Fuldkornsbrød med pesto og hummus – Valsemøllen brødblanding

Hummus er en super lækker snack og mange bruger den som dip til grønsager, men hvorfor ikke bruge noget så let og lækkert i et fuldkornsbrød? Dette brød er perfekt som eftermiddagssnack, brød til madpakken eller tilbehør til en lækker aftensmad.

Lækkert og saftigt fuldkornsbrød med pesto og hummus, Ditte Julie har kreeret denne ide og brugt Valsemøllen Grovbolleblanding for den ekstra nemhed. Brødet kan fryses, så du nemt har noget nemt og lækkert brød til madpakken, eller til gæster.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
2 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brød

Fremgangsmåde

  1. Kom hele Valsemøllen Grovbolleblandingen op i en røreskål og tag 1/2 dl af blandingen fra og gem det til udrulning af dejen og tilsæt gæren.
  2. Tilsæt 5 dl vand, olie og salt og ælt dejen i ca. 10 minutter.
  3. Stil dejen til hævning i 60 minutter.
  4. Udrul dejen (ca. 60×40 cm) – se evt. procesbilleder og smør et tyndt lag pesto ud på dejen.
  5. Rør hummussen op (følg anvisningen på emballagen) og smør den ud på dejen.
  6. Rul dejen sammen til en pølse på den lange led – på samme måde, som med kanelsnegle.
  7. Skær “pølsen” op og sno den sammen (se procesbilleder).
  8. Skær enderne af, og kom fletbrødet op i en brødform. Stil brødet til hævning i 45 minutter.
  9. Pensl overfladen med æggeblommen og bag herefter brødet i en forvarmet ovn ved 220° (200°C varmluft) i 30-35 minutter.
  10. Lad det køle af i formen inden servering.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.