Glutenfri drømmeroulade

Perfekt til en festlig lejlighed!

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri drømmeroulade: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

1 roulade (ca. 10-12 stk.)
  • 3 æg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 1/2 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 1/4 dl Finax Glutenfri Melmix (75 g)
  • Fyld:
  • 100 g smør eller margarine
  • 1 1/2 dl flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 2 tsk. vanillesukker

Brugt i opskriften

  1. Sæt ovnen på 250ºC. Beklæd en bradepande (ca. 30×40 cm) med bagepapir.
  2. Pisk æg og sukker luftigt.
  3. Bland de tørre ingredienser i dejen. Rør forsigtigt til dejen er jævn og glat.
  4. Bred dejen ud i bradepanden og bag midt i ovnen i ca. 5 min.
  5. Strø sukker på den nybagte kage og stil den til afkøling med bunden i vejret på et stykke bagepapir.
  6. Fyld: Rør fedtstof og flormelis luftigt. Tilsæt æggeblomme og vanillesukker og rør det sammen til en glat creme.
  7. Træk bagepapiret af den kolde rouladebund. Smør fyldet over hele formen og rul den sammen fra den ene langside ved hjælp af papiret.

Tip: Fyldet kan byttes ud med f. eks hindbær- eller jordbærsyltetøj.

KOKOSROULADE: Byt kakao og ca 1/4 melmix ud med 3 dl kokosmel.

SERVERING: Skær rouladen i skiver og læg en klat flødeskum ovenpå. Pynt med friske bær.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.