du allerede styr på hvordan du bager uden gluten, eller vil du gerne øve dig, har vi en masse andre opskrifter uden gluten lige her.