Grydebrød – æltefri

Lav nemt dit eget grydebrød - her får du en opskrift på en æltefri version

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 1 grydebrød
  1. Tag en stor skål, og opløs gæren koldt vand.
  2. Tilsæt herefter resten af ingredienserne og rør det godtog grundigt igennem,
  3. Kom film over skålen, og lad skålen stå på køkkenbordet i 10-12 timer.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord (dejen er meget løs). Fold dejen som en pude og forsøg på den måde at opbygge spænding i dejen, kom dejen i en smurt skål (brug olie) og lad dejen hæve lunt og tildækket, i 2 timer.
  5. Forvarm ovnen til 250 grader  (varmluft 225 grader). Sæt en gryde ind i ovnen ½ time før brødet er færdig hævet,
  6. Strø lidt mel i gryden og hæld forsigtigt dejen ned i den varme gryde. Sæt låg på og sæt det ind nederst i ovnen.
  7. Efter 30 min. skrues ovnen ned på 225 grader(varmluft 200 grader) og låget tages af og bages yderligere uden låg i ca. 15 min.
  8. Tag gryden ud og vend brødet ud på en rist og lad det afkøle.