Glutenfri pølsebrød

De glutenfri pølsebrød er perfekte til hotdogs eller pølser på grillen. Pølsebrødene er perfekte til dig, der vil undgå gluten i hverdagen. De smager skønt, og bliver dejligt luftige. Bag dine egne glutenfrie pølsebrød! Opskriften giver ca. 20 stk.

Glutenfri bagning er noget mange frygter. Det bliver dog noget nemmere med vores glutenfri melblandinger, der har blandet de bedste glutenfri meltyper sammen. De glutenfri pølsebrød bliver lette og luftige, og du kommer slet ikke til at tænkte over, at der er en glutenfri variant. Frys pølsebrødene ned, så er de klar til næste gang der skal hotdogs på bordet.

Se opskrift
glutenfri pølsebrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri pølsebrød: 4 ud af 5 baseret på 61 anmeldelser

Opskrift

20 stykker

50 g gær
5 dl mælk
50 g blødt smør
2 spsk. Psyllium
1 tsk. salt
10 – 12 dl Finax Glutenfri Melmix (ca. 600 g) eller Finax grov Melmix

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren i en skål.
  2. Varm mælk og smør til det er fingervarmt (37ºC). Hæld væsken over gæren og rør til gæren er opløst.
  3. Bland Psyllium i og lad det trække i 10 minutter.
  4. Tilsæt salt og det meste af melmixen (gem lidt til bollerne skal formes). Ælt dejen godt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  5. Lad dejen hæve dækket med et viskestykke i ca. 30 min.
  6. Læg dejen på et meldrysset bord og ælt den godt. Del dejen i to og rul hver del til en pølse. Tryk den ganske flad.
  7. Skær stykker på tværs og form dem til pølsebrød. Læg brødene med skærefladen opad på en plade med bagepapir.
  8. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve ca. 30 min.
  9. Pensl pølsebrødene med æg.
  10. Bag midt i ovnen ved 250ºC i ca. 8 min.
  11. Lad pølsebrødene køle af under et viskestykke.

Et godt tip: Vil du gerne blive klogere på glutenfri bagning? I vores Bageskole kan du lære mere om, hvordan de mestrer den glutenfri bagning. Har du allerede styr på hvordan du bager uden gluten, eller vil du gerne øve dig, har vi en masse andre opskrifter uden gluten lige her.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.