Glutenfri drømmeroulade

Perfekt til en festlig lejlighed!

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri drømmeroulade: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 1 roulade (ca. 10-12 stk.)
  • 3 æg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 1/2 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 1/4 dl Finax Glutenfri Melmix (75 g)
  • Fyld:
  • 100 g smør eller margarine
  • 1 1/2 dl flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 2 tsk. vanillesukker

Brugt i opskriften

  1. Sæt ovnen på 250ºC. Beklæd en bradepande (ca. 30×40 cm) med bagepapir.
  2. Pisk æg og sukker luftigt.
  3. Bland de tørre ingredienser i dejen. Rør forsigtigt til dejen er jævn og glat.
  4. Bred dejen ud i bradepanden og bag midt i ovnen i ca. 5 min.
  5. Strø sukker på den nybagte kage og stil den til afkøling med bunden i vejret på et stykke bagepapir.
  6. Fyld: Rør fedtstof og flormelis luftigt. Tilsæt æggeblomme og vanillesukker og rør det sammen til en glat creme.
  7. Træk bagepapiret af den kolde rouladebund. Smør fyldet over hele formen og rul den sammen fra den ene langside ved hjælp af papiret.

Tip: Fyldet kan byttes ud med f. eks hindbær- eller jordbærsyltetøj.

KOKOSROULADE: Byt kakao og ca 1/4 melmix ud med 3 dl kokosmel.

SERVERING: Skær rouladen i skiver og læg en klat flødeskum ovenpå. Pynt med friske bær.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.