Fuldkornsbrød med pesto og hummus – Valsemøllen brødblanding

Hummus er en super lækker snack og mange bruger den som dip til grønsager, men hvorfor ikke bruge noget så let og lækkert i et fuldkornsbrød? Dette brød er perfekt som eftermiddagssnack, brød til madpakken eller tilbehør til en lækker aftensmad.

Lækkert og saftigt fuldkornsbrød med pesto og hummus, Ditte Julie har kreeret denne ide og brugt Valsemøllen Grovbolleblanding for den ekstra nemhed. Brødet kan fryses, så du nemt har noget nemt og lækkert brød til madpakken, eller til gæster.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
2 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brød

Fremgangsmåde

  1. Kom hele Valsemøllen Grovbolleblandingen op i en røreskål og tag 1/2 dl af blandingen fra og gem det til udrulning af dejen og tilsæt gæren.
  2. Tilsæt 5 dl vand, olie og salt og ælt dejen i ca. 10 minutter.
  3. Stil dejen til hævning i 60 minutter.
  4. Udrul dejen (ca. 60×40 cm) – se evt. procesbilleder og smør et tyndt lag pesto ud på dejen.
  5. Rør hummussen op (følg anvisningen på emballagen) og smør den ud på dejen.
  6. Rul dejen sammen til en pølse på den lange led – på samme måde, som med kanelsnegle.
  7. Skær “pølsen” op og sno den sammen (se procesbilleder).
  8. Skær enderne af, og kom fletbrødet op i en brødform. Stil brødet til hævning i 45 minutter.
  9. Pensl overfladen med æggeblommen og bag herefter brødet i en forvarmet ovn ved 220° (200°C varmluft) i 30-35 minutter.
  10. Lad det køle af i formen inden servering.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.