Fuldkornsbrød med pesto og hummus – Valsemøllen brødblanding

Hummus er en super lækker snack og mange bruger den som dip til grønsager, men hvorfor ikke bruge noget så let og lækkert i et fuldkornsbrød? Dette brød er perfekt som eftermiddagssnack, brød til madpakken eller tilbehør til en lækker aftensmad.

Lækkert og saftigt fuldkornsbrød med pesto og hummus, Ditte Julie har kreeret denne ide og brugt Valsemøllen Grovbolleblanding for den ekstra nemhed. Brødet kan fryses, så du nemt har noget nemt og lækkert brød til madpakken, eller til gæster.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
2 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftIngredienser

Opskrift til 1 brød

Fremgangsmåde

 1. Kom hele Valsemøllen Grovbolleblandingen op i en røreskål og tag 1/2 dl af blandingen fra og gem det til udrulning af dejen og tilsæt gæren.
 2. Tilsæt 5 dl vand, olie og salt og ælt dejen i ca. 10 minutter.
 3. Stil dejen til hævning i 60 minutter.
 4. Udrul dejen (ca. 60×40 cm) – se evt. procesbilleder og smør et tyndt lag pesto ud på dejen.
 5. Rør hummussen op (følg anvisningen på emballagen) og smør den ud på dejen.
 6. Rul dejen sammen til en pølse på den lange led – på samme måde, som med kanelsnegle.
 7. Skær “pølsen” op og sno den sammen (se procesbilleder).
 8. Skær enderne af, og kom fletbrødet op i en brødform. Stil brødet til hævning i 45 minutter.
 9. Pensl overfladen med æggeblommen og bag herefter brødet i en forvarmet ovn ved 220° (200°C varmluft) i 30-35 minutter.
 10. Lad det køle af i formen inden servering.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.